View Article

11

Voorbeschouwing Olympia - Den Hoorn

Zondag speelt Olympia 1 zijn tweede thuiswedstrijd van het seizoen. Een voorbeschouwing: 

Olympia:

Afgelopen zondag behaalde de thuisploeg een zwaarbevochten punt in de uitwedstrijd tegen Spartaan ’20. Vijftig minuten probeerde Olympia met tien man een 2-1 voorsprong te verdedigen. Dit lukte uiteindelijk niet helemaal, maar met een 2-2 uitslag kon het elftal van trainer Tom Rietberg prima leven. Wellicht had er wel meer ingezeten als Olympia ook de tweede helft met elf man had mogen aantreden, maar dat is achteraf. Wat vooral opviel is dat Olympia de eerste helft erg veel moeite had om de bal in de ploeg te houden. Spartaan speelde in een hoog tempo, maar er werd werkelijk niets gedaan om dit enigszins te ontregelen. Na twee balcontacten was de bal meestal weer in bezit van de Rotterdammers. En dat was jammer, want als Olympia sporadisch aan voetballen toekwam was het vaak ook direct gevaarlijk. Toch vertoont de ploeg de laatste weken enige tekenen van verbetering. 

De voorbereiding was dramatisch, maar het lijkt erop dat het team zich net op tijd heeft herpakt. Een geflatteerde nederlaag tegen DHC, een ‘ietwat’ gelukkige overwinning tegen Groeneweg en een verdiend punt tegen Spartaan ’20 verder, lijken de puzzelstukjes weer in elkaar te vallen. Vooral met de teamprestatie van afgelopen zondag kan het elftal vooruit. In Den Hoorn treft het zondag echter wel een taaie tegenstander waar Olympia vorig seizoen niet van wist te winnen (3-1, 0-0). Geduld zal een schone zaak zijn, want veel kansen geven de bezoekers uit de gelijknamige gemeente onder rook van Delft niet weg. Het is interessant om te zien of Olympia zondag de weg omhoog definitief heeft ingeslagen. Vereiste is dan wel om in balbezit veel zorgvuldiger te spelen dan afgelopen weken. De instelling en teamspirit zoals tegen Spartaan is in ieder geval al een goede basis om tot de eerste thuisoverwinning van het seizoen te komen. Hup Olympia!

Den Hoorn:

De ploeg van nieuwe trainer Frank Kuijl is het seizoen goed gestart met twee gelijke spelen en een overwinning. Afgelopen week kwam Den Hoorn thuis niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen promovendus VUC. De thuisploeg kwam tweemaal door een kopbal uit een dood spelmoment op voorsprong. De laatste keer in de 81e minuut. Toch kon de overwinning niet over de streep worden getrokken, want een paar minuten later stond na een scrimmage de 2-2 eindstand op het scorebord. Vorig seizoen deed Den Hoorn het als nieuwkomer ook al prima en bereikte het de nacompetitie voor promotie. Net zoals vorig jaar zal het krachtsverschil tussen Olympia en Den Hoorn niet groot zijn. Beide ploegen behaalden bijna evenveel punten. Het was dan ook Den Hoorn die er destijds met de laatste nacompetitieplek vandoor ging ten koste van Olympia. Spanning lijkt dus gewaarborgd voor zondag.

De wedstrijd Olympia - Den Hoorn staat a.s. zondag onder leiding van de heer M. Bruggeling.

De wedstrijdbal voor Olympia-Den Hoorn is geschonken door: Kroonint B.V. 

Programma zaterdag 13 oktober:
DHC-Spartaan ’20

Programma zondag 14 oktober:
Groeneweg-Moerse Boys
BMT-DOSKO
VUC-VOC
Olympia-Den Hoorn
GLZ Delfshaven-VELO
Rood Wit W- Zwervers

Programma Olympia komende weken:
21 oktober: BMT-Olympia
28 oktober: Olympia-DOSKO

Plaats reactie

Only registered users may post comments.