View Article

26

Voorbeschouwing Olympia-DOSKO

Zondag speelt Olympia 1 zijn derde thuiswedstrijd van het seizoen. DOSKO uit Bergen op Zoom is de tegenstander. De aftrap is om 14.00 uur.

Olympia:
Afgelopen zondag leed Olympia een pijnlijke nederlaag tegen BMT uit Den Haag. Dure persoonlijke fouten en een gemiste pingel waren te veel om aanspraak te kunnen maken op een goed resultaat. En dat is jammer, want de kop van de ranglijst is hiermee voorlopig even uit zicht. Maar of dat dit seizoen een realistisch streven is, is maar de vraag. 

Toch mag je al wel concluderen dat als Olympia dit voetbaljaar in de problemen komt, het dit volledig aan zichzelf te wijten heeft. Een klassering in de subtop behoort gezien de kwaliteiten absoluut tot de mogelijkheden. En dat is ook waar het team voor moet gaan. Te veel wordt nog steeds, vooral ook door omstanders, geroepen dat het elftal kwaliteit heeft ingeboet ten opzichte van vorig jaar. Toegegeven, er zijn een aantal spelers gestopt, maar nog steeds kan Olympia een zeer acceptabel team op de been brengen op Eerste Klasse-niveau. Een duidelijke en scherpe doelstelling kan de ploeg helpen om wekelijks op haar toppen te presteren. En dat is iets waarbij de enigszins labiele spelersgroep het best bij gedijt. Maar dan nog zal de motivatie vooral bij de spelers zelf vandaan moeten komen om er met elkaar een mooi seizoen van te maken. En dat kan prima, maar dan moet wel per direct het enorme aantal persoonlijke fouten omlaag. Want deze zijn al een aantal wedstrijden direct bepalend geweest voor het resultaat. Tegenstander DOSKO voetbalde tot nu toe evenveel punten bij elkaar. Als Olympia zondag wint, hoeft het voorlopig niet naar de onderste plekken op de ranglijst te kijken. En dat is het eigenlijk ook aan zijn stand verplicht. Vanzelf zal het niet gaan, want onze gasten uit Bergen op Zoom zijn niet met de bus uit Brabant komen rijden om te figureren op een Olympia-feestje. Pinnen onder en poetsen dus voor de manschappen van trainer Tom Rietberg. Hup Olympia! 

DOSKO
De Brabanders kwamen afgelopen zondag in eigen huis niet verder dan een 3-3 gelijkspel tegen Groeneweg. Bij rust stond het 0-1, mede door uitstekend keeperswerk en pech met schoten op de late en paal. In een spectaculair laatste half uur leek DOSKO de volle winst alsnog naar zich toe te trekken, maar een late tegengoal voorkwam een feestje. Het team van trainer Mart van Bree kwam in zijn laatste drie duels niet tot winst. Zowel uit bij BMT als thuis tegen DHC werd er afgetekend verloren. Hoogste tijd dus om met een winstpartij het vertrouwen terug te winnen. DOSKO speelde van 1955 tot en met 1959 betaald voetbal. Sportpark Rozenoord was in die tijd met 18.000 toeschouwers regelmatig uitverkocht. Bekendste speler was Rinus Bennaars, die later ook nog voor Feyenoord speelde en 15 keer voor het Nederlands elftal uitkwam. DOSKO uit Bergen op Zoom, een roemruchte club dus. En net zoals Olympia inmiddels de 100 jaar ruim gepasseerd.

 

Olympia-DOSKO staat onder leiding van Dhr. S. Spaan.

 

Programma zondag 28 oktober:

Olympia-DOSKO

VUC-DHC

Groeneweg-Den Hoorn

Zwervers-Moerse Boys

Velo-Spartaan’20

GLZ-BMT

Rood-Wit W-VOC

 

Eerstvolgende thuiswedstrijd Olympia

4 november: Olympia-VUC

 

De wedstrijdbal is geschonken door:IRIS Corporate Finance

 
Plaats reactie

Only registered users may post comments.