View Archive

Entries for February 2018

28

POLITIEK SPORT CAFE OP 9 MAART

SPORT.GOUDA organiseert op vrijdagavond 9 maart een politiek sportcafé. De Goudse politieke partijen gaan in debat naar aanleiding van stellingen die aangedragen zijn door Goudse sportverenigingen. Ook in 2018 gaat sport een rol spelen in het stemhokje. Landelijk geeft een op de vijf kiesgerechtigden aan de sportstandpunten van politieke partijen mee te nemen in hun keuze op 21 maart 2018 (gemeenteraadsverkiezingen). Het sportcafé wordt gehouden in de kantine van Olympia. 

Lees verder28

ALLE trainingen woensdagAFGELAST!

Kunstgras niet bespeelbaar door sneeuw, hierdoor zijn alle trainingen voor vandaag AFGELAST!

Lees verder27

Woensdag en donderdag GEEN trainingen pupillen!

Pupillen Voetbalschool, O8, O9, O10 en O11 trainen NIET aanstaande woensdag en donderdag vanwege de kou; gevoelstemperatuur beneden -10.
Vandaag, dinsdag 27 februari, gaat de training voor pupillen selectie teams WEL door.

 

Lees verder25

Olympiaan en speldendrager Hans de Koning overleden

Het droevige nieuws heeft ons bereikt dat Hans de Koning afgelopen week op 83-jarige leeftijd is overleden. Hans heeft grote bekendheid als voetballer van Olympia en Sparta Rotterdam. Na zijn voetbalcarrière heeft hij als fysiotherapeut menig voetballer weer op de been geholpen. We wensen familie en vrienden alle sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Lees verder23

Nieuwe Icetea in de kantine

Per 1 januari is onze leverancier overgegaan op een ander merk icetea, namelijk Fuze Tea. Dit houdt in dat de Nestea en de Liptonice gedurende het resterende seizoen vervangen zullen worden door Fuze Tea.

In totaal komen er 6 varianten op de markt, welke op den duur allemaal bij Olympia verkrijgbaar zullen zijn. Fuze Tea is caloriearm en wordt gemaakt op basis van duurzaam ingekochte thee-extract. De 6 smaken die verkrijgbaar zullen zijn bij Olympia zijn: Black Tea Peach Hibiscus, Green Tea Mango Chanomile, Green Tea, Black Tea Sparkling, Black Tea Peach en Black Tea Lemon.


Lees verder22

Oly's Zomerkinderkledingbeurs op woensdag 21 maart

Binnenkort is het weer zo ver. Op woensdag 21 maart organiseert Oly’s een tweedehands kinderkledingbeurs in het clubhuis van Olympia. Vanaf 08:30 t/m 12:00 bent u van harte welkom om te komen kijken, passen en shoppen. Ook dit jaar zal een deel van de opbrengst weer ten goede komen aan de jeugdopleiding van Olympia. Niet verkochte kleding wordt voor een groot deel geschonken aan stichting de Nonfood bank.

Lees verder22

Trainingen jeugd tijdens Voorjaarsvakantie

A.s. maandag begint de voorjaarsvakantie weer. Voor de trainingen bij de jeugd, geldt het volgende: niet selectieteams trainen 1x, op het 2e trainingsmoment. Selectieteams trainen gewoon door, tenzij de trainer iets anders communiceert.

Lees verder22

Voorbeschouwing Olympia - Hoogland

Aanstaande zondag staat de zevende thuiswedstrijd van Olympia 1 op het programma. Hoogland uit Amersfoort is de tegenstander. De aftrap is om 14:00 uur. Een voorbeschouwing:

Afgelopen zondag stelde Olympia teleur in de thuiswedstrijd tegen Den Hoorn. Een bloedeloze 0-0 leverde pas het tweede punt na de winterstop op. Pas in de laatste tien minuten van het duel liet Olympia passie en de echte wil om te winnen zien. Dit leidde prompt tot een aantal gevaarlijke moment voor het doel van Den Hoorn. Tot een doelpunt kwam het niet en eerlijk gezegd had dit ook teveel van het goede geweest. Het is voor het elftal te makkelijk om zichzelf te schuilen achter een aantal blessures van basisspelers. Daarmee doe je de invallers te kort. Wat meer zorgen baart is dat Olympia voor de derde maal op rij niet wist de scoren. Dat geeft te denken. Dit is niet alleen een verwijt aan de aanvallers, maar ook de middenvelders komen veel te weinig is scoringspositie. Wat opvalt is dat zij zich vooral vaak in de breedte bewegen en zelden echt diepte maken om voor aansluiting naar de spitsen te zorgen. Nu is het nog steeds te veel hopen op een bevlieging van een van de aanvallers of een dood spelmoment om tot score te komen. 

Lees verder22

Opschonen gebruikersregistratie

In het kader van de privacywetgeving waarin onder andere staat dat je persoonsgegevens niet langer mag bewaren dan nodig, wordt de registratie van gebruikersgegevens van de Olympia website binnenkort opgeschoond. Een aantal gebruikersaccounts wordt niet meer gebruikt en het bewaren van deze gegevens is dus niet meer nodig.

Lees verder20

Er is weer een (De) Olympiaan, ons clubblad

Gisterenavond is naar alle leden de vierde editie van de digitale Olympiaan, ons clubblad, gemaild. Hierbij de link voor wie de Olympiaan niet heeft ontvangen, maar graag wil lezen: Olympiaan februari 2018. Iedereen, die een bijdrage heeft geleverd aan deze editie, hartelijk bedankt!

Helaas blijkt De Olympiaan niet op alle telefoons en computers even goed door te komen. Onze excuses hier voor; een probleem in het opmaakprogramma. Hopelijk desalniettemin veel leesplezier!  De redactie. 

 

Lees verder19

Olympia 21 februari gastlocatie voor het Goudse Bruispunt

Woensdagavond 21 februari is de kantine van Olympia gastlocatie voor het eerste Bruispunt van 2018.  Iedereen is welkom. Deelname is gratis en consumpties zijn voor eigen rekening. RTV Gouwestad komt opnames maken. Agenda van deze avond: 

19.30 Inloop en koffie/thee (voor eigen rekening)
20.00 Welkom door gast-presentator Wilma Neefjes
20.05 Presentatie over Olympia 
20.10 Interactief spel

Speedpresentaties:
20.15 De Halve Marathon van Gouda - Vera van der Wel en Pepijn van der Wiel
20.25 De Goudse Hartstocht - Ingrid Verkleij en Miranda van Elswijk
20.35 Belastingservice Ouderen Gouda - Cees Leenheer
20.40 Filmclub Toverlint - Drees Bunt en Bernard Vink
20.50 Even een drankje pakken (voor eigen rekening)
20.55 Meedenken met projecten
21.20 #Durftevragen  (max. 1 minuut)
21.25 #Plakzuil: voor korte aankondigingen (max. 1 minuut)


 

Lees verder16

Voorbeschouwing Olympia VR1 – BSC VR1

Na een winterstop van twee maanden wordt de competitie a.s. zondag eindelijk weer hervat voor Olympia VR1. De vraag is hoe het team ervoor staat. Ziektes, vakanties en blessures zaten de geplande oefenwedstrijden dwars en toen ook nog VR2 kampte met een tekort aan speelsters zijn die oefenpotjes noodgedwongen afgezegd. Alleen een wedstrijd voor de Rijnmond Cup werd gespeeld, maar daarin was de tegenstand minimaal. Kortom, een rommelige voorbereiding op de tweede seizoenshelft.

Lees verder15

Contributievergoeding voor gezinnen met lage inkomens

De Gemeente Gouda vindt het belangrijk dat ieder kind kan sporten en onze voetbalclub ondersteunt dat van harte. Omdat de contributie een belemmering kan zijn voor gezinnen met lage inkomens was er tot 1 januari 2018 in Gouda de Geld-Terug-Regeling. De Geld-Terug-Regeling is gestopt en de Rotterdampas komt hiervoor in de plaats.

Met de Rotterdampas vergoedt de gemeente de kosten voor het lidmaatschap van sportverenigingen, waaronder GC&FC Olympia. Daarvoor worden twee bonnen van ieder zes maanden contributie op de Rotterdampas geplaatst. Maakt u of uw kinderen gebruik van de Rotterdampas? Doe dan een kopie van de Rotterdampas in de brievenbus ‘bestuur’ in de hal van ons clubgebouw. Uw gegevens kunnen we dan verwerken zodat uw contributie wordt vergoed. 

De Rotterdampas is gratis voor kinderen van 4 t/m 17 jaar als minimaal één van de ouders een Rotterdampas van €5,- koopt. Deze Rotterdampas voor gezinnen met lage inkomens kan worden gekocht aan de balie in het Huis van de Stad in Gouda. De Rotterdampas biedt – naast de contributievergoeding - voor kinderen van 4 t/m 7 jaar een jeugdtegoed van 150 euro voor het kopen van van kinderkleding, schoolspullen en spullen voor sport of cultuur. Meer informatie over de voorwaarden op www.gemeentegouda.nl

Lees verder15

Voorbeschouwing Olympia - Den Hoorn

Aanstaande zondag 18 februari staat de zesde thuiswedstrijd van Olympia 1 op het programma. Den Hoorn is de tegenstander. De aftrap is om 14:00 uur. Een voorbeschouwing:

Het goede gevoel van voor de winterstop heeft Olympia nog niet te pakken. Uit de laatste drie duels werd slecht een schamel puntje bij elkaar gevoetbald. Toch gaf de wedstrijd van vorige week tegen Unitas weer het nodige vertrouwen. Tegen de ongenaakbare koploper ging Olympia met 1-0 onderuit, waar een gelijkspel de verhoudingen in het veld meer recht had aangedaan. Maar dat dat niet zo was, is precies de reden waarom Unitas kampioen wordt en Olympia blij mag zijn dat het de nacompetitie voor promotie haalt. Want als we puur naar de cijfers kijken, is de huidige derde plek op de ranglijst van onze hoofdmacht eigenlijk een wonder. Want met reeds negentien verliespunten na dertien wedstrijden is dat namelijk nog steeds het geval. Het verschil in punten met nummer tien in de stand Spartaan’20 is echter nog maar drie(!) punten. Toch is het bijna ondenkbaar om te veronderstellen dat Olympia dit seizoen nog in de problemen komt, maar dat op zich mag geen prestatie heten. Sterker nog, als Olympia de nacompetitie niet haalt, kan het dat alleen zichzelf maar aanrekenen. Het is interessant om te zien of het team inmiddels de veerkracht heeft om na twee verliespartijen op rij hier nog steeds tot aan het eind van het seizoen vol voor te gaan. Het is het eigenlijk aan zichzelf verplicht.

Lees verder15

Trainer voor de JO19-1 gezocht

Voor ons O19 1 selectieteam zoeken wij een ambitieuze en stevige trainer.

Ontwikkeling centraal
Olympia uit Gouda is een ambitieuze vereniging waar de ontwikkeling van de individuele speler centraal staat. Van trainers wordt verwacht dat ze spelers vooruit helpen in hun (voetbal)ontwikkeling. En dat ze samenwerken om een topjeugdopleiding bij Olympia te creëren die jaarlijks spelers voor Olympia 1 aflevert. Doelstelling is het spelen van  avontuurlijk voetbal met veel druk op de bal.

Stevig & sociaal vaardig
We zijn we op zoek naar een ambitieuze en ervaren trainer  (ervaring op divisie of hoofdklasse-niveau is een pré) die onze talentvolle spelers voorbereidt op de stap naar de seniorenselectie. En hen een stap verder brengt op vooral mentaal, tactisch en fysiek niveau en op het vlak van samen-werken en samen presteren. Je hebt overwicht, maar bent ook sociaal vaardig, waardoor er met plezier wordt gevoetbald. Je bent minimaal in bezit van TC 3. Deze talentvolle mix van eerste en tweede jaars spelers, speelt nu Hoofdklasse. Ze trainen op dinsdag en  donderdag van 18.30 tot 20.00 uur en spelen wedstrijden op zaterdag. 

Prima vergoeding
Olympia is een vereniging met een rijke historie en een goede organisatie, waar je een prima vergoeding ontvangt, waar volop opleidings-mogelijkheden en -kansen zijn om je verder te ontwikkelen als trainer binnen een ambitieuze en talentvolle trainersgroep.

Welkom
Graag maak ik een kennismakingsafspraak met je. Je kunt je voetbal CV en een korte motivatie mailen naar hjo@gcfc-olympia.nl gericht aan Jan Chris Kuipers, Hoofd Jeugdopleiding.

Lees verder15

Trainer voor de JO15-1 gezocht

Voor ons O15 1 selectieteam zoeken wij een ambitieuze en stevige trainer.

Ontwikkeling centraal
Olympia uit Gouda is een ambitieuze vereniging waar de ontwikkeling van de individuele speler centraal staat. Van trainers wordt verwacht dat ze spelers vooruit helpen in hun (voetbal)ontwikkeling. En dat ze samenwerken om een topjeugdopleiding bij Olympia te creëren die jaarlijks spelers voor Olympia 1 aflevert. Doelstelling is het spelen van  avontuurlijk voetbal met veel druk op de bal.

Stevig & sociaal vaardig
We zijn we op zoek naar een ambitieuze trainer met een aantal jaren ervaring (heb je dat op divisie of hoofdklasse-niveau is dat een pré) die onze meest talentvolle spelers een stap verder brengt op vooral mentaal, tactisch en fysiek niveau en op het vlak van samenwerken. Je hebt overwicht, maar bent ook sociaal vaardig, waardoor er met plezier wordt gevoetbald. Je bent in bezit van TC 3. Deze talentvolle groep speelt nu Hoofdklasse. Ze trainen bij voorkeur op dinsdag en donderdag en spelen wedstrijden op zaterdag. 

Prima vergoeding
Olympia is een vereniging met een rijke historie en een goede organisatie, waar je een prima vergoeding ontvangt, waar volop opleidingsmogelijkheden en -kansen zijn om je verder te ontwikkelen als trainer binnen een ambitieuze en talentvolle trainersgroep.

Welkom
Graag maak ik een kennismakingsafspraak met je. Je kunt je voetbal CV en een korte motivatie mailen naar hjo@gcfc-olympia.nl gericht aan Jan Chris Kuipers, Hoofd Jeugdopleiding.

Lees verder14

Afscheid / Uitvaart Maarten van Dam

Gelegenheid tot afscheid nemen bij Maarten thuis, donderdag 15 februari tussen 19.30 en 20.30 uur. Adres: Woonlocatie Hoge Gouwe, Hoge Gouwe 119 te Gouda. De begrafenisplechtigheid zal plaatsvinden maandag 19 februari om 14.00 uur in de aula van begraafplaats IJsselhof, Goejanverwelledijk 6 te Gouda. Na de begrafenis is er gelegenheid elkaar te ontmoeten tijdens een informeel samenzijn in de koffiekamer van de begraafplaats.

 

Nadere informatie betreffende de uitvaart van Maarten Peter van Dam kunt u vinden op www.vanderspekuitvaart.nl/memoria

Naam Maarten Peter

Code JTVZ368

U kunt hier eveneens een persoonlijke herinnering of condoleance plaatsen.

 

Het bestuur

Lees verder11

Maarten van Dam overleden

Vanochtend ontvingen wij het verdrietige bericht, dat Maarten van Dam vanmorgen is overleden. Zodra wij verdere informatie m.b.t. de uitvaart ontvangen, zal dit op de site worden gecommuniceerd.

 

Het bestuur

Lees verder09

Keuring velden GC&FC Olympia

Het hoofdveld van Olympia (veld 1) is voor zaterdag 10 februari afgekeurd.
Zaterdag ochtend worden alsnog de overige velden gekeurd. 

Lees verder08

Olympiaan en speldendrager Willem Boon overleden

We hebben het trieste bericht ontvangen dat ons zeer gewaardeerde clublid Willem Boon afgelopen maandag is overleden.

We wensen de familie en vrienden heel veel sterkte bij het verwerken van dit verlies. Er wordt afscheid genomen van Willem op zaterdag 10 februari om 09.30 uur in de aula van crematorium IJsselhof, Goejanverwelledijk 6 te Gouda. Aansluitend is er in de koffiekamer tot 11.00 uur gelegenheid tot condoleren.

Lees verder02

Ras Olympiaan Maarten van Dam opgenomen in ziekenhuis

Afgelopen dinsdag is ras Olympiaan Maarten van Dam opgenomen in het Groene Hart Ziekenhuis. Maarten is al geruime tijd ernstig ziek. Hij ligt op kamer 428 en de bezoektijd is van 14.00 - 20.00 uur. Een kaart en/of een bezoek zal hij zeer op prijs stellen in deze voor hem moeilijke periode.


Het Bestuur

Update 6 februari: Maarten zal morgen teruggebracht worden naar huis aan de Hoge Gouwe.

Lees verder02

Olympia en Tom Rietberg verlengen dienstverband

In constructieve en prettig verlopen gesprekken hebben Olympia en hoofdtrainer Tom Rietberg besloten om de samenwerking met een seizoen te verlengen.
Tom Rietberg is momenteel bezig aan zijn zesde seizoen als trainer/coach van Olympia’s hoofdmacht en ziet, samen met het bestuur van onze vereniging, nog voldoende uitdagingen en kansen om de op voetbalgebied stijgende lijn te volgen.

Lees verder01

Wedstrijduitslagen jeugd O7 t/m O11 ook via mDWF

Vanaf 1 februari 2018 kunnen de uitslagen van KNVB-wedstrijden van alle Onder 7 t/m Onder 11 teams alleen worden ingevoerd via de mobiele Wedstrijdzaken-app van de KNVB. De scheidsrechters van de senioren-teams en oudere jeugdteams gebruiken mDWF al sinds de start van het seizoen. 

Lees verder