View Archive

Entries for June 2017

26

Sluiting accommodatie ter voorbereiding op seizoen 2017/2018

Van maandag 26 juni tot en met maandag 31 juli a.s. is de accommodatie gesloten voor ALLE activiteiten. Hierop zijn géén uitzonderingen. Wij verzoeken u vriendelijk hier notie van te nemen en hiermee rekening te houden bij het plannen van bijeenkomsten, vergaderingen, besprekingen, etc. Dit om teleurstellingen te voorkomen. 

Het Bestuur

Lees verder20

Reactie 6 Goudse voetbalverenigingen op nieuwe Sportnota

Na een jaar vertraging is gisterenavond de behandeling van de Nota Sport en Bewegen in de gemeenteraad gestart. De zes Goudse veld-voetbalverenigingen hebben gezamenlijk een reactie gestuurd op deze nota. 

Teksten uit het voorstel van het College aan de Gemeenteraad:
'De gemeente wil het accent bij het sportbeleid meer gaan leggen “op het stimuleren van sport als verbindende kracht in onze samenleving”. Sport zal daarbij meer ingezet worden om doelstellingen op het gebied van welzijn en volksgezondheid (sociaal domein) te realiseren.' 
'De huidige sportstimuleringsbudgetten wil de gemeente op gebiedsniveau inzetten en sportbuurtwerkers en combinatiefunctionarissen verbinden met de sociale teams om te bereiken dat sport en bewegen de komende jaren gaat bijdragen aan de gezondheid, zelfredzaamheid en sociale kracht van aandachtsgroepen. 


Onze voorzitter heeft namens de zes voetbalverenigingen gisteravond ingesproken. “Wij doen als voetbalverenigingen al niet anders dan een brede maatschappelijk bijdrage leveren voor duizenden voetballende kinderen en volwassenen in een grote diversiteit qua achtergrond op sociaal economisch, sociaal cultureel, opleiding en fysiek en psychisch terrein voor voetballers van 5 tot circa 80 jaar. De verenigingen zijn een tweede ‘thuis’ voor heel veel Gouwenaars in een brede kring om (voorheen) voetballers heen. De verenigingen zijn bedrijven gerund door honderden bij ‘hun' club betrokken vrijwilligers. Mede dankzij de inzet van al die vrijwilligers kunnen we het lidmaatschap betaalbaar houden, maar jaarlijks wel zo’n 5000 wedstrijden, ruim 10.000 trainingen en vele andere evenementen en zelfs activiteiten voor goede doelen, de buurt en opleidingen en stages bieden. Maar dat kunnen blijven doen of zelfs nog meer binnen het sociaal domein, gaat niet van zelf. Daar hebben we hulp van de gemeente bij nodig.”

De gehele, gezamenlijke verklaring van de 6 Goudse voetbalclubs is te lezen in deze PDF.
Het debat rond de sportnota in de Raad is op 26 juni. Besluitvorming vindt plaats in de laatste raadsvergadering voor het zomerreces op 5 juli 2017.

Voor wie alle stukken rond de sportnota wil nalezen, zie de website van de gemeente Gouda: http://www.gouda.nl/ris/Raadsinformatie/Raadsvergaderingen/Raadsvergaderingen

Lees verder20

Trainer/Coach JO19-2 gezocht!

Olympia uit Gouda is een ambitieuze club waar ontwikkeling van de individuele speler centraal staat. Van trainers wordt verwacht dat ze spelers vooruit helpen in hun (voetbal)ontwikkeling en dat ze samenwerken om een Top-Jeugdopleiding bij Olympia te creëren. 

Voor de JO19-2 zoeken we een gemotiveerde trainer, een teambuilder, met goede communicatieve en sociale vaardigheden. Liefst in bezit van KNVB juniorentrainer (of gemotiveerd om deze opleiding te gaan volgen) en bij voorkeur met ervaring in het trainen en coachen van een juniorenteam. 

Het komende jaar gaat deze groep starten in de 4e klasse. De groep bestaat uit een mix van recreatieve spelers, eerstejaars spelers die in O17 selectie hebben gespeeld en wekelijks een aantal spelers uit de O19 selectiegroep. De JO19-2 traint op maandag en woensdag en speelt zijn wedstrijden op zaterdagen.

Olympia is een vereniging met een rijke historie en een goede organisatie, waar je een prima vergoeding ontvangt en waar volop opleidingsmogelijkheden en kansen zijn om je verder te ontwikkelen als trainer binnen een ambitieuze en talentvolle trainersgroep. 

Reacties kunnen gestuurd worden, met voetbal CV en een korte motivatie naar hjo@gcfc-olympia.nl gericht aan Jan Chris Kuipers, Hoofd Jeugdopleiding.

Lees verder18

Bannen winnen Olympia Open Boules

Na ca. 80 wedstrijden werd de finale gespeeld van de Olympia Open Boules door de gebroeders Van den Ban tegen Rick v/d Berg en Nick Kalmeijer. Het werd een redelijk eenvoudige overwinning voor de op stoom zijnde Bannen en daarmee kreeg het toernooi de terechte winnaar, zeker omdat de broers verleden jaar ook in de finale stonden, maar deze schlemielig verloren. 

Bumpervoetbal en Jeu de Boulen het gaat prima samen. Op en rond het hoofdveld allerlei gezellige activiteiten tegen Alvleesklierkanker en even verderop ballen gooiende mannen (en vrouw) die ook nog alle prijzen opeisten van de loterij voor het goede doel. Wat een feest, voor herhaling vatbaar...

De 17e editie van de Olympia Open Boules was dus wederom genieten, maar werd wel overschaduwd door het bericht dat Francisca van ‘t Hoog met spoed was opgenomen in het ziekenhuis. Wij wensen de familie Van ’t Hoog sterkte en hopelijk beterschap. 

Alle bedankjes zijn gisterenavond al gedaan, waarbij wij echter tot onze spijt nog één iemand zijn vergeten, vriend Hans Streefland. Hans, super bedankt voor alle werkzaamheden! Volgend jaar is de organisatie dus in handen van de Bannen en worden zij geholpen door Marco en Harry v/d Berg die de eer van de laatste plaats opstreken.

Tot Boules!

Foto's staan op onze Facebookpagina!


Aanvulling: Vanavond, dinsdag 20 juni, is bekend geworden dat tot groot verdriet Francisca is overleden. Alle boulers wensen Pim, dochters en alle familieleden heel veel sterkte met dit verlies. 

Lees verder14

Indelingen teams jeugd seizoen 2017/2018

Het seizoen zit er weer op. En we hebben in de selectieperiode al weer een begin gemaakt met het nieuwe seizoen. Er is hard getraind bij zowel de selectie als niet-selectiegroepen en al weer volop ontwikkeling zichtbaar. Dat is altijd het mooie van competitie en het doorstromen in een nieuwe groep.

Belangrijkste uitgangspunt bij het selecteren is dat elke speler op zijn of haar eigen niveau speelt. Dat geeft het meeste plezier en ontwikkeling. Het is dus ook niet zo dat in een 'hoog' team spelen beter is dan bijvoorbeeld in een 'niet-selectieteam'.

Wij hebben met een hele groep trainers naar eer en geweten de indeling gemaakt. Daarbij hebben wij keuzes gemaakt op basis van de ervaringen in het afgelopen seizoen, de selectietrainingen en soms ook oefenwedstrijden. En vervolgens besproken met meerdere trainers en de coördinatoren van de lettergroepen. 

Lees verder14

17 juni bumperen en andere activiteiten voor een goed doel

Zaterdag 17 juni kun je in een enorme plastic bal met een team voetballen of anders fietsen, wandelen en genieten van optredens bij een drankje uit de bar bij Olympia. De opbrengst van de middag komt geheel ten goede aan onderzoek naar alvleesklierkanker. Een update van het programma:

Lees verder12

Pupillenkamp 2017 weer een groot feest

Afgelopen weekend hebben 150 pupillen het complex van Olympia weer in bezit genomen. Het jaarlijkse Pupillenkamp is een ware hit! En dat is vooral te danken aan het geweldige team van vrijwilligers die zich hiervoor iedere keer weer inzet. Op welke wijze de pupillenkampcommissie onze jongste leden een topweekend laat beleven is werkelijk ongekend. 

Lees verder09

Olympia Open Boules 2017; loting heeft plaatsgevonden

Onder toezicht van een heuse notaris heeft de loting van Olympia Open Boules donderdagavond 8 juni jl. plaatsgevonden in de kantine van Olympia. Er zal op donderdagavond 15 juni en zaterdagmiddag/avond 17 juni worden gestreden in 2 poules van 9 koppels, waarna nog een ronde zal worden gespeeld tegen een even hoog geëindigd koppel uit de andere poule om de uiteindelijke ranglijst te krijgen.

Een ieder wordt verzocht om 18.45 uur aanwezig te zijn op donderdag 15 juni, zodat we i.v.m. het drukke schema (in totaal 82 wedstrijden, waarvan we er 30 op donderdagavond willen afwerken) op tijd kunnen beginnen, hieronder staat de indeling van de 2 poules, (speelschema voor donderdagavond op uitslagen/stand tab Jeu de Boules pagina).

Poule A:                                              
1. Frank van S. - Geert
2. Roland - Erik
3. Joop - Willem (2x)
4. Laurens - Kieran
5. Ruben - Joery
6. Gijs - Vincent
7. Pim - Dennis
8. Nick - Rick v/d B.
9. Daan - Arlo

Poule B:
10. Mario - Gerrit
11. Rik - Mirelle
12. Willem - Frank G.
13. Paul - Paul
14. Harry - Marco
15. Rick - Gregory
16. Bas - Kees
17. Hans - Remco
18. Bart- Aad

Lees verder07

NK Bumpervoetbal bij Olympia voor goed doel

Zaterdagmiddag 17 juni aanstaande is op het terrein van Olympia voor de derde keer het NK bumpervoetbal-toernooi. Bumpervoetballen is voetballen, maar dan met een grote plastic bal om je heen. Een groep vrienden van rond de 18 jaar, bestuursleden van de Stichting samen tegen alvleesklierkanker, organiseert het toernooi om onderzoek naar de ziekte te steunen. 

 

Lees verder02

Henny van Os lid van verdienste bij Olympia

Henny van Os is gisteren, op 31 mei benoemd tot lid van verdienste bij Olympia. Hij vervult al ruim dertig jaar verschillende functies bij onze club. De 77-jarige Olympiaan staat nog steeds op zaterdagochtend rond de klok van zeven uur op het veld om als consul de grasmat te keuren en de telefoon op te nemen om afgelastingen door te krijgen. Op zondagen ontvangt hij bij thuiswedstrijden de scheidsrechter van het eerste elftal, terwijl echtgenote Sjaan de andere gasten in de bestuurskamer met koffie ontvangt.

Lees verder01

Geen trainingen maandag 5 juni

Op maandag 5 juni a.s. is het 2e Pinksterdag. Deze dag zullen er geen trainingen plaatsvinden. 

Lees verder