View Article

11

Voorbeschouwing Olympia - Laakkwartier

Zondag staat de vijfde thuiswedstrijd van Olympia 1 op het programma. Laakkwartier uit Den Haag is de tegenstander.

Afgelopen zondag bewees Olympia zichzelf een goede dienst door uit met 1-4 te winnen van concurrent DRL. Een broodnodige zege en de uitslag had zelfs nog wel iets hoger kunnen uitvallen. Op het lastig bespeelbare veld kwam de ploeg tot redelijk spel en kan het zichzelf alleen maar verwijten dat het toch nog een fase spannend werd terwijl dit helemaal niet nodig was.

Alle behaalde punten (10) werden tot nu toe in uitwedstrijden behaald. En dat is best opmerkelijk. Het lijkt dat de formatie van trainer Rietberg er bij gebaat is dat de tegenstander het spel maakt om vervolgens zelf vanuit de counter toe te slaan. Dit zal door de technische staf waarschijnlijk bestreden worden, maar tot nu toe liegen de cijfers niet. Toch moet het elftal zichzelf vooral geen thuiscomplex laten aanpraten. Daarvoor zijn er nog genoeg punten te winnen. Te beginnen tegen hekkensluiter Laakkwartier. De Hagenaars zullen de poort niet openzetten en waarschijnlijk Olympia het spel laten maken. Een mooie gelegenheid voor de thuisploeg om te laten zien dat dit juist een spelwijze is die dicht bij het karakter van de spelersgroep staat. Maar dit betekent niet dat de ploeg roekeloos de aanval moet zoeken.. Daar zijn de punten te belangrijk voor. Gecontroleerd aanvallen heet dat. Bij winst zet Olympia Laakkwartier op acht punten kruipt het weer naar de middenmoot toe. Een plek waar het team gezien haar kwaliteiten minimaal thuis hoort.

Laakkwartier
De roemruchte club uit Den Haag heeft het als promovendus vooralsnog moeilijk op het niveau van de eerste klasse. Het kwam pas een keer tot winst (OVV) en noteerde twee gelijke spelen (TAC en VOC). Afgelopen zondag kwam de ploeg in actie maar de week ervoor won het haar eerst wedstrijd met 4-3 thuis tegen OVV. Het kan dus zomaar zijn dat dit het team het vertrouwen heeft gegeven dat het ook op een hoger niveau wedstrijden kan winnen. De ploeg van trainer Jeffrey Frijters deed zichzelf nog bijna de das om door een 3-0 voorsprong weg te geven. Kort voor tijd was het echter Michael Verschoor die voor de Hagenaars de bevrijdende 4-3 binnen schoot. Wil de ploeg aansluiting houden met de andere staartploegen is een overwinnen tegen Olympia eigenlijk een must. Mocht er een prijs zijn voor het mooiste tenue dan zou Laakkwartier deze met glans winnen. Daar koopt de ploeg echter niets voor. Punten is uiteindelijk het enige wat telt.
De aftap van Olympia-Laakkwartier is om 14:00 uur. De wedstrijd staat onder leiding van Dhr. B. Benlamkaddem.


De wedstrijdbal is geschonken door: Stukadoorsbedrijf Rob van Dam.

Programma zondag 13 november:
Boshuizen-Nieuwerkerk
DRL-Woerden
Olympia-Laakkwartier
Poortugaal-VOC
Leonidas-OVV
TAC’90-Alphense Boys
Zwervers-Velo

Eerstvolgende wedstrijd Olympia:
27 november: OVV-Olympia

Topscores Olympia:
Dennis Jongenelen 4
Laurens Boogaard 3
Stojan Lazarov 1
Joris van de Ban 2
Jeffrey Velberg 1
Daley Starreveld 1
Gregory Castano 1
Plaats reactie

Only registered users may post comments.