View Archive

Entries for April 2018

25

Trainingen in de Mei vakantie (jeugd!)

In de 2 weken  meivakantie wordt er wel getraind, maar volgens een iets ander schema. Selectieteams trainen in de eerste vakantieweek van 30 april gewoon 2 keer. Niet-selectieteams trainen 1 keer. Doorgaans op het 2e trainingsmoment, de woensdag. Dit geldt ook voor de pupillen bij Paul Spijkerman. 

In de 2e week, de week van 7 mei trainen selectieteams  1 keer op dinsdag. Donderdag niet, want dan is het Hemelvaartsdag. De niet- selectieteams trainen  die week 1 keer en de niet-selectie pupillen trainen NIET in verband met het stroopwafeltoernooi op Hemelvaartsdag, waar veel Olympia- teams aan mee doen. 

Na de vakantie op 14 mei beginnen dan de selectietrainingen voor alle jeugdspelers tot medio juni. In ieder geval een  fijne meivakantie gewenst! 

Jan Chris Kuipers
Hoofd Jeugdopleiding Olympia

Lees verder25

FIFA '18 2 vs. 2 Toernooi bij 100% Voetbal

Het is vakantie en dus worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd, ook in Gouda, en ook voetbalactiviteiten! 100% Voetbal te Gouda, gevestigd aan de Zeugstraat 90-92, organiseert op dinsdag 1 mei a.s. om 15:00 uur een FIFA '18 2 VS 2 Toernooi. Dit houdt dus in dat je met z'n 2-en tegen een team van 2 anderen speelt. Wil je meedoen? Dat kan! Schrijf je in via de website van de speciale FIFA '18 pagina van 100% voetbal. En doe dit snel, per vestiging kunnen er maar 16 teams meedoen! De grote finale, ook alvast handig om te weten, wordt gespeeld op zondag 13 mei in het E-Sports Room van PSV in Eindhoven.

Lees verder25

Gehandicaptendag - hulp gevraagd voor 32ste editie op 11 mei

De vrijdag na Hemelvaart, dit jaar 11 mei, is het al 31 jaar de traditie dat Olympia Gehandicaptendag organiseert. Tientallen gasten via De Klup, afgelopen jaren soms 80 deelnemers, bezorgen we als Olympia op deze dag een feestje met spelletjes, een lunch, bingo en als afsluiting voetjes van de vloer en polonaise tijdens de disco. Maar voor de 32ste editie zijn nog heel wat vrijwilligers nodig om het feestje te kunnen organiseren. Meld je aan als vrijwilliger voor een (deel) van de dag bij Ramona in 't Hout - Abbenhuis:  e-mail Ramona of via Dennis Sosef aan de bar. 

Lees verder25

Internationaal voetbalgezelschap op de maandagavond

Bijna 20 nieuwe Gouwenaren, afkomstig uit Syrië, Eritrea, Birma en Sudan, zijn actief in de drie weken geleden gestarte trainingsgroep voor statushouders op maandagavond. Warming up, techniek oefeningen en een gemixt partijtje met zaterdag 2. Onder leiding van trainers Edo, Omar en Wladimir hebben de deelnemers zichtbaar heel veel plezier in het samen voetballen. 

Lees verder24

Mooi dagje Olympia voor bewoners De Savelberg

Zondagmiddag 22 april vertrokken 10 bewoners van de Savelberg met familieleden, personeel en Olympiavrijwilligers om 12.30 uur naar het Olympia complex. De start van een heel gezellige middag, met weerzien van vele oude bekenden. De winnende goal van Olympia, het zonnetje, de aandacht voor elkaar, lekkere hapjes en drankjes maakten het een feestje! En na afloop ook nog op de foto met de eerste elftalspelers! 

Lees verder23

Spaaractie bij Jumbo levert mooi bedrag op

De actie die vorige maand bij de Jumbo supermarkten aan de Sportlaan en het winkelcentrum Bloemendaal liep heeft Olympia een mooi bedrag opgeleverd. Voor ruim 930 euro mag onze vereniging trainingsmaterialen gaan bestellen. En dat komt goed van pas! Iedereen die de afgelopen periode de punten voor Olympia heeft gespaard tijdens het boodschappen doen hartelijk dank daarvoor. 

Lees verder20

Voorbeschouwing Olympia - Poortugaal

Aanstaande zondag staat de tiende thuiswedstrijd van Olympia 1 op het programma. Poortugaal is de tegenstander. De aftrap is om 14.00 uur. Een voorbeschouwing:

Afgelopen zondag verloor Olympia de streekderby van Nieuwerkerk met 4-1. En daarmee kwam een einde aan een serie van vier winstpartijen. Olympia kwam in de tweede helft nog wel op gelijke hoogte, maar snel daarna sloeg de thuisploeg twee keer toe en was het verzet gebroken. Olympia eindigde de wedstrijd met tien man. Drie spelers konden door blessures de wedstrijd niet afmaken. Hopelijk zijn ze op tijd hersteld, want de lijst met blessuregevallen is inmiddels aanzienlijk. Sterker nog, je zou er bijna een elftal van kunnen maken. Toch mag dat in deze fase van de competitie niet als excuus gelden. Prettige bijkomstigheid is dat de spelers van Olympia 2 staan te trappelen om de vrijgekomen plaatsen in te nemen. Zo moet het ook werken in een gezonde A-selectie. Het tweede team staat altijd in dienst van de hoofdmacht. Wie daar niet mee kan omgaan is niet geschikt voor selectievoetbal. Aan het eind van het seizoen komt het vooral ook aan op mentale weerbaarheid. Welke ploegen willen er nog vol voor gaan en welke teams snakken naar het einde? 

Lees verder18

25 april stadsfinales schoolvoetbal bij Olympia

Volgende week woensdagmiddag 25 april worden bij Olympia op veld 1 en 2 de stadsfinales gespeeld voor de groepen 5 en 6 van het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi. Van de 145 teams die mee deden met de voorrondes zijn er 32 teams die bij Olympia (groep 5/6) en SV Gouda (groep7/8) in de stadsfinales mee doen. De wedstrijden starten om 13.30 uur. Om 17.00 uur wordt de finale gespeeld tussen de winnaars van de jongenspoules. Daarna is de prijsuitreiking. Iedereen is van harte welkom om te komen supporteren! Vanwege het schoolvoetbal vervallen een deel van de trainingen op woensdag. De communicatie hierover loopt via de technische staf naar de leiders. 

Lees verder18

Technisch Jeugd Coördinator Pupillen gezocht!

Wij zoeken een enthousiaste Technisch Jeugd Coördinator Pupillen 

Ontwikkeling centraal
Olympia uit Gouda is een ambitieuze vereniging waar de ontwikkeling van de individuele speler centraal staat. Van trainers wordt verwacht dat ze spelers vooruit helpen in hun (voetbal)ontwikkeling. En dat ze samenwerken om een topjeugdopleiding bij Olympia te creëren die jaarlijks spelers voor Olympia 1 aflevert. De doelstelling is avontuurlijk voetbal met veel druk op de bal. 

Enthousiasme & voetbalinhoud
We zijn op zoek naar een enthousiaste technisch coördinator met voetbalinhoud, die met plezier & gemak communiceert met kinderen van 7 t/m 11 jaar. Het gaat daarbij om kinderen die GEEN selectie spelen; het grootste deel van de jeugdspelers van Olympia en dus heel belangrijk voor de vereniging. Samen met de Technisch Jeugdcoördinator Junioren voor niet- selectiespelers en Hoofd Jeugdopleiding vorm je de technische leiding van de jeugdafdeling van de vereniging. Je organiseert en  coördineert centrale trainingen op maandag- en woensdagmiddag. Op dit moment gebeurt dat in circuitvorm, samen met een tiental trainers waar jij de leiding over hebt. Tijdens deze trainingen gaat het vooral om plezier en het baas over de bal zijn.

Daarnaast ben je verantwoordelijk  voor de voetbalschool, speel je een belangrijke rol bij de indeling van teams, adviseert het Hoofd Jeugdopleiding en ben je een belangrijk aanspreekpunt voor ouders. Je bent sociaal vaardig, vindt het leuk om met jonge kinderen & andere trainers samen te werken, hebt leidinggevende kwaliteiten en beschikt over voetbalinhoud. Affiniteit met techniektraining is een pré. Je hebt minimaal KNVB-pupillentrainer en ervaring met het trainen van pupillen.

Prima vergoeding
Olympia is een vereniging met een rijke historie en een goede organisatie, waar je een prima vergoeding ontvangt, waar volop opleidingsmogelijkheden en -kansen zijn om je verder te ontwikkelen als trainer binnen een ambitieuze en talentvolle trainersgroep. 

Welkom
Graag maak ik een kennismakingsafspraak met je. Je kunt je voetbal CV en een korte motivatie mailen naar hjo@gcfc-olympia.nl gericht aan Jan Chris Kuipers, Hoofd Jeugdopleiding.

Lees verder17

Hoofdsponsor Heuvelman zoekt Schoonmaaktalent!

Ben jij 16 jaar (of ouder) en heb je nog geen vakantiebaantje? Onze hoofdsponsor Schoonmaakbedrijf Heuvelman zoekt vakantiekrachten voor de dagploeg! Heb je interesse? Neem dan contact op via de advertentie.

foto van GC & FC Olympia.

Lees verder15

Veertien scheidsrechters geslaagd!

Vrijdagavond 13 april hebben veertien Olympia scheidsrechters een certificaat ontvangen van KNVB opleider Rick de Bruijn. Een unieke avond voor Olympia omdat onze eerste vrouwelijke scheidsrechter voor de cursus pupillenscheidsrechter is geslaagd en onze eerste spelbegeleider. Julia, Yven, Bauke, Yoeran, Luuk, Jonah, Ayoub, Erik, Bas, Aleksander, Renzo, Nando, Teun, Sven en onze scheidsrechter-coördinator Ed Luijtjes van harte gefeliciteerd!

Lees verder11

Rens Binken en overige stafleden selectieteams verlengen bij Olympia

In navolging van Tom Rietberg als trainer/coach van onze hoofdmacht, zijn wij blij om te kunnen melden dat er ook overeenstemming is met de begeleidingsstaf van onze senioren selectieteams. Zij vervullen ook het nieuwe seizoen hun huidige functie.

Lees verder10

Trainer voor de JO17-2 gezocht!

Voor ons O17-2 selectieteam zoeken wij een ambitieuze en stevige trainer.

Ontwikkeling centraal 

Olympia uit Gouda is een ambitieuze vereniging waar de ontwikkeling van de individuele speler centraal staat. Van trainers wordt verwacht ze spelers vooruit helpen in hun (voetbal)ontwikkeling. En dat ze samenwerken om een topjeugdopleiding bij Olympia te creëren die jaarlijks spelers voor Olympia 1 aflevert. 

Stevig & sociaal vaardig 

We zijn we op zoek naar een ambitieuze trainer met een aantal jaren ervaring, die onze vaak eerstejaars spelers een stap verder brengt op tactisch, fysiek niveau en op het vlak van samenwerken. Je hebt overwicht maar bent ook sociaal vaardig, waardoor er met plezier wordt gevoetbald, liefst in bezit van TC 3 of met de ambitie om deze opleiding te doen. Deze talentvolle groep speelt competitie op 2e klasse niveau. Ze trainen tegelijkertijd op dinsdag en donderdag van 18.30  tot 20.00 uur en spelen wedstrijden op zaterdag. 

Prima vergoeding 

Olympia is een vereniging met een rijke historie en een goede organisatie, waar je een prima vergoeding ontvangt, waar volop opleidingsmogelijkheden en -kansen zijn om je verder te ontwikkelen als trainer binnen een ambitieuze en talentvolle trainersgroep. 

Welkom 

Graag maak ik een kennismakingsafspraak met je. Je kunt je voetbal CV en een korte motivatie mailen naar hjo@gcfc-olympia.nl gericht aan Jan Chris Kuipers, Hoofd Jeugdopleiding.

Lees verder07

Hardloopclinics op zondagmorgen

Zondag 15 april verzorgt de Goudse hardloper Andy Koolmees een hardloop clinic bij Olympia. Deelname is gratis. Verzamelen om 9.45 uur. Start training om 10.00 uur. Einde 11.00 uur. Van te voren aanmelden is gewenst en kan met een app / sms / telefoontje bij contactpersoon Wilma Neefjes (06 21195843).

De clinic van vandaag, zondag 8 april, vervalt helaas vanwege ziekte van de trainer van vanmorgen. Tot ziens op 15 april?

Lees verder06

Woensdagmiddag 25 april stadsfinales schoolvoetbal

Na een geslaagde voorronde op 11 april, worden volgende week woensdagmiddag 25 april bij Olympia de stadsfinales gespeeld voor groepen 5 en 6 in het KNVB Schoolvoetbaltoernooi. Schoolvoetbal is vooral met veel plezier tegen andere scholen uitkomen met een massa supporters langs de lijn, maar ook al in de voorrondes was er ook mooi technisch voetbal te zien en gaat het er soms fanatiek aan toe. De wedstrijden starten op 25 april om 13.30 uur op het hoofdveld en kunstgrasveld. Om 17.00 uur worden de finales gespeeld met daarna een prijsuitreiking. Zoals ieder jaar vervallen tijdens het schoolvoetbaltoernooi een deel van de trainingen. Dit wordt door de technische staf via de leiders gecommuniceerd.

Lees verder06

Voorbeschouwing Olympia - Delft

Zondag staat de negende thuiswedstrijd van Olympia 1 van dit seizoen op het programma. DVV Delft is de tegenstander.

Afgelopen zondag won Olympia de streekderby van RVC’33 met 4-2. Uiteindelijk terecht, maar eenvoudig ging het allemaal niet. De opluchting was na afloop dan ook groter dan de vreugde om het vertoonde spel, want dat was bijzonder mager. Olympia begon vrij apathisch aan het duel. ‘Deby-vrees’, noemde trainer Rietberg het in zijn analyse na afloop. Het eerste doelpunt werd dan ook niet geboren uit een uitgespeelde kans, maar door een weergaloze individuele actie en magnifieke goal van Gregory Castano. Je moet erbij zijn geweest om het te geloven, maar zelden is er een mooier doelpunt gemaakt op het hoofdveld van Olympia. In plaats van daarna door te drukken, liet de thuisploeg RVC steeds beter in de wedstrijd komen, wat kort voor rust resulteerde in de verdiende gelijkmaker. Na de thee kwam Olympia na geklungel in de verdediging zelfs nog achter, maar stelde daarna gelukkig orde op zaken. Uiteindelijk gaf het overwicht aan individuele klasse de doorslag. En zo werd een matige wedstrijd toch nog in winst omgezet. Een eigenschap die je als ploeg, die mee wil spelen om de prijzen, absoluut moet bezitten. Daarin lijkt het elftal stappen te hebben gemaakt. De ondergrens komt steeds hoger te liggen, waardoor je automatisch minder wedstrijden verliest. 

Lees verder03

Samenvatting Olympia - RVC '33 op RTV Bodegraven online

Afgelopen zondag heeft RTV Bodegraven opnames gemaakt rond en bij de wedstrijd Olympia - RVC '33, welke nu in een samenvatting online te bekijken zijn. De samenvatting kun je bekijken via deze link: Samenvatting Olympia-RVC.

Overigens, voor degenen die nog over buitenspel twijfelen bij de 3-2 van Olympia, hier de link naar alle Olympia goals, zoals ze gisteren door ons zelf gefilmd zijn, in 1 filmpje samengevat: Goals Olympia tijdens Olympia - RVC '33

Lees verder