View Archive

Entries for May 2014

28

UPDATE Pupillenkamp 2014

Er zijn nog enkele plekken vrij voor het Pupillenkamp 2014! Inschrijven kan tot en met a.s. vrijdag, wees er dus snel bij! 

Lees verder28

Langs de Lijn - deel 11

Een nieuwe Langs de Lijn, en nee, dus nog niet de laatste van het seizoen. Want er wordt nog gevoetbald! Er wordt nog gestreden in de nacompetitie en er zijn natuurlijk nog de diverse oefenwedstrijden en toernooien waar teams van Olympia actief zijn. En natuurlijk zijn er naast het voetbal nog tal van andere activiteiten bij Olympia. 

Lees verder28

Gehandicaptendag 2014

A.s. vrijdag 30 mei, is het weer de dag na Hemelvaart, de dag die bij Olympia al vele jaren in het teken staat van de gehandicapten, en zo ook dit jaar weer! Vanaf 09:15 uur zal een grote groep gehandicapten zich verzamelen op het terrein aan de Bodegraafsestraatweg om deel te nemen aan de Sport- en Speldag. 

Lees verder27

Afgelasting Kinderdisco Vrijwilligersavond!!

Helaas komt de Kinderdisco voor de Voetbalschool en E- en F-pupillen tijdens de Vrijwilligersavond, welke gepland stond van 17:30 - 19:30 uur, te vervallen wegens het afzeggen van de DJ. Uiteraard is een ieder wel welkom om te komen kijken bij het onderling voetballen van de Kampioensteams vanaf 19:00 uur! 

Lees verder26

Terug op het oude nest

Ze hebben al een paar oefenwedstrijden gespeeld in hun nieuwe team en het bevalt tot nu toe prima. Fleur van der Gaag, Anne Kammeraat en Iris van der Kaa zijn de laatste drie aanwinsten voor Olympia's vrouwenteam. Alle drie hebben ze een Olympia verleden en keren vanaf volgend seizoen terug op het oude nest.

Lees verder26

Vervolg nacompetitie

Vervolg nacompetitie">
Helaas heeft Olympia gisteren de wedstrijd tegen Poortugaal met 1-3 verloren, waardoor Poortugaal eersteklasser blijft. Er is echter nog een kans voor Olympia. De verliezers uit de eerste ronde strijden om nog één open plek in de eerste klasse. Olympia neemt het hierin met een thuis- en uitwedstrijd op tegen een oude bekende, Spartaan'20, dat verloor van GONA.

Lees verder21

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering

Hierbij nodigen wij alle leden en ouders van jeugdleden uit voor de Algemene Ledenvergadering van maandag 26 mei a.s. om 20.00 uur in onze kantine. Onder het kopje Bestuur/ALV stukken vindt u de agenda van deze vergadering, alsmede overige vergaderstukken.

Lees verder20

Maken Olympia 1 en 2 a.s. zondag stap naar hogere klasse?

Aanstaande zondag speelt Olympia 2, om 11.00 uur, thuis de terugwedstrijd voor promotie naar de Reserve Hoofdklasse tegen Boshuizen 2. De heenwedstrijd werd in Leiden tegen Boshuizen met 4-1 verloren, wij hebben dus nogal wat goed te maken… 

Diezelfde middag voetbalt Olympia 1, om 14.00 uur, thuis de terugwedstrijd voor promotie naar de 1e Klasse tegen het 1e elftal van Poortugaal. Afgelopen zondag speelden wij in en tegen Poortugaal met 1-1 gelijk. Nog volop kansen dus, al moet er nog wél wat gebeuren…

KOM A.S. ZONDAG DUS ALLEMAAL NAAR OLYMPIA OM BEIDE TEAMS AAN TE MOEDIGEN!

Belangrijk! Eén van de verordeningen die de KNVB heeft afgekondigd is het verbod van vuurwerk en alles wat daar op lijkt. Houdt u zich daar strikt aan, het mag niet zo zijn dat promotie om zulk soort zaken in gevaar komt!

Lees verder19

Overschrijven of opzeggen

De periode van overschrijvingen is weer aangebroken. Spelers die vertrekken bij Olympia en naar een andere club gaan hebben overschrijving nodig.

Dit geldt natuurlijk ook voor spelers die van een andere club naar Olympia willen komen. Hieronder staat hoe dit in z'n werk gaat.

Lees verder15

Nieuwe accomodatie Olympia op Gouwestad TV

Tot en met maandag 19 mei is er een item te zien op Gouwestad TV waarin Gerrit Schinkel de nieuwe accommodatie van Olympia bezoekt. Dit item wordt dagelijks uitgezonden van 10:30-11:00, 15:30-16:00, 19:00-19:30 en van 22:30-23:00 uur. Het item rond Olympia zit ongeveer halverwege het programma. 

Het item is ook online terug te zien via de volgende link, kiezen voor item 4: Gouwestad TV - Olympia

Lees verder14

Langs de Lijn - deel 10

Een nieuwe Langs de Lijn, het heeft even geduurd, maar we hebben weer meer dan genoeg te vertellen. Natuurlijk beginnen we dan met goed, mooi nieuws, de reden waarom je gaat voetballen aan het begin van het seizoen, namelijk om Kampioen te worden! De Kampioenschappen van de A2 en de E8 waren reeds bekend en besproken in deze rubriek. Ondertussen hebben we ook de titels van de B3 (behaald op zaterdag 3 mei in de uitwedstrijd tegen TAVV) en die van de D3 (afgelopen zaterdag na een echte kampioenswedstrijd tegen Linschoten D1, die nipt met 3-2 werd gewonnen) kunnen vieren. Uiteraard ook via deze weg nog de hartelijke felicitaties voor beide teams! 

En ja, er is nog veel meer mooi nieuws op sportief vlak te melden bij Olympia. Naast het 1e elftal  heeft afgelopen zondag ook het 2e elftal zich weten te plaatsen voor de nacompetitie! De wedstrijd zelf, uit tegen Neptunes/Schebroek 2, werd vrij gemakkelijk gewonnen met 4-1. Na afloop was er het nodige denk- en rekenwerk samen met de nodige telefoontjes voor nodig om dan zeker te weten dat de 1e periodetitel van kampioen VFC 2 werd overgenomen. En zo zit het seizoen voor de selectie er dus zeker nog niet op. Het 2e elftal komt in de 1e ronde van de nacompetitie (om promotie naar de reserve Hoofdklasse) uit tegen Boshuizen 2 uit Leiden. De 1e wedstrijd wordt in Leiden gespeeld, a.s. zondag 18 mei om 11:00 uur. De return is een week later, zondag 25 mei, om 11:00 uur dus op het terrein van Olympia. Het 1e team speelt de nacompetitie, om promotie naar de 1e klasse, tegen Poortugaal. Op 18 mei is er de uitwedstrijd om 14.00 uur, een week later (25 mei) is de return aan de Bodegraafsesetraatweg, ook om 14:00 uur. 

Lees verder12

Plus Koornneef nieuwe partner Olympia-jeugd

Sinds 8 mei jl. is supermarkt Plus Koornneef ,gevestigd aan de Thorbeckelaan 1 in Gouda, officieel partner van Olympia. Op die dag ondertekende directeur Waling Koornneef in het bijzijn van bedrijfsleider Mark Modderkolk een contract dat het bedrijf shirtsponsor maakt van Olympia F1, F2, F3 en F4.

Lees verder12

Zaterdag 31 mei Olympia's Oud & Nieuw / Vrijwilligersavond

Op 31 mei is Olympia weer een jaar ouder en vieren we ons traditionele Oud & Nieuw. Deze avond is, net als andere jaren, tevens onze vrijwilligersavond, om op die manier al onze vrijwilligers te bedanken. Vorig jaar was het een groot succes en op die manier willen we het ongeveer weer doen met live muziek, huldiging kampioensteams, lekkere hapjes en drankjes en nog een aantal dingen, welke nog een verrassing zijn.

Lees verder12

Ook Olympia 2 plaatst zich voor de nacompetitie

Na een zeer overtuigende 1-4 overwinning in de laatste competitiewedstrijd tegen het Rotterdamse Neptunus-Schiebroek heeft Olympia 2 definitief de 3e plaats in de eindstand van de reserve 1e klasse ingenomen. Dat betekent dat zij de periode van kampioen VFC overnemen en gaan spelen voor promotie naar de reserve Hoofdklasse, het hoogste niveau voor 2e teams in de amateurklassen!

Lees verder08

Olympiaan april/mei 2014

LET OP! De Olympiaan valt, als alles goed is, morgen (9/5) in de bus!

Morgen of zaterdag valt 'ie weer in de brievenbus; de nieuwe Olympiaan! Zoals u gewend weer boordevol informatie, foto's, verslagen en reportages. Ook dit keer weer een pupil van de week, de laatste ins- en outs omtrent Olympia, de kampioenen, de vrijwilliger enz. Ook staat er dit keer een XL artikel in, geheel in het teken van de verbouwing. Van de eerste plannen en ontwerpen tot het slaan van de eerste paal en de op handen zijnde oplevering. Begeleid met vele foto's hopen we een ieder vast een mooi beeld te schetsen van wat men kan verwachten van de Nieuwbouw van Olympia! 

Lees verder07

Ingezonden brief

Via de familie van onze Erevoorzitter Chris Karelse bereikte Olympia de onderstaande brief:

Beste Olympianen,

Het is niet alleen zo dat, onze vader Christiaan Karelse, veel voor Olympia heeft betekend. Hij heeft zelf, in zijn jarenlange functie, veel plezier gehad en waardering ontvangen. Hij heeft er ook levenslange vriendschappen aan overgehouden.

Lees verder05

Training jeugd maandag 5 Mei

Vandaag 5 Mei is er geen training voor de jeugd ivm bevrijdingsdag. Tenzij er andere afspraken zijn met de trainer. Excuses voor het late bericht, dus als u dit leest geef het dan door aan teamleden.


Paul Spijkerman

Lees verder01

Erevoorzitter Chris Karelse overleden

We hebben het trieste bericht ontvangen dat onze erevoorzitter Chris Karelse op 26 april jl. in zijn woonplaats Groningen op 92-jarige leeftijd is overleden. Chris was van 1963 tot 1977 voorzitter van Olympia in een bloeiperiode waarin de club op vele gebieden grote vooruitgang kende en sportief succes wist te boeken. Bij zijn afscheid als voorzitter op 12 mei 1977 is Chris vanwege zijn grote en langdurige verdiensten voor de club benoemd tot erevoorzitter.

Lees verder