View Archive

Entries for March 2017

29

Voorbeschouwing Olympia - Leonidas

Met nog zes wedstrijden te gaan staat Olympia op een comfortabele zevende plek. Het gat met de staartploegen lijkt te groot om nog van acuut degradatiegevaar te spreken. Lijkt inderdaad. Want met drie lastige wedstrijden op komst is het nog allerminst een uitgemaakte zaak dat Olympia dit seizoen verdere zorgen bespaart blijft. In Leonidas ontvangt het zondag de kopkoper, al om 12:30 uur aan de Bodegraafsestraatweg.

De eerste wedstrijd tegen de Rotterdammers ging kansloos met 4-1 verloren. En daar schuilt ook direct het gevaar voor de wedstrijd van zondag. Als Olympia op voorhand het hoofd buigt voor de gedoodverfde kampioen is het wachten op een nederlaag. Een overwinning levert pure bonuspunten op. Bij geloof en vertrouwen in eigen kunnen, moet een goed resultaat ook haalbaar zijn. Met een speelwijze met veel strijd, die aangepast is aan de grasmat, kan het zomaar een mooie middag worden. Fatsoenlijk combinatiespel is uitgesloten op ons hoofdveld en lijdt niet zelden direct een aanval van de tegenstander in. Maar met een gezond portie opportunisme en duels om de tweede bal komen er ook tegen de koploper mogelijkheden. Maar dat geloof moet er bij iedereen vanaf minuut één zijn. 

Lees verder24

Voorbeschouwing Olympia - C.V.V. Zwervers

Niets is zo veranderlijk als de prestatiecurve van Olympia 1 dit seizoen. Werd er drie weken geleden nog getreurd om het net mislopen van de periodetitel en leek de aansluiting met de subtop een feit, moet er nu weer serieus gevreesd worden voor nacompetitie voor lijfsbehoud. En dat heeft de ploeg volledig aan zichzelf te danken. 

Als je uit de voorafgaande negen thuiswedstrijden slechts zes punten bij elkaar sprokkelt heb je een probleem. Daarnaast is iedere tegengoal bijna bepalend voor het eindresultaat. Olympia kreeg pas 28 tegendoelpunten te incasseren. Alleen Alphense Boys (24) en Nieuwerkerk (26) doen het op dit moment beter. Een compliment dus voor hoe de ploeg verdedigend zijn zaakjes op orde heeft. Maar daar staan slecht 23 geschoorde doelpunten tegenover. Toch is het veel te makkelijk om de aanval hier als schuldige voor aan te wijzen. 

Lees verder03

PaasBINGO Avond bij Olympia op vrijdag 14 april

Alle ballen verzamelen! Een BINGO avond voor mannen en vrouwen. We spelen deze avond 8 rondes met schitterende prijzen, zoals; wijnpakketten, bierfusten, huishoudelijke artikelen, schoonmaakartikelen, boodschappenpakketten en vele andere leuke hebbedingen! De hoofdprijs deze avond is een geldbedrag van maar liefst € 100,00. De kantine is deze avond geopend vanaf 19:30 uur, de eerste ronde zal om 20:00 uur worden gespeeld! Doe ook mee aan de Like & Win actie op onze Facebookpagina en maak kans op een gratis bingoboekje om heel de avond mee te spelen!

Inschrijven voor deze avond is niet verplicht; wanneer je uiterlijk 2 april 2017 een tafel reserveert voor deze avond (minimaal 4 personen), ontvang je van ons deze avond een fles wijn of een bittergarnituur aan je tafel! De kosten voor de hele avond meespelen zijn € 20,- per persoon, hiervoor speel je dus 8 ronden mee! Aanmelden/reserveren kan Mirjam van Huffelen of Sabrina Grootendorst (in de kantine / bij Olympia) of telefonisch via 06-52428350.

Lees verder30

Schoolvoetbal 2017

Ook dit jaar zijn bij Olympia weer twee woensdagmiddagen, 5 en 12 april, schoolvoetbalteams op de velden te vinden. Dit jaar wordt extra aandacht gevraagd voor sportief en respectvol gedrag. Sport.Gouda heeft samen met Gouwenaar en Feyenoordspeler Sven van Beek een filmpje laten maken met de vijf Gouden Gouda regels,zie filmpje op YouTube.

Op woensdagmiddag 5 april  spelen tussen 13.30 en 17.00 uur jongens uit groep 7 en 8 van De Bijenkorf (team 1 en 2), ’t Carillon (3 en 4), De Plaswijckschool (1 en 2), Kon. Wilhelminaschool (1) Wereldwijs (1) en Johannes Calvijnschool (1 en 2) bij Olympia. 

Lees verder28

Gewijzigde aanvangstijd Olympia - Leonidas

A.s. zondag, 2 april, speelt Olympia de thuiswedstrijd tegen Leonidas. Deze wedstrijd zal echter niet om 14:00 uur afgetrapt worden, maar al om 12:30 uur! Dit i.v.m. met de eredivisiewedstrijd Ajax - Feyenoord, welke om 14:30 uur zal aanvangen. We hopen dat een ieder tijdig langs de lijn staat om de jongens van de nodige support te voorzien! 

Na de wedstrijd van Olympia 1, zal in de kantine Ajax - Feyenoord op de schermen uitgezonden worden. De keuken zal deze middag om 16:30 uur sluiten, de kantine om 18:00 uur. 

Lees verder24

#wijwillenhesjes

ING is al 20 jaar trotse hoofdsponsor van de hesjes.

Zij willen het Nederlands voetbal vooruit helpen. Dat doen ze met financieel advies, sponsoring en met materialen zoals pionnen en ballen. En niet te vergeten: dé ING trainingshesjes. Wij maken kans op 50 hesjes door deze foto te delen op onze social media. Zal GC & FC Olympia de hesjes krijgen? #wijwillenhesjes

 

Lees verder22

Harry van der Laan sr. overleden

Wij ontvingen het droevige bericht, dat de heer Harry van der Laan sr. op 17 maart jl. is overleden. De crematieplechtigheid vindt plaats op vrijdag 24 maart a.s. om 12.00 uur in Crematorium IJsselhof. Na afloop is er gelegenheid tot condoleren. 


Wij wensen de familie veel sterkte toe in deze moeilijke periode.


Het Bestuur

Lees verder21

Trainer/Coach voor de VR1 gezocht!

Sinds 2012 biedt Olympia ook vrouwenvoetbal. Inmiddels zijn er twee vrouwenteams en is het talentvolle VR1 gepromoveerd naar de 2e klasse zondag! 

Voor dit ambitieuze VR1 team zoeken wij een even ambitieuze Trainer/Coach.

Lees verder20

Oly’s Zomerkinderkledingbeurs op 5 april

Binnenkort is het weer zo ver. Op woensdag 5 april organiseert Oly’s een tweedehands kinderkledingbeurs in het clubhuis van Olympia. Vanaf 08:30 t/m 12:00 bent u van harte welkom om te komen kijken, passen en shoppen. Nieuw is het aanbod van kleine maatjes van 62 t/m 86. Ook dit jaar zal een deel van de opbrengst weer ten goede komen aan de jeugdopleiding van Olympia.

Lees verder20

UPDATE: de Clinics voor meisjes uit groep 5 t/m 8 is VOL!

Wil jij goed voorbereid mee doen aan schoolvoetbal? Vrijdag 24 en 31 maart van 18.00 – 19.00 uur organiseert GC&FC Olympia Clinics voor meiden van groep 5 t/m 8 aan de Bodegraafsestraatweg 52 in Gouda. Op een leuke manier maak je kennis met voetbal, en ben je optimaal voorbereid om te kunnen presteren op het schoolvoetbal toernooi. Clinics zijn gratis!

Meld jezelf en/of je teamleden aan! Zet in de mail je naam, op welke school je zit en in welke groep en stuur deze naar Manager_pupillen@gcfc-olympia.nl het liefst z.s.m. !! De flyer voor deze clinic is hier in PDF te downloaden.

Lees verder16

Rens Binken komend seizoen nieuwe trainer/coach Olympia 2

Afgelopen week is Olympia met Rens Binken tot overeenstemming gekomen om het komende seizoen 2017-2018 ons senioren selectieteam Olympia 2 te trainen en te coachen.

Rens is ‘een oude bekende’ van Olympia en heeft al eerder verschillende jeugd- en senioren selectieteams onder zijn hoede gehad. Rens kijkt, evenals Olympia, uit naar de samenwerking met Tom Rietberg als hoofdtrainer, de overige trainers en begeleidingsstaf van de selectie, hetgeen Rens onderstreepte door tijdens de handdruk ter bezegeling van onze afspraken te zeggen “het voelt als thuiskomen”.

Olympia verwacht binnenkort melding te kunnen doen over de verdere samenstelling van de trainers/begeleidingsstaf van Olympia’s selectieteams.


Bestuurslid voetbaltechnische zaken

Lees verder15

Weer 3 gediplomeerde scheidsrechters bij Olympia!

Dinsdagavond 7 maart 2017 ontvingen Pepijn van der Hulst, Maurits Hommen en Alex Janse het diploma “verenigingsscheidsrechter” van KNVB-opleider Rick de Bruijn. De cursus leidt op tot het fluiten van juniorenwedstrijden bij de eigen vereniging.

Onze scheidsrechters volgden hiervoor een cursus samen met scheidsrechters van SV Gouda, Donk en Groot Ammers van vier avonden, waarbij thuis theorie moest worden voorbereid.  Daarnaast floten zij minimaal vier stagewedstrijden, assisteerden een wedstrijd een scheidsrechter en schreven een verslag naar aanleiding van een wedstrijd gefloten door een KNVB scheidsrechter. Niet alleen de jongens, maar ook Bjorn Erkens en Edwin Valentijn als praktijkbegeleiders hebben tientallen uren gestoken in deze cursus. 

Lees verder13

Trainer/Coach gezocht voor de JO11-1, JO13-1 en JO17-1

Olympia is een ambitieuze club waar ontwikkeling van de individuele speler centraal staat. Van trainers wordt verwacht dat ze spelers vooruit helpen in hun (voetbal)ontwikkeling en dat ze samenwerken om een Top-Jeugdopleiding bij Olympia te creëren. Voor de jeugdteams JO11-1, JO13-1 en JO17-1 zijn we per komend seizoen op zoek naar een Trainer/Coach. De afzonderlijke advertenties voor deze functies vindt u hieronder:

Vacature Trainer/Coach JO11-1

Vacature Trainer/Coach JO13-1

Vacature Trainer/Coach JO17-1

Lees verder13

Belastingdienst maakt gebruik kantine Olympia

Deze en volgende week (week 11 + 12) zal de Belastingdienst gebruik maken van de kantine in het clubhuis van Olympia, Dit zal gebeuren op de dagen maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. De kantine zal daarom al deze dagen gesloten zijn tot 16:30 uur, dit geldt ook voor alle trainers voor eventuele besprekingen. Tevens zal deze dagen tot eerder genoemd tijdstip het hek bij de hoofdingang open zijn, zodat de bezoekers aan de Belastingdienst de auto op het terrein kunnen parkeren.

De Barcommissie / Het Bestuur

Lees verder10

35+ 7 tegen 7 voetbal bij GC&FC Olympia

35+ voetbal bij GC&FC Olympia is, lekker recreatief voetballen in een ontspannen sfeer en altijd “thuis”, voor iedere voetballiefhebber boven de 35 jaar die nog graag onderling een balletje wil trappen.

 

We spelen elke vrijdagavond om 20:00 uur een potje voetbal.
Na de wedstrijd is natuurlijk de 3e helft een belangrijk en gezellig onderdeel van deze voetbalavond.

 

De belangrijkste kenmerken van het 35+ voetbal zijn:

Lees verder09

Voorbeschouwing Olympia - DRL

Afgelopen zondag liet Olympia een unieke mogelijkheid liggen op de tweede periodetitel. Vooraf was de kans klein, maar door gunstige resultaten op de andere velden had een overwinning volstaan. Helaas, zover kwam het niet. Enigszins geflatteerd werd het 1-3 voor de bezoekers uit Woerden. Wat niet vreemd was, was dat beide elftallen last hadden van het matige speelveld. Veel spelers hadden moeite om op het glibberige veld op de been te blijven. Maar daar had juist Olympia zijn voordeel uit kunnen halen. 

Als je weet dat je al je thuiswedstrijden tot dit veld bent veroordeeld, pas je daar je schoenenkeuze op aan. En zo kan je van het nadeel een voordeel maken. En daarbij is niets mooiers dan het geluid van ‘stalen pinnen’ in de gang van de kleedkamers. Het is echter zaak om niet te lang stil te staan bij de gemiste kans van afgelopen zondag. Daarvoor zijn er nog te veel punten te verdelen. 

Lees verder08

Oly's Kinderkledingbeurs op 5 april bij Olympia

Op woensdag 5 april zal er weer een Oly's Kinderkledingbeurs plaatsvinden in de kantine van het clubhuis van Olympia. Meer info hieromtrent volgt nog. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via olyskinderkledingbeursgouda@hotmail.com


Lees verder06

Plastic spelerpas niet langer meer verplicht

Sinds zaterdag 4 maart is het niet meer verplicht om een geldige spelerspas bij je te hebben. Spelerspassen waren verplicht voor de D-jeugd en ouder. Dit vooruitlopend op de invoering komend seizoen van digitale spelerspassen door de KNVB.Officiële documenten – die sinds zaterdag 4 maart getoond mogen worden in plaats van een spelerspas – zijn een paspoort, een rijbewijs, een identiteitskaart en een vreemdelingendocument.

Lees verder02

Voorbeschouwing Olympia - Woerden

Wederom pakte Olympia de volle winst met een knappe 1-0 overwinning op VOC. In de eerste helft kon de wedstrijd twee kanten op, maar was het Olympia dat scoorde. Uit een vrije trap van Dennis Jongenelen kopte spits Laurens Bogaard attent binnen en hij kon zich daarmee voor de tweede week op rij tot matchwinner bekronen. VOC drong in de tweede helft nog wel aan, maar de Olympia verdediging bleef wederom prima overeind. 

Lees verder01

Wedstrijdsecretaris(sen) Jeugd gezocht!

Wegens vertrek van onze huidige wedstrijdsecretaris  jeugd zijn wij naarstig op zoek naar vervanger(s). Het 'bestieren' van de functie Wedstrijdsecretaris voor onze jeugd kan uitstekend door één - of door meerdere personen worden uitgevoerd. Men speelt een cruciale rol in de planning, communicatie en een goed verloop van competitie, beker en oefenwedstrijden. De operationele zaken m.b.t. oefenwedstrijden worden uitgevoerd door de wedstrijdsecretaris oefenwedstrijden.

 

Plaats in de organisatie
De wedstrijdsecretaris wordt aangestuurd door de voorzitter jeugd en maakt deel uit van de Jeugdcommissie. Verder communiceert de wedstrijdsecretaris wedstrijdinformatie naar alle betrokkenen.

Lees verder01

UPDATE Kunstgras - 28 februari 2017

"Er zitten geen grote gevaren aan voetballen op kunstgras met rubberen korrels. In navolging van het RIVM concludeert ook het Europese Agentschap voor Chemische Stoffen (ECHA) dat de gezondheidsrisico's erg laag zijn.” 

Dat is de kop van een artikel op de website van het AD van vandaag. Het ECHA heeft onderzoek gedaan naar de gezondheidsrisico’s, voor o.a. kinderen, bij sporten op kunstgras met rubbergranulaat in opdracht van de Europese Commissie. Op websites van alle kranten zijn artikelen te vinden over dit nieuwe onderzoek, zie bijvoorbeeld ook de website van het NRC via deze link

In de voorlaatste update hebben we aangegeven dat Olympia vertrouwt op de conclusie van de Nederlandse overheid dat het veilig is om te sporten op het kunstgrasveld. Maar we uiteraard het nieuws goed blijven volgen.

Lees verder