View Archive

Entries for November 2017

30

Stan de Ruiter trofee naar Arlo van Vliet

Voor de tweede keer achtereen werd Arlo van Vliet winnaar van de jaarlijkse jeu de boules competitie van Olympia. Na een spannende strijd met coming-man Hans van Zutphen,specialist booggooien, wist Arlo zich ,de door Stan de Ruiter beschikbaar gestelde wisselbeker, toe te eigenen. Daaf Kruit bracht nog even de spanning terug, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de derde plaats.

Lees verder30

Trainingen op di. 5 december

Op dinsdag 5 december is er GEEN trainen voor pupillen. Junioren bepalen in overleg met hun trainer of ze trainen op dinsdag 5 december.

Lees verder29

Team Olympia winnaar Battle of the Referees

Donderdag 23 november organiseerde de scheidsrechtersvereniging (COVS) Gouda de Battle of the Referees. Het Olympiateam  bestaande uit  Eric Heckman, vaste scheidsrechter bij de veteranen, en junioren scheidsrechter Soufyan Harrachi, eindigde op de eerste plaats bij de voetbalverenigingen. Van harte gefeliciteerd!

Lees verder27

Grolsch bedankt Olympia 35 + voetballers!

Vorige maand waren onze 35+ voetballers te bewonderen in het BNNVARA televisieprogramma Kassa om alcoholvrij bier te testen. Uiteindelijk kwam het dit jaar op de markt gelanceerde Grolsch 0.0% als winnaar uit de test. Daar was de bierbrouwer uit Enschede uiteraard erg verguld mee want onze 35+ mannen staan alom bekend als trendsetters. 

Lees verder26

Maandag 27 november a.s. Algemene Leden Vergadering

Algemene Ledenvergadering nieuwe stijl maandag 27 november as om 20.30 uur in het clubhuis. U bent van harte welkom!

Lees verder23

PLUIM VAN DE KNVB VOOR OLYMPIA

Zaterdag 11 november j.l. kreeg Olympia van KNVB-verenigingsadviseur Jozef van der Vooren een waarderingsprijs voor het door de Werkgroep Sportiviteit en Respect ontwikkelde programma Generation Next. Samen met teamleden van JO8-4, JO9-3, JO8-1 en Olympiaantje, die op 19 augustus 2017 mee deden aan de vijfde editie van Generation Next, namen we de Respect-vlag van Jozef van der Vooren in ontvangst (zie foto). Vandaag publiceerde de KNVB een artikel op hun website: Pluim voor Olympia.

Lees verder22

Voorbeschouwing Olympia - VOC

Afgelopen zondag speelde Olympia een degelijke wedstrijd bij RVC ’33 (2-4 winst). Na acht minuten al met 0-2 voorstaan is natuurlijk lekker voetballen. Alleen vergat de ploeg het duel binnen een half uur definitief te beslissen. Kansen genoeg, maar daar ging Olympia verre van zorgvuldig mee om. Als je tegenstander op zijn rug ligt, moet je toeslaan en het definitieve verschil maken. Nu kwam de thuisploeg vlak voor rust op 1-2 en kreeg zij direct erna ook nog een behoorlijke kans op de gelijkmaker. Dat had meer te maken met het lakse spel van Olympia dan met de kwaliteit van RVC ’33. Het kan niet anders dan dat trainer Rietberg zijn manschappen daar in de rust op heeft aangesproken. Want na de pauze werd het veldoverwicht ook in doelpunten uitgedrukt en had Olympia niet veel meer te duchten. Een verdiende overwinning op de streekgenoot, maar ook een belangrijk leermoment voor het vervolg van de competitie. 

Lees verder22

Kerstklaverjassen, schrijf je nu in!

Vrijdag 15 december kunt u weer een kaartje komen leggen bij het jaarlijkse kerstklaverjassen. Voor iedereen zijn er weer mooie prijzen te winnen en we sluiten weer af met een gezellige loterij en borrel.

De kantine is geopend vanaf 19.30 uur en het kaarten begint om 20:00 uur. Deelname kost 5 euro p.p u kunt zich hier inschrijven of dmv het inschrijfformulier in de kantine.

Lees verder16

Jij loopt zondag toch ook mee?

Wij, Bauke, Edo, Erik, Danielle, Johan, Joshua, Luutze, Monique, Nicole, Pascal, Ton en Wilma zijn zondag onder leiding van Saïd Kanfaoui met hardlopers van zijn trainingsgroep gestart met hardlopen rond de velden, rekken en strekken en een sprintje trekken. Doe jij zondag ook mee? 
We starten om 9.30 uur. Einde: 10.30 uur.
Voor wie nog twijfelt: iedereen, ervaren of niet, kan mee doen. Lid of ouder of supporter of wijkbewoner: welkom! En de training is ook nog eens gratis!


 

Lees verder14

Olympia’s ‘Oly-ballen tennistoernooi’

Op zaterdag 30 december organiseert Olympia het ‘Oly-ballen tennistoernooi’. Voor deze gelegenheid is tussen 12:00 en 17:00 de tennishal van Ad Astra/Tiod afgehuurd. Alle seniorenleden, aanhang, sponsors en donateurs zijn van harte uitgenodigd om mee te doen aan het toernooi. Inschrijven doe je per koppel. Dat mag natuurlijk ook een mix-koppel zijn. Enige tenniservaring is een pré. Na afloop van het toernooi, waarbij de gezelligheid natuurlijk voorop staat, is er de prijsuitreiking met een hapje en een drankje in het clubhuis van Olympia.

Lees verder09

Pietentraining woensdag 29 november

Zaterdag 18 november komt Sinterklaas weer aan in Nederland.
Om die reden vervalt de Voetbalschool die ochtend zodat iedereen die dit wil naar de intocht toe kan gaan.

De wedstrijden van de JO8/JO9 teams die thuis voetballen bij Olympia om 8.30 uur zullen zo veel als mogelijk doorgaan dit omdat inhalen doordeweeks in de nog komende, toch al drukke, maanden helaas voor vele geen optie is.

Olympia viert elk jaar Sinterklaas. Ook dit jaar gaan we er met elkaar een groot feest van maken voor de jongste pupillen. Sinterklaas heeft ons vorig seizoen beloofd dat de (voetbal)pieten onze vereniging zouden bezoeken.

Lees verder06

Nieuw leven "Club van 100"

De Club van 100 ondersteunt Olympia door bijdragen te verlenen voor middelen en acties waarvoor het geld niet beschikbaar is uit de begroting van de vereniging. In de afgelopen jaren zijn vele bijdragen geleverd zoals bv. aanschaf meubilair terras, bijdrage nieuwbouw, bijdrage tenten pupillenkamp, aanschaf AED-apparaat, restauratie vaandel en speeltuintje. De jaarlijkse bijdrage is € 50,- en kan in termijnen worden betaald.

Lees verder03

Fun Run 'Met Olympia fit het nieuwe jaar in'

Op zaterdagmorgen 6 januari organiseert Olympia een Fun Run op vijf afstanden (1000 en 2000 meter, 3, 5 en 7 km) voor alle (oud)leden, ouders en andere familie en wijkbewoners. Voor deelname laat je je sponsoren. De opbrengst gaat voor 50% naar Olympia voor de kosten en verdere ontwikkeling sportaanbod zoals uitbouwen run en 50% naar Right To Play. Voor iedere deelnemer is er een herinnering en staat er iets warms klaar in de kantine na afloop om met elkaar nog gezellig na te praten. Kortom een super gezellig en sportief evenement om samen met de gehele familie aan deel te nemen. Onze (voorheen) damesvoetballer Eva van Groningen is onze contactpersoon bij Right To Play en loopt uiteraard 6 januari ook mee. Meer informatie over de run (aanmelden / invulling ‘fun’ element, sponsorformulier) volgt zeer binnenkort via de website. Hieronder informatie over Right to Play en de trainingen, die we bieden, ter voorbereiding. 

Right To Play is een internationale ontwikkelingsorganisatie, in 2000 opgericht door Olympisch schaatser Johann Olav Koss

Filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=snLlmHCMyG0

 

Lees verder01

Voorbeschouwing Olympia VR1 - Vivoo VR1

Geen competitiewedstrijd voor VR1 afgelopen zondag; ieder weekend zijn er twee ploegen vrij want er zijn maar 10 teams in de poule. Wel is er getraind zodat de tijd toch nuttig besteed is in de aanloop naar de wedstrijd tegen Vivoo VR1 aanstaande zondag.

Lees verder01

Voorbeschouwing Olympia - Velo

Afgelopen zondag genoot Olympia van een rustdag. Kocatepe uit Rotterdam is aan het begin van het seizoen officieel failliet verklaart en zodoende bestaat de competitie nog maar uit dertien elftallen. Vandaar een voetbalvrij weekend. In haar laatste wedstrijd rekende Olympia thuis af met het sterke Boshuizen. Kort voor rust kwam Olympia op achterstand maar in de tweede helft kwam het knap terug en won het uiteindelijk verdiend met 3-1. Een sterke prestatie en een zeer welkome overwinnen na een serie van povere wedstrijden waarin Olympia een bedenkelijk niveau haalde. Hopelijk heeft deze overwinning geleid tot hernieuwd vertrouwen, want een klassering in de top-vijf is nog steeds het doel. 

Lees verder