View Archive

Entries for December 2018

22

Kerst-koffietafel met Olympia onderhoudsteam

Op woensdag 17 december was het weer tijd om ons onvolprezen onderhoudsteam extra te bedanken voor hun inzet voor de club met een gezellige koffietafel onder de mooie Olympia kerstboom.

Lees verder21

Nieuwjaarsreceptie 2019

Op dinsdag 1 januari is uiteraard wederom de traditionele nieuwjaarsreceptie van Olympia. Vanaf 16:00 is iedereen die Olympia en warm hart toedraagt welkom om met elkaar het glas te heffen. Voorzitter Edo Neefjes zal in zijn nieuwjaarsrede terugblikken op 2018 en uiteraard ook vooruitkijken naar het nieuwe voetbaljaar. Alle leden ontvangen voor de nieuwjaarsreceptie ook nog een uitnodiging per mail.

 

Lees verder20

Olympia en Tom Rietberg uit elkaar

Hoofdtrainer Tom Rietberg en Olympia gaan aan het eind van het lopende seizoen uit elkaar. Beide partijen hebben in goed onderling overleg besloten de samenwerking na zeven seizoenen te beëindigen.

Lees verder18

Sponsorcommissie slaat zijn slag!

De commerciële commissie van Olympia heeft in de maand november/december een flink aantal nieuwe sponsors aan zich weten te binden. Vanaf heden zijn de volgende bedrijven officieel partner van Olympia:


 

Lees verder15

Voetbaljongleur bij prijsuitreiking Grote Clubactie

Voetbaljongleur Nigel Voets is speciale gast bij de prijsuitreiking voor de Grote Clubactie op zondagmiddag 16 december a.s..  Alle pupillen zijn (met ouders) van harte welkom die middag om te genieten van een spectaculaire show, zelf mee te doen aan een workshop jongleren en de prijsuitreiking van de Grote Clubactie bij te wonen. 

  • VBS t/m O9 is van harte welkom van 14.30 tot 15.45 uur
  • O10 t/m O13 is van harte welkom van 16.15 tot 17.30 uur

Lees verder13

Online kerstinkopen doen en support Olympia!

De feestdagen staan weer voor de deur. Uw cadeau's voor de de feestdagen kunt u online via Olympia aankopen. Het kost u geen cent meer en geen enkele moeite. Het mooie is dat u via uw aankoop een percentage van het aankoopbedrag aan Olympia doneert. Dit kan via de website van Olympia:

http://www.gcfc-olympia.nl/Shop-en-doneer

 

Klik op de button ‘Shop En Doneer’ ‘en u komt op een website terecht met een zeer ruim aantal webwinkels zoals bijvoorbeeld Zalando, Coolblue, HEMA en de Mediamarkt! U kunt direct aan de slag. Omdat onze vereniging op deze manier makkelijk extra inkomsten kan genereren brengen we het graag nogmaals onder de aandacht. Zeker ook met het oog op de feestdagen vragen wij u om ook eens via Olympia uw online aankopen te doen. Het kost u werkelijk niets en Olympia profiteert mee van uw aankoop. Van uw aankoop stort de betreffende webshop namelijk een percentage, dat kan oplopen tot 10%, in de clubkas van Olympia.

Lees verder12

Oldstars 1886: ook in Atlantis niet te stuiten

Vrijdag 30 november vond de laatste officiële training van dit jaar plaats. Een kleiner groepje traint op dinsdag nog wel door. Maar supercoach Vincent Govers zwaait pas half februari 2019 weer met de scepter.

Nazit
De nazit diende als voorportaal voor het afsluitende etentje. Deze keer was gekozen voor de voor-elk-wat-wils-formule van Atlantis. Vincent blikte terug op een mooi jaar 2018. Zonder toernooizege(s), maar wél met diverse podiumplekken. In zijn speech repte Vincent van een hechte groep. En zo is het ook. Zo lang er geen hesjes worden uitgedeeld. Nadat Witte Pieten Arie en Ton B. chocoladeletters hadden uitgedeeld, kreeg Vincent nog een hart onder riem gestoken via een gedicht van de Sint. Strekking: wie nog één keer zeikt over de kleur van zijn hesje, krijgt een strandwandeling met Joran van der Sloot aangeboden.

Atlantis
Teamleider Rob Henzen had gezorgd voor een afgescheiden ruimte bij Atlantis. Je zag de andere gasten denken: zó willen wij niet oud worden. Tussen het eten (zeg maar: het WK borden vullen) door hield aanvoerder Arie zijn traditionele (goed verzorgde) toespraak. Vincent en zijn trouwe assistent-trainer Bert ontvingen (naast woorden van dank) een welverdiende cadeaubon voor hun inzet. Ook de schrijver van dit stukje viel weer eens in de prijzen voor zijn pr-werk. De mazzelpik.

Overigens verlieten bijna alle Oldstars Atlantis met een lichte gehoorbeschadiging. Want wat is ie druk hè, die nieuwe Oldstar Hans van Zutphen. Méér weten over de stramme voetbalknarren van Oldstars 1886? Volg onze Facebook-pagina!

Ton Broekhuisen

Lees verder10

JO17-1 herbstmeister 1e klasse: “We hebben strepen, hele mooie”

Er werd week in week uit naartoe gewerkt door de mannen. We hebben het dan over afgelopen zaterdag 8 december, de laatste speeldag van de competitie voor Olympia JO17-1. Er stond deze zaterdag een wedstrijd tegen Oudewater op het programma, een wedstrijd waar meer op het spel stond dan alleen de drie punten, maar ook het kampioenschap van de 1e klasse 02. 

Olympia had zich een week eerder, na een klinkende 0-6 overwinning, definitief in de top 3 van de competitie gespeeld, met als beloning deelname aan de promotiepoule 1e klasse welke na de winterstop van start gaat. De eerste seizoenshelft van JO17-1 was er over het geheel één met een stijgende lijn, met als kers op de taart de laatste wedstrijd om het kampioenschap, aan de Bodegraafsestraatweg tegen Oudewater. Om kwart voor één werd er afgetrapt. 

Olympia deed zichzelf te kort door een groot aantal kansen niet te verzilveren. Het kreeg kort voor tijd de deksel op de neus van de bezoekers, 1-2 met slechts enkele minuten op de klok (lees: blessuretijd). Echter, JO17-1 heeft dit seizoen al meerdere malen laten zien strijdbaar te zijn. Met een uiterste krachtinspanning werd de gelijkmaker binnen gewerkt! Luttele seconden later floot de scheidsrechter af en gingen de handen de lucht in. JUICHEN! 

Deze fantastische prestatie van het collectief werd gevierd met een traditionele duik in de Breevaart. De koude duik was van korte duur en het feest werd verder gevierd in de kleedkamer onder het genot van een de warme douche. Mannen, gefeliciteerd met deze topprestatie en zet hem op in de promotiepoule! 

Foto’s van de wedstrijd zijn beschikbaar via bijgaande link, met uiteraard credits naar de fotograaf; https://myalbum.com/album/H32oAwP2F8Nm

Lees verder07

Winterstop bij de jeugd

Bij Olympia hebben we winterstop van 17 dec 2018 tot en met 6 januari 2019. Dat betekent dat we nog een week trainen en dan 3 weken rust hebben. Zo kan iedereen herstellen, even lekker wat anders doen met het gezin of familie en in de tweede week van januari weer fris op het veld bij Olympia verschijnen.

Veel plezier alvast tijdens de voetballoze periode en de feestdagen!

Jan Chris Kuipers
Hoofd Jeugdopleiding Olympia

Lees verder06

Agenda ALV maandag 10 december

A.s. maandag 10 december vindt de Algemene Leden Vergadering (ALV) weer plaats bij Olympia. Alle leden en ouders van jeugdleden zijn in de kantine welkom om vanaf 20:30 uur de vergadering bij te wonen. 

Bij deze delen we hieronder alvast de agenda met u, welke via deze link ook te downloaden is:
Agenda ALV 10-12-2018.  (kunt u deze zelf meenemen naar de vergadering)

Lees verder06

Voorbeschouwing Olympia-VOC

Aanstaande zondag speelt Olympia 1 zijn zesde thuiswedstrijd van het seizoen. VOC uit Rotterdam is de tegenstander. Een voorbeschouwing.

Olympia
Afgelopen zondag leed Olympia 1 een smadelijke nederlaag tegen Moerse Boys. In Zundert werd het liefst 6-1 voor de thuisploeg. En daar was helemaal niets op af te dingen. Moerse Boys is een prima ploeg die op dit moment als voornaamste titelkandidaat beschouwd mag worden. In dat licht is een nederlaag misschien te billijken, zeker ook omdat Olympia een aantal sterkhouders miste door blessures en schorsingen. Maar als je analyseert hoe Olympia wederom de doelpunten heeft weggegeven, plaatst dat de nederlaag toch in een ander perspectief. Vijf(!) van de zes tegengoals kwamen voort uit persoonlijke fouten. Daar is niet tegenop te voetballen. Helaas heeft Olympia zich op deze manier al meerdere malen tekortgedaan. 

Lees verder04

Smakelijke afsluiting seizoen door "HardeBallen"

Aan de Notaris d'Aumerielaan te Reeuwijk is de Motorboot en Watersportvereniging Reeuwijk (MWR) gehuisvest. Het doel van de vereniging is het beoefenen en bevorderen van de watersport voor actieve, gezellige watersporters,zowel zeilers als sloep-/motorboot vaarders. 

Op 28 november jl. was MWR in hun prachtige clubhuis,de gastvrije gastheer voor een twintigtal enthousiaste deelnemers,mannen en vrouwen,aan de competitie van "HardeBallen", de Jeu de Boules afdeling van Olympia, die hier het seizoen afsloten. Vanaf begin februari werden wekelijks,op de woensdagmiddag,de degens gekruist op het grindveld bij Olympia, met passie en humor.

Op de speeldagen werden per speler drie wedstrijden gespeeld en na 21 november kon de eindstand worden opgemaakt. Hoewel het meedoen belangrijker was dan het winnen,werd er dikwijls gebouled op het scherp van de snede.Het niveau was zeer aanvaardbaar en talenten, zoals Hamid Hamtaite,braken door. Regisseur Pim van het Hoog sprak de winnaars toe en overhandigde hen de bekers en medailles.

De eindstanden:

Vrouwen: 1 Nel van der Wolf.              Mannen: 1 Vincent Govers.

                2 Ank Hagen.                                      2 Arlo van Vliet.

                3 Agnes Schoonderwoerd                3 Hans van Zutphen.

Speciale vermelding was er voor Hans van Zutphen voor zijn bijzondere bovenhandse techniek. Pechvogel van het jaar was Stan de Ruiter. Veel concentratieverlies. Zijn televisie sprong steeds op zwart als Ajax speelde. Na de prijsuitreiking genoten de aanwezigen van een voortreffelijk stamppottenbuffet.

Op 6 februari 2019  start "HardeBallen"het nieuwe seizoen. Nieuwe deelnemers zijn van harte welkom.

Lees verder