View Article

21

Hardlopen op zondag

Zondagmorgen 27 januari traint Andy Koolmees weer met een hardloopgroepje van 10 tot 11 uur, beginnend bij Olympia. Voor meer informatie: Facebook hardloopgroep op zondag. De groep is een mix van dames en heren, geoefende en beginnende hardlopers en soms ook jeugd, die vanaf 12 jaar ook van harte welkom is. In de groep (ouders van) Olympianen, maar ook deelnemers van buiten onze vereniging.

 

 

Vorig seizoen is bij Olympia een hardloopgroep gestart op de zondagmorgen. Er is met veel plezier in groepen van wisselende samenstelling getraind op het verbeteren van de hardlooptechniek. Trainer Andy Koolmees van GO!uda Sport biedt nog steeds deze trainingen aan. Communicatie over data e.d. loopt via een app-groep (aanmelden bij 06 285949020) en Facebook. Mee doen kost 4 euro per keer of je betaald 37,50 euro voor een 10-strippenkaart, die je ook voor andere trainingen van Andy kunt gebruiken. Trainingen gaan alleen door bij voldoende animo: minimaal 5 lopers. 

Andy: "Na een stukje inlopen en losmaakoefeningen doen we coördinatie- of looptechniekoefeningen. Daarna volgt de kern die bijvoorbeeld bestaat uit 4x 5 minuten aaneengesloten lopen met tussendoor 1 minuut pauze, waarbij vanaf het tweede of derde blok de intensiteit iets opgevoerd wordt. Maar de kern kan ook bestaan uit 10x een rondje lopen over 2 steile bruggen om de kuiten te trainen. Iedereen vanaf 12 jaar kan meedoen en door een slimme opzet van de trainingen met lussen/stofzuigen kan iedereen zijn/haar eigen tempo lopen."

Veel plezier!

Foto's: twee trainingsmomenten bij Andy vorig seizoen. Afbeeldingen

  • Hardlopen op zondag
  • Hardlopen op zondag
  • Hardlopen op zondag
  • Hardlopen op zondag


Plaats reactie

Only registered users may post comments.