View Archive

Entries for September 2019

30

Mulder-Mazda hoofdsponsor vanaf seizoen 2020/2021

Gisteren, zondag 29 september, is tijdens de festiviteiten rond de opening van het nieuwe hoofdveld bekend gemaakt dat Mulder-Mazda met ingang van seizoen 2020-2021 de nieuwe hoofdsponsor van Olympia wordt. Robbert Dols namens de nieuwe sponsor: “Schoonmaakbedrijf Heuvelman, de huidige hoofdsponsor, is een echt familiebedrijf. Olympia is een echte familieclub. Mulder-Mazda met vestigingen in Waddinxveen en in Rotterdam is eveneens een echt familiebedrijf. We zien een heel mooie samenwerking tegemoet.” 

Lees verder30

Olympia JO19-1 - sc Feyenoord JO19-2

Olympia JO19-1 heeft afgelopen zaterdag een mooie overwinning geboekt op sc Feyenoord JO19-2. In een spannende wedstrijd waar Olympia de 1e helft de bovenliggende partij was en door Stijn Versluis terecht op voorsprong werd gezet, door een lage schuiver vanaf de 16 meter. In de tweede helft begon sc Feyenoord sterk en kreeg een aantal kansen. 

Lees verder27

Stem op Olympia bij Rabo Club Support: Jóuw stem levert pegels op!

Rabobank lanceert via de Rabo Clubsupport een nieuw initiatief om positieve projecten van (sport)verenigingen financieel te ondersteunen. Vanaf vandaag kan er op de verschillende projecten gestemd worden. Het aantal stemmen bepaalt hoeveel geld er wordt toegekend. Olympia heeft een project ingediend om ouderen meer te laten bewegen en sporten. 

Walking Football plus schaduwprogramma

Olympia organiseert daartoe op 1 mei 2020 een Walking Football (60+) toernooi. Plezier (sociale cohesie) staat voorop. Tevens is het doel om het 'wandelvoetbal voor ouderen' (Walking Football) te promoten door kennisoverdracht aan genodigden en verenigingen. Met clinics kunnen ouderen kennis maken met deze sport. Parallel is er een schaduwprogramma met wandelactiviteiten en jeu de boules. Ideeën om deze dag verder op te leuken zijn al aangeleverd. En blijven welkom. 

Lees verder26

Eerste digitale nieuwsbrief is uit

De eerste digitale nieuwsbrief van dit seizoen is uit: Nieuwsbrief september 2019. Centraal staat hierin een uitnodiging van de sfeercommissie voor iedereen die Olympia een warm hart toedraagt om de festiviteiten rond de opening van het nieuwe kunstgras-hoofdveld a.s. zondag bij te wonen. Met dit nieuwe veld krijgen we flink meer training- en wedstrijdcapaciteit. En daar was al lange tijd behoefte aan vanwege de groei van het ledenaantal en vele activiteiten op de club. Vanaf het besluit in januari 2019, waarbij we symbolisch het eerste stukje nieuwe grasmat ontvingen van de wethouder sport Michiel Bunnik, is er heel hard gewerkt om tot het prachtige eindresultaat van nu te komen. Een super grote pluim voor alle betrokkenen van de gemeente Gouda, SPORT.GOUDA en ons eigen Olympia onderhoudsteam!

Lees verder19

Breaking news: nieuwe veld is goedgekeurd!

Vandaag het uur van de waarheid: mogen we op ons nieuwe kunstgrasveld gaan voetballen of (nog) niet? Het veld werd gekeurd door KIWA. Een uitgebreide keuring van zo'n twee uur. Stuitert een bal volgens de norm (foto)? Liggen de doelen hoog genoeg? Daar moest nog even aan gesleuteld worden; was 4 cm te laag. Maar het groene licht is gegeven: we hebben er een prachtig kunstgrasveld bij! Al vast voor de agenda: op zondag 29 september is voor de eerste thuiswedstrijd van het eerste (aftrap 14.00 uur) de officiële opening. Meer informatie volgt.

Lees verder17

Oly’s kinderkledingbeurs op woensdag 9 oktober

Binnenkort is het weer zo ver. Op woensdagmorgen 9 oktober organiseert Oly’s een tweedehands kinderkledingbeurs in het clubhuis van Olympia. Vanaf 8:30 tot 12:00 uur bent u van harte welkom om te komen kijken, passen en shoppen. Niet verkochte kleding wordt voor een deel geschonken aan stichting de Nonfood bank.

 

 

Lees verder14

Grote Clubactie vandaag gestart!

Vandaag is de Grote Clubactie van start gegaan. De opbrengst gaat dit jaar naar nieuwe voetballen en trainingsmaterialen voor de jeugdteams. Nieuwe voetballen zijn nodig omdat de KNVB nieuwe richtlijnen heeft voor de ballen.  Onze jeugdleden hebben de verkoopboekjes ontvangen en zijn vol enthousiasme gestart met het verkopen van loten. Wilt u ook een lot kopen? Dat kan ook online: website clubactie Olympia. Klik op de button: Steun ons! Een lot kost € 3,- waarvan 80% direct naar Olympia gaat!

Lees verder07

In Memoriam - Willem ten Brink

We ontvingen afgelopen woensdag het trieste bericht dat ons prominent clublid en speldendrager Willem ten Brink aan de gevolgen van galwegkanker is overleden. Willem is slechts 64 jaar oud geworden. We wensen echtgenote Nettie, dochters Eva, Hannah en Mariëlle en partners, en overige familie en vrienden heel veel sterkte met dit verlies. Vanochtend heeft de crematie in besloten kring plaats gevonden. Op verzoek van Willem en familie publiceren we dit ‘in memoriam’ na deze plechtigheid.

Lees verder07

Stuur je teamfoto op voor de seizoensgids! UPDATE 4

Het is nu dinsdag 10 september. Omdat we graag iedereen er bij willen hebben is de inlever termijn verlengd tot en met a.s. woensdag 11 september. We missen nog: competitieteam HE35+1 (vr), Olympia 2 (za), JO17-2, JO14-2, JO12-3, JO13-2 en JO11-3. 

Lees verder06

PUPILLEN ENTHOUSIAST GESTART

Afgelopen maandag kwamen bijna 100 pupillen uit O9 O10 O11 en O12-teams trainen onder een stralend zonnetje. Dat betekent dat bijna iedereen er was!! Onder enthousiaste leiding van coördinatoren Yoran Westmaas en Johan Blom werd begonnen met een dribbeloefening, daarna een pass- trapvorm en afgesloten met lekker lang 3 tegen 3 partij spelen. Daarin werden alle spelers gemixt.

Lees verder05

En toen was het groen

En toen was er groen, kunstgras groen. Vanmorgen is gestart met het uitrollen van het kunstgras op veld 1. 

Lees verder04

Wie fluit mijn wedstrijd?

Björn Kuipers, Kevin Blom en Stéphanie Frappart: voor de meeste jeugdspelers bij Olympia zijn dit namen van bekende scheidsrechters. Maar wie fluit jullie eigen wedstrijd? Dat zijn vrijwilligers van Olympia, met een leeftijd die varieert tussen de 12 jaar en 65+. Sommigen doen dit al heel lang en hebben daarvoor jaren zelf gevoetbald of voetballen nog. Anderen doen dit voor het eerst dit seizoen en spelen zelf in een jeugdteam of hebben daar kinderen spelen. 

Lees verder