View Archive

Entries for April 2019

30

Verjaardagsfeest op 31 mei voor alle Olympianen

Jaarlijks vieren wij de verjaardag van onze mooie club, zo ook dit jaar weer op 31 mei. We worden die nacht maar liefst 133 jaar en we willen dan ook een mooi programma aanbieden. Laatste nieuws (10 mei): de Zeister Toppers komen.

Lees verder26

17 mei clinic voor meiden onder 15 jaar

Vrijdag 17 mei is er van 18.00 tot 19.00 uur een gratis clinic voor meiden, die interesse hebben om in ons nieuwe MO15 competitieteam voor volgend seizoen te gaan spelen. Wil je mee doen? Meld je dan graag van te voren per mail aan bij contactpersoon meidenvoetbal Olympia met je volledige naam, geboortedatum en telefoonnummer. 

Lees verder23

Compilatie van de Reünie wedstrijd GC&FC Olympia - VV Moordrecht op YouTube

Op zondag 18 november 2018 werd er bij Olympia een speciale reünie wedstrijd gespeeld tussen (oud) spelers van Olympia en Moordrecht. Spelers die een speciale binding hebben met Ron van den Berg. Op aangeven van Ron was dit geen benefietwedstrijd speciaal voor hem, maar een middag in het teken van weerzien, vriendschap, gezelligheid en een lekker potje voetbal.

 

De wedstrijd is uiteindelijk in een 3-3 gelijkspel geëindigd waar beide ploegen mee konden leven. Nadat iedereen gedoucht was en de al volle kantine opzocht is het nog lang erg gezellig geweest aan de Bodegraafsestraatweg. Dank aan iedereen voor de bijdrage aan deze mooie voetbalmiddag!

 

Voor een sfeerimpressie van deze dag: zie deze link op Youtube.

 

 

Lees verder22

Voorbereidingen Jeugd seizoen 2019-2020

Het voetbalseizoen 2018/2019 loopt naar het einde. Daarom starten we na de meivakantie de voorbereiding voor het nieuwe seizoen. Vanaf 6 mei starten we met de selectietrainingen voor jeugdspelers. Zodat we voor 22 juni duidelijkheid kunnen geven over de indeling van de jeugdspelers voor 2019/2020. 

Uitgangspunt is dat elke speler op zijn of haar eigen niveau speelt. Dan is er het meeste plezier en ontwikkeling voor de speler. Waar mogelijk delen we in op geboortejaar. De pupillen zijn dit al gewend. Bij de junioren beginnen we daarmee, met O14, O15, etc. 

Voorlopige indeling op basis van de ontwikkeling en prestatie in het lopend seizoen is een voorlopige indeling gemaakt in selectie- en niet-selectiespelers. Leiders, trainers en technische staf beoordelen de spelers op verschillende momenten. Daarbij wordt gekeken naar voetbaltechnische vaardigheid, mentaliteit, tactisch inzicht en fysieke kwaliteit. Voor de spelers die voorlopig zijn ingedeeld in een selectiegroep geldt in veel gevallen dat ze op andere tijden gaan trainen. Zolang de competitie loopt (tot eind mei) blijven de spelers 1x in de week met hun eigen team trainen en wel op het tweede trainingsmoment.

Lees verder19

Aangepast trainingsschema jeugd tijdens Meivakantie

In de 2 weken meivakantie wordt er door de niet-selectiegroepen 1x per week getraind op het 2e trainingsmoment, de woensdag. Dus ook de centrale training voor pupillen vindt dan plaats. De selectieteams trainen ook in de vakantie 2x per week, tenzij iets anders met de trainer wordt afgesproken. 

Na de vakantie begint de jaarlijkse  selectieperiode op 7 mei. Hierover wordt u op korte termijn geïnformeerd. Fijne meivakantie en tot snel!

Jan Chris Kuipers - Hoofd Jeugdopleiding Olympia

Lees verder19

Zaterdag 20/4 kantine open vanaf 15:00 uur

De meivakantie is gestart en dat is ook goed te merken aan het aantal te spelen wedstrijden op de velden bij Olympia bij de jeugd. Of beter gezegd de niet te spelen wedstrijden, want er wordt morgen, zaterdag 20 april, namelijk niet gevoetbald aan de Bodegraafsestraatweg. 

Echter, voor een gezellig praatje en een verfrissend drankje kan je zaterdag vanaf 15:00 uur wel in de kantine terecht! Onder het genot van een frisse tea of limonade vast vooruit blikken op wedstrijd van het 1e zondag. Of gewoon met vrienden en bekenden een biertje drinken op het dakterras, het kan vanaf 15:00 uur!

Zondag, 1e paasdag, speelt Olympia 1 thuis tegen Moerse Boys. Deze dag is de kantine geopend vanaf 12:30 uur. 

Lees verder19

Voorbeschouwing Olympia-Moerse Boys

Aanstaande zondag speelt Olympia zijn twaalfde thuiswedstrijd van het seizoen. Moerse Boys uit Zundert is de tegenstander. Een voorbeschouwing:

Olympia
Afgelopen zondag blameerde Olympia zich met een 6-0 nederlaag bij koploper VOC. Bij rust stond het 2-0, maar na de thee liet Olympia zich gewillig naar de slachtbank leiden. En dat is een pijnlijke constatering. Zeker omdat het nog steeds mogelijk is om zich via de periode te plaatsen voor de nacompetitie.

Lees verder17

Doe jij mee aan de KinderLoop met Olympia?

Vrijdagmiddag 21 juni om 17.00 uur start een KinderLoop, een wandeling van 24 minuten na een swingende warming up, in speeltuin de Sluis en op de wandelboulevard langs de Gouwe. De Kinderloop is onderdeel van de eerste SamenLoop voor Hoop in Gouda, waarmee geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker. Het wordt een sfeervol evenement met optredens op drie podia, een vuurspuwer, een goochelaar, catering, kraampjes van teams die meedoen met de 24-uurs wandelestafette. En nog veel meer. Olympia vindt het leuk om met pupillen mee te doen aan de KinderLoop. Deelnemen kost 3 euro per kind, waar je ook een T-shirt van KWF voor krijgt. Je kunt je aanmelden bij Wilma Neefjes. Geef je naam, maat voor het T-shirt (122, 152, S of M), en je team daarbij door. Natuurlijk helemaal leuk als je met je hele team mee gaat doen. 

Lees verder15

Ben jij volgend seizoen onze coördinator Voetbalschool?

Voetballen kun je bij Olympia vanaf je vijfde jaar J/M in de Voetbalschool (VBS). Komend seizoen (2019/2020) zullen dat spelertjes zijn met geboortejaar 2013 of 2014. We zoeken bij voorkeur een ouder / verzorger van een van deze voetballertjes om de huidige coördinator Nynke Marcus op te volgen. Als je wilt, kun je dit seizoen al vast meelopen om te worden ingewerkt. Heb je interesse om deze super enthousiaste groep, onze Ministars, te coördineren? Neem dan contact op met Esther van Zutphen, manager pupillen (incl. VBS) of vraag Nynke of Gert van Leeuwen (nu coördinator O8 t/m O10, daarvoor van de VBS) naar hun ervaringen. Nynke vertelt: 

Lees verder15

Eerste Stroopwafeltoernooi groot succes!

Zo'n duizend bezoekers, waaronder 360 voetballers, waren zondag bij Olympia te vinden voor het eerste toernooi van een reeks van vier Stroopwafeltoernooien. Een feest voor iedereen mede dankzij de vele vrijwilligers, veelal ouders van de deelnemende Olympianen en sponsoren. Naast voetbal, waar plezier de boventoon voerde, waren er rond de velden ook andere activiteiten georganiseerd. En een zonnetje aan de hemel, al was het wel behoorlijk fris. Een feestje! Een extra feestje voor JO12-1, die de beker voor de eerste plaats in hun poule met hoofdklasse / eerste klasse teams heeft gewonnen. Gefeliciteerd!

Lees verder12

Sponsorcommissie Olympia slaat wederom een slag

De sponsorcommissie van Olympia heeft de afgelopen weken niet stil gezeten. Wederom zijn er weer een aantal bedrijven partner geworden van Olympia. We stellen ze aan u voor:

 

Lees verder11

Jeu de boules en schoolvoetbal - jong en oud genieten

Iedere woensdagmiddag wordt jeu de boules gespeeld op het Leen den Braber Sport Plaza bij Olympia. Dames, heren, iedereen is welkom. Deelname aan het spelletje is gratis. Er wordt fanatiek gespeeld en altijd nagepraat bij een gezellige borrel (voor eigen rekening). Pim van 't Hoog en Vincent Govers zijn contactpersonen voor het jeu de boules team. Kom kijken en doe mee!

Lees verder11

14 april Stroopwafeltoernooi bij Olympia

Zondagmorgen 14 april openen we de serie van maar liefst 4 Stroopwafeltoernooien dit seizoen met een toernooi voor hoofdklasse en eerste klasse teams. Onze nieuwe toernooicommissie heeft een prachtig programma in elkaar gezet. Niet alleen zijn er leuke wedstrijden te zien, maar ook naast het veld is van alles te doen. Er is een luchtkussen, ijs tuk tuk en er zijn stands van 100% voetbal en Goal, het junior VI tijdschrift. Het toernooi is van 9.00 tot ongeveer 14.00 uur. Welkom!

Lees verder11

Parkeren bij VOC voor wedstrijd a.s. zondag alleen met parkeerkaart

A.s. zondag speelt Olympia 1 zijn uitwedstrijd bij VOC te Rotterdam. Voor alle supporters die onze jongens gaan supporten, je moet vooraf even een parkeerkaart uitdraaien om op het terrein van VOC te kunnen parkeren. 

De parkeerkaart zelf en verdere informatie is te vinden in dit artikel op de website van VOC: Parkeren bij VOC 14-04.

 

Lees verder10

Schoolvoetbal weer een feestje

Alle schoolteams, begeleiding, supporters, ons bar en onderhoudsteam bedankt voor het feestje dat de afgelopen twee weken het schoolvoetbaltoernooi bij Olympia was. In het bijzonder super dank aan de Olympianen, onze trainers op woensdag van MBO Rijnland en Esther Remmerswaal van Sport.Gouda (zie groepsfoto) voor de begeleiding van de wedstrijden en alles er omheen! Voor Olympia zit het toernooi er weer op. De stadsfinales zijn op woensdagmiddag 8 mei bij ONA en DONK dit jaar. 

Lees verder05

De leukste voetbaldagen in de meivakantie op 2 en 3 mei

In de meivakantie organiseert Voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek samen met zeven voetbalverenigingen in het Groene Hart voetbaldagen. Wil jij trainen met de leukste trainers, met al je vrienden en leuke prijzen winnen? Dan zijn deze voetbaldagen vol met voetbalplezier, spelletjes en uitdagingen zeker iets voor jou! 

Lees verder04

Voorbeschouwing Olympia-Rood-Wit W.

Aanstaande zondag speelt Olympia zijn elfde thuiswedstrijd van het seizoen. Rood-Wit W. uit Sint Willebrord is de tegenstander. Een voorbeschouwing:

Olympia
Olympia deed afgelopen weken goede zaken. En dat werd tijd. Het won achtereenvolgens van BMT, DOCOS en GLZ  Het duurde lang voordat het vaak goede spel na de winterstop ook punten is gaan opleveren. Op het juiste moment hebben de manschappen van trainer Rietberg het juiste spoor gevonden. Het mooie is dat deze reeks precies startte bij aanvang van de derde periode. Met negen punten uit drie duels staat Olympia daarin dan ook bovenaan. Een periodetitel zou een passend afscheidscadeau zijn voor onze vertrekkende hoofdtrainer. Maar daar al over speculeren is nog veel te prematuur. 

Lees verder