View Article

25

Cas Reebeen overleden

We hebben het trieste bericht ontvangen dat ons zeer gewaardeerd clublid Cas Reebeen op dinsdagmiddag 23 mei is overleden. Cas werd in 1954 lid van Olympia en was dus al 63 jaar lid van onze vereniging. Wij wensen zijn echtgenote Rieneke, dochters Mariska en Claudia, hun partners Eric en Harry en kleinkinderen heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies. Cas was een markante persoonlijkheid, charmant en met droge humor, met veel vrienden binnen de Olympia familie die we ook veel sterkte toewensen.

Cas Reebeen werd in 1954 op 8-jarige leeftijd lid van Olympia en doorliep de hele jeugdafdeling. In het eerste elftal speelde hij in de verdediging. In 1966 miste dit elftal de kampioenstitel in een dramatische nederlaag tegen Alphen om een jaar later in de wedstrijd tegen ADS alsnog naar de tweede klasse te promoveren. “Alles is gedaan om terug te komen, op een wijze zoals echte sportkampioenen dat vermogen. Onze jongens hebben gevochten voor dit resultaat, ze hebben getraind, geofferd en als vrienden dit succes mogelijk gemaakt,”, aldus oud-voorzitter en toen leider van het eerste Chris Karelse in het boekje ‘Een eeuw Olympia’. Het jaar daarop promoveerde dit gouden team met Cas Reebeen, nog steeds onder leiding van trainer Wim van der Gijp (vader van Rene), naar de hoogste amateurklasse in die tijd. Na de periode in de selectie heeft Cas afgebouwd in de lagere senioren. Een heel gezellige periode, waarbij vaak ook nog nageborreld werd in zijn woning in de nabij Olympia gelegen Vliegenstraat.

Cas Reebeen is naast zijn voetbalcarrière ook op andere vlakken erg actief geweest in de vereniging, zoals in de juniorcommissie (1966 - 1969), hogere elftalcommissie (1977) en veteranencommissie (1980 – 1989). De laatste jaren was hij voornamelijk bij Olympia als supporter van zijn voetballende kleinzonen Luke ( C1) en Rick Boot (heren zaterdag 4), maar hij hield contact met veel Olympianen. Zijn enorm gevoel voor humor brengt bij menigeen direct een grijns op het gezicht als ze aan hem terugdenken.

Op woensdagmorgen 31 mei wordt Cas gecremeerd. De rouwstoet rijdt langs “zijn Olympia”. Om 11.30 uur is de crematieplechtigheid in de aula van crematorium IJsselhof.  Na de plechtigheid is er gelegenheid tot condoleren in de ontvangstkamer van de IJsselhof.  

De rouwkaart vindt U hieronder. 

Namens het bestuur van GC & FC Olympia,
Edo Neefjes, voorzitter

 

Rouwkaart Cas Reebeen *PDF)
Plaats reactie

Only registered users may post comments.