View Article

01

Nog één keertje Thijs van Groningen

Aanstaande zondag speelt Olympia 1 zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Nieuwkoop. Sportief staat er voor Olympia niets meer op het spel, maar toch is het een speciale wedstrijd. Thijs van Groningen maakt deze wedstrijd namelijk eenmalig zijn rentree in Olympia 1. De voormalig aanvoerder kampte geruime tijd met een knieblessure. Na een lang revalidatieproces heeft Thijs besloten om zich niet meer beschikbaar te stellen voor Olympia 1.

Inmiddels heeft Thijs zich eenvoudig aangepast aan het niveau van Olympia 3 waar hij anoniem zijn wedstrijdjes speelt. Toch wil Olympia niet geheel geruisloos afscheid nemen van Thijs en daarom speelt hij aanstaande zondag nog een keer mee in onze hoofdmacht.
Thijs speelde bijna tien seizoenen onafgebroken in Olympia 1, waarmee hij hoogte- en dieptepunten beleefde. Hij begon als balvaste spits om als verdedigende middenvelder te eindigen. Een van zijn absolute hoogtepunten was het openingsdoelpunt in de kampioenswedstrijd tegen Alphense Boys in 2004. Olympia promoveerde naar de eerste klasse. Een tweetal degradaties, een promotie en een slepende knieblessure later houdt Thijs het voor gezien. Even lonkte zelfs het ‘grote geld’ van Sportlust'46 maar Thijs bleef Olympia trouw, want zijn speld voor het 25-jarig lidmaatschap wilde hij niet op het spel zetten. Hulde!

Olympia bedankt Thijs voor zijn grote inzet de afgelopen seizoenen en wenst hem veel voetbalplezier in de lagere senioren. Belangstellenden die Thijs nog één keer in Olympia 1 willen zien spelen, zijn aanstaande zondag van harte welkom. Olympia-Nieuwkoop begint om 14:00 uur.Reacties

Mirjam
# Mirjam
Tuesday, May 1, 2012 3:43 PM
De wedstrijd begint om 14.00 uur. Het zou jammer zijn als toeschouwers het 1e half uur van Thijs zijn laatste wedstrijd in Olympia 1 moeten missen.
#
Tuesday, May 1, 2012 8:40 PM
Thijs, veel plezier komende zondag en maak er iets leuk van, je verdient het. de weinige keren dat ik je in de senioren hebt zien spelen heb ik enorm van je inzet en talent kunnen genieten. zullen snel een biertje drinken als ik op Olympia ben. Marco Fredriks
Uw eigen Avatar/foto gebruiken? Ga naar gravatar.com

Plaats reactie

Only registered users may post comments.