View Article

15

Veertien scheidsrechters geslaagd!

Vrijdagavond 13 april hebben veertien Olympia scheidsrechters een certificaat ontvangen van KNVB opleider Rick de Bruijn. Een unieke avond voor Olympia omdat onze eerste vrouwelijke scheidsrechter voor de cursus pupillenscheidsrechter is geslaagd en onze eerste spelbegeleider. Julia, Yven, Bauke, Yoeran, Luuk, Jonah, Ayoub, Erik, Bas, Aleksander, Renzo, Nando, Teun, Sven en onze scheidsrechter-coördinator Ed Luijtjes van harte gefeliciteerd!

De opleiding is vernieuwd. Er zijn twee cursusavonden. In de weken daar tussen in moeten cursisten vragen beantwoorden in een app en het geleerde in de praktijk brengen bij het fluiten van minimaal twee wedstrijden. In de cursus wordt oefenstof aangeboden voor zowel de pupillenscheidsrechter (het "oude" 7 tegen 7 voetbal op half veld) als spelbegeleider (het dit jaar ingevoerde 6 tegen 6 op een kwart veld).

Seizoen 2018 / 2019 wordt weer een nieuwe spelvorm geïntroduceerd door de KNVB: 8 tegen 8 voetbal. 

  • jeugd O8, O9 en O10 spelen volgend seizoen 6 tegen 6 voetbal op een bijna kwart veld
  • jeugd O11 en O12 spelen volgend seizoen 8 tegen 8 voetbal op bijna een half veld
  • jeugd O13 en ouder spelen 11 tegen 11 voetbal op heel veld op een heel veld

Wil je er al vast meer over lezen: nieuwe voetbalvormen KNVB

Bij de spelvorm 6 tegen 6 ligt de nadruk op plezier in het spelletje en ontwikkeling van de voetballer. Er zijn geen competitiestanden zichtbaar. De spelbegeleider staat langs de lijn en fluit alleen als de spelers zelf de regels niet goed toepassen. De uitslagen van deze wedstrijden worden wel ingevoerd door de spelbegeleider in Sportlink. De KNVB kan op grond van de resultaten en/of mede op verzoek van de vereniging teams in een andere klasse in delen om zoveel mogelijk met gelijkwaardige tegenstanders te spelen. 

Bij Olympia voetballen dit seizoen 11 teams in de nieuwe competitie bij O8 en O9. De spelers van JO8-5 hebben er plezier in al bleef winst uit. Maar toen zaterdag de eerste grote overwinning werd behaald was het natuurlijk helemaal leuk. Zie de ingezonden foto. 

 Afbeeldingen

  • Veertien scheidsrechters geslaagd!
  • Veertien scheidsrechters geslaagd!


Plaats reactie

Only registered users may post comments.