View Article

13

Fiets op 30 juni mee voor Olympia Duurzaam!

Op zaterdag 30 juni vindt de Rabobank Sponsorfietstocht plaats. Wanneer je mee fietst met een mooie tocht rond Gouda (tussen de 15 en 75 km), dan verdien je een bedrag voor Olympia. Start is op 30 juni tussen 10.30 en 11.00 uur bij Excelsior in 't Goudse Hout. Startnummer Olympia: 22 (op stempelkaart zetten). We roepen alle Olympianen, teams, spelers, supporters, ouders, vrienden en bekenden om mee te fietsen! Mag ook op een elektrische fiets. Met de opbrengst willen we Olympia nog duurzamer maken. 

Bij de fraaie nieuwbouw die in 2014 is geopend hebben we al veel aan duurzaamheid gedacht. Zo hebben we verwarming en koeling via aardwarmte, sensoren voor efficiënt lichtgebruik en waterverbruik en  is het gebouw goed geïsoleerd. Nu zijn we bezig met de voorbereidingen voor een Olympia zonnepanelen project. We hebben EDS en SDE+ subsidietoezeggingen binnen en beginnen na de zomerstop met een financieringsactie. Laten we proberen de eerste zonnepanelen vast bij elkaar te fietsen! Ook kunnen we door de inzet van LED nog energie besparen en zo nog verder bijdragen aan een goed milieu.

Hoe kun je meedoen aan de sponsor fietstocht?

Op zaterdag 30 juni is de Olympia vertrektijd tussen 10.30 uur en 11.00 uur vanaf het clubhuis van wielerclub Excelsior in de Goudse Hout (Kale Jonkerpad 3, 2805LD Gouda). Het plan is om bij Olympia te verzamelen en daar om 10.15 uur richting Excelsior te fietsen. Olympia heeft startnummer 22 en dat nummer vermeld je op de stempelkaart. 

Wat kun je verdienen voor Olympia?

Er zijn fietstochten van 15 kilometer, 30 kilometer, 60 kilometer en 75 kilometer. De Rabobank sponsorvergoeding per deelnemer bedraagt 5 euro voor de 15 kilometer tocht, 10 euro voor de 30 kilometer tocht, 20 euro voor de 60 kilometer tocht en 25 euro voor de wielerroute van 75 kilometer. Het is toegestaan de route af te leggen met een elektrische fiets. Pas uw snelheid aan andere weggebruikers aan.

Routebeschrijving

De routes zijn met veel zorg uitgezet door Toerclub GRTC Excelsior. Deze voeren u langs de mooiste plekken in onze regio. En natuurlijk ook langs gezellige terrassen waar u even kunt rusten. Toerclub Excelsior zorgt er ook voor dat de routes van 30km en 60km met bordjes worden aangegeven. Zo weet u zeker dat u de juiste route rijdt. Voor de wielerroute van 75 km zijn GPX files beschikbaar. Deze kunt u downloaden op de website van wielerclub Excelsior.
Plaats reactie

Only registered users may post comments.