View Archive

Entries for September 2017

26

Presentatiegids voor alle leden van Olympia

De afgelopen weken is er druk gewerkt aan de realisatie van de Olympia Presentatiegids 2017/2018. En het resultaat mag er zijn! 48 pagina’s boordevol informatie over het nieuwe voetbalseizoen. Alle elftallen op de foto, interviews met onze hoofdtrainer en hoofd jeugdopleiding, uniek fotomateriaal uit onze 131-jarige geschiedenis, een activiteitenkalender, alle commissies op een rij en aandacht voor de nieuwe voetbalvormen en de talrijke initiatieven op onze vereniging. Olympia is veel meer dan voetbal alleen. 

Afgelopen zondag reikte voorzitter Edo Neefjes het eerste exemplaar uit aan de captain van Olympia 1, Dennis Jongenelen. Vanaf dinsdag 2 oktober worden de gidsen per post bij onze leden thuisbezorgd. Speciaal woord van dank gaat uit naar de redactieleden voor hun tomeloze inzet, Zpress Media en de adverteerders die de gids mede mogelijk hebben gemaakt. Veel leesplezier.

Lees verder25

Bejaarde voetbalhelden van Oldstars 1886 boeken derde toernooizege op rij

Vrijdag 22 september vond de eerste editie plaats van het SV Houten Oldstars 55+ Walking Football Toernooi. Twaalf teams (waaronder die van FC Utrecht en ADO Den Haag) streden om de beker met de grootste oren. Na eerdere toernooizeges in Veldhoven (10 mei 2017) en Leidschendam (9 juni 2017) toonde Oldstars 1886 (de Goudse oude mannen brigade van succescoach Vincent Govers) zich nu ook in Houten de sterkste. Na 5 gewonnen poulewedstrijden werd in de finale met 2-0 van DOVO gewonnen. 

Lees verder22

Voorbeschouwing Olympia 1 & Olympia VR1

Na een lange voorbereiding is het zondag eindelijk weer menens. In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen treft Olympia 1 Spartaan ’20 en debuteert Vrouwen 1 in de Tweede Klasse tegen SC 't Zand. We kijken op beide duels vooruit.

Lees verder16

De Grote Clubactie is gestart!

Alle jeugdleden van Olympia zijn vanaf vandaag op pad om loten te verkopen voor de Grote Clubactie. Wij willen met het opgehaalde geld kleinere voetballen kopen die nodig zijn voor nieuwe spelvormen voor de pupillen. Ook willen we komend seizoen de doelen voor de jongens en meisjes onder 11 vervangen.

Lees verder15

Kom (eens een keer) cricket spelen

De GC & FC Olympia is ooit begonnen als een cricketclub en vele voetballers speelden in de zomer cricket. Toen de cricketafdeling in de late Jaren zeventig zelfstanding door ging verwaterde het contact tussen Olympia voetbal en cricket een beetje. Maar sinds een paar jaar proberen we af en toe weer samen wat te organiseren.

Lees verder12

Begroetingsdag trapt bij Olympia af

Met nog meer organisaties dan afgelopen jaren wordt woensdagmorgen 27 september aanstaande in Gouda Noord en Achterwillens voor de vierde keer Begroetingsdag georganiseerd. Een dag vol met activiteiten om elkaar beter te leren kennen. Het Goudse initiatief is geboren op een wijkteamavond in Noord in 2012 rond het thema verbinding en is geïnspireerd door de pedagogische aanpak van de vreedzame school, waar leerlingen persoonlijk in de klas worden begroet 'Je bent gezien. Je hoort er ook bij.'

Lees verder08

Grote Clubactie op 16 september van start!

Olympia doet elk jaar mee aan de Grote Clubactie! Dit levert ons jaarlijks geld op om extra zaken te realiseren die anders niet mogelijk zijn. Ieder verkocht lot van € 3,- euro levert € 2,40 op voor onze club! Dit jaar gaat de opbrengst van de Grote Clubactie naar meer dan 200 nieuwe (kleine) voetballen in verband met de nieuwe spelvormen voor de pupillen. En wij willen komend seizen de doelen voor de jongens en meisjes onder 11 vervangen.

Lees verder