View Article

20

Voorbeschouwing Olympia - DHC

Zondag speelt Olympia 1 zijn eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. DHC uit Delft is de tegenstander. De aftrap is om 14:00 uur.

Olympia:

De ploeg van trainer Tom Rietberg beleefde een uiterst matige voorbereiding. Al je puur naar het spel kijkt komt de start van de competitie veel te vroeg. Resultaten zijn in de voorbereiding niet belangrijk, maar het veldspel is dat wel. En juist op dat vlak schoot het team ernstig te kort. Olympia maakt al voor de competitie begonnen is een uitgebluste indruk. Met name de generale repetitie, thuis voor de beker tegen stadsgenoot ONA, was wat dat betreft ontluisterend. Zonder ook maar een greintje inzet en beleving werd het volkomen overklast door een tegenstander die wél met het mes tussen de tanden speelde. En dat was helaas niet de eerste keer in de voorbereiding. Het kan niet anders dan dat er deze week harde woorden zijn gevallen binnen de selectie, want op deze manier is Olympia voor iedere tegenstander een gemakkelijke prooi. Er wacht de technische staf een geweldige uitdaging om het team snel weer aan het voetballen te krijgen. En daar zijn spelers voor nodig die hierin mee willen en er vol voor willen gaan. Maar ook een systeem waarin zij in hun kracht spelen en zich prettig voelen. 

Is er dan helemaal niets om je als supporter aan vast te klampen? Toch wel, want ook vorig seizoen was de voorbereiding uiterst wisselvallig en won Olympia thuis de eerste wedstrijd met 3-1 van Spartaan’20.  En daarnaast zijn vriendschappelijk voetbal en Olympia al jaren geen gelukkige combinatie. Toegegeven, het zijn minuscule lichtpuntjes, maar je moet wat. De spelersgroep en de staf herbergen genoeg kwaliteit om het tij te keren, maar  moeten wel beseffen dat zij daarbij tot elkaar zijn veroordeeld. Aan de slag dus te beginnen aanstaande zondag tegen titelkandidaat DHC. Een mooie uitdaging en wie weet ziet de wereld er zondagmiddag rond 16:00 uur opeens wel weer heel anders uit. Hup Olympia!

DHC

De roemruchte Delftenaren, met het klassieke groen zwarte shirt en witte broek degradeerde vorig seizoen uit de hoofdklasse. Er zal ze dan ook alles aan gelegen zijn om binnen een seizoen weer terug te keren. De ploeg van trainer Rob de Lange bereikte afgelopen zondag door een 0-0 gelijkspel tegen Laakkwartier de tweede ronde van het bekertoernooi. Een terechte uitslag in een wedstrijd met weinig kansen. Eerder won het met 0-6 van Concordia en speelde het gelijk tegen Ter Werve. Opmerkelijk is dat voormalig Olympiaan Ed de Goeij tot vorig seizoen keeperstrainer was in Delft. Bekende naam in de selectie van DHC is Jordy Brouwer. Hij speelde in de jeugd bij Ajax en vervolgens Liverpool en was in eigen land prof bij ADO Den Haag.

De wedstrijd staat onder leiding van: Dhr. van Loenen.

De wedstrijdbal is geschonken door: Klasse Kip uit Reeuwijk

Programma 23 september:
BMT - VOC
CVV Zwervers - VELO
DOSKO - VUC
Den Hoorn - GLZ
Moerse Boys – Rood Wit W
Olympia – DHC
Spartaan’20 – Groeneweg

Programma komende drie weken Olympia:
Zondag 30 september: Groeneweg-Olympia
Zondag 07 oktober: Spartaan’20-Olympia
Zondag 14 oktober: Olympia-Den Hoorn

 
Plaats reactie

Only registered users may post comments.