View Article

26

Gezocht: Enthousiaste scheidsrechterscoördinator jeugd

Zonder scheidsrechter kan er geen wedstrijd worden gespeeld. Graag op iedere wedstrijd een enthousiaste en kundige scheidsrechter is daarbij het beleid van Olympia. We zijn met ingang van volgend seizoen op zoek naar een nieuwe scheidsrechterscoördinator voor de jeugd, die hier met steun van collega’s uit de jeugdcommissie zich voor wil inzetten. 

De functie is eventueel op te splitsen in een coördinator voor E/F en een coördinator voor D t/m A. Belangrijkste werkzaamheid is het aanstellen van scheidsrechters voor de jeugdwedstrijden op zaterdag (m.u.v. C1, B1 en A1, daar stelt de KNVB een scheidsrechter aan). We hebben bij Olympia hiervoor een brede enthousiaste poule van scheidsrechters.

Hoofdtaak is het aanstellen scheidsrechters op alle jeugd beker- en competitiewedstrijden waar geen KNVB scheidsrechter voor wordt aangesteld. Deze werkzaamheden zijn vanuit huis per telefoon (app) en computer (website / e-mail) uit te voeren. Persoonlijk contact bevordert echter goede samenwerking, werving en ontwikkeling. Reden waarom voor de functie voor zeker E/F wedstrijden, waar veelal jongere scheidsrechters (uit de D / C jeugd) fluiten, gezocht wordt naar een ouder uit de jeugd, dan wel een persoon die met jeugd actief is bij Olympia en die een goede aansluiting heeft met deze leeftijdsgroep. Het is een pre is als je kennis hebt van het scheidsrechters vak, maar voor het aanstellen niet direct noodzakelijk; je wordt uiteraard ingewerkt. 

Alle startende scheidsrechters worden begeleid bij hun eerste wedstrijd(en) en krijgen een pupillen-scheidsrechter-cursus van de KNVB aangeboden als ze regelmatig voor Olympia willen gaan fluiten. De scheidsrechter-coördinator heeft als tweede taak het vragen van begeleiding (hoeft dit niet zelf te kunnen / doen, daar is hulp voor beschikbaar) en vraagt ongeveer een keer per seizoen een cursus bij de KNVB aan, al dan niet in samenwerking met een andere Goudse vereniging.

Onze scheidsrechters-poule bestaat uit: (jeugd)leden / ouders van jeugdleden, die fluiten omdat ze het heel leuk vinden; leden, die (ook) fluiten om zo hun vrijwilligerstaak in te vullen; spelers uit de A en B selectie als tegenprestatie voor alles wat extra voor selectieteams wordt geregeld; KNVB scheidsrechters, die graag voor de club fluiten als ze niet door de KNVB zijn aangesteld die dag; voorheen voetballers bij Olympia, die enthousiast zijn blijven fluiten. De scheidsrechterscoördinator jeugd houdt met hulp van de vrijwilligerscommissie de contactgegevens van het scheidsrechters bestand bij.

Tenslotte zijn er heel veel andere wedstrijden, van toernooien (oliebollen, stroopwafel, etc.), oefenwedstrijden tot schoolvoetbal waar scheidsrechters voor nodig zijn. De coördinator deelt hiervoor desgevraagd de contactgegevens van de scheidsrechters met degenen die deze wedstrijden organiseren. Als je wil is zelf hierin actief gaan benaderen natuurlijk ook altijd welkom.

Wil je meer informatie over deze functie? Neem dan contact op met Wilma Neefjes (06 - 21195953), die de afgelopen zes jaar scheidsrechter-coordinator bij de jeugd is geweest. Wilma blijft beschikbaar voor het begeleiden van de startende scheidsrechters en het inwerken van de nieuwe coördinator(en). Aanmelden voor deze functie kan bij Orbo Verschuur (voorzitter jeugdcommissie) of Wilma Neefjes.

Plaats reactie

Only registered users may post comments.