View Article

24

Voorbeschouwing Olympia - C.V.V. Zwervers

Niets is zo veranderlijk als de prestatiecurve van Olympia 1 dit seizoen. Werd er drie weken geleden nog getreurd om het net mislopen van de periodetitel en leek de aansluiting met de subtop een feit, moet er nu weer serieus gevreesd worden voor nacompetitie voor lijfsbehoud. En dat heeft de ploeg volledig aan zichzelf te danken. 

Als je uit de voorafgaande negen thuiswedstrijden slechts zes punten bij elkaar sprokkelt heb je een probleem. Daarnaast is iedere tegengoal bijna bepalend voor het eindresultaat. Olympia kreeg pas 28 tegendoelpunten te incasseren. Alleen Alphense Boys (24) en Nieuwerkerk (26) doen het op dit moment beter. Een compliment dus voor hoe de ploeg verdedigend zijn zaakjes op orde heeft. Maar daar staan slecht 23 geschoorde doelpunten tegenover. Toch is het veel te makkelijk om de aanval hier als schuldige voor aan te wijzen. 

De middenvelders komen ook nauwelijks tot scoren. Joris van den Ban schoorde pas drie keer dit seizoen. Gregory Castano en Jesse Branderhorst allebei pas één keer in negentien wedstrijden. Fokko Brunnings nul. Geen cijfers dus om trots op te zijn. Je kan je ook afvragen of de middenvelders wel voldoende in scoringspositie komen. Met te veel spelers die de bal louter in de voeten vragen kom je lastig op die plekken op het veld waar je kunt afdrukken. Balans is belangrijk, maar ook diepgang is gevraagd en dat doet soms pijn, want de kans dat je een aantal keer voor niets loopt is aanwezig. 
Toch is het nog steeds mogelijk om het seizoen met meer punten af te sluiten dan vorig jaar. Maar dan is vandaag een goed resultaat wel een must. Directe degradatie is dan zo goed als zeker afgewend. Van daaruit kan Olympia vrijuit spelen en wellicht is dat het sein voor een aantal spelers om ook eens op plekken op het veld te verschijnen waar wat te halen valt. Hup Olympia!

C.V.V. Zwervers
De bezoekers uit Capelle bezetten momenteel de voorlaatste plaats op de ranglijst. Het vecht zondag dus voor een van haar laatste kansen. Bij verlies wordt het gat met de veilige plaatsen wel haast onoverbrugbaar. Afgelopen zondag ging Zwervers op eigen veld hard onderuit tegen koploper Leonidas (0-5). Als de ploeg nog iets wil, dan moet de ommekeer snel komen. De afstand naar de veilige tiende plaats bedraagt momenteel zes punten. Het kan dus nog steeds voor de Capellenaren, maar haast is geboden met nog maar zeven duels te gaan.

De wedstrijd staat onder leiding van de heer A.P. Westenbroek.

De wedstrijdbal wordt geschonken door Complex E-Techniek.

Programma 26-01-2017
Alphense Boys-Nieuwerkerk
Boshuizen-Poortugaal
Leonidas-DRL
Olympia-CVV Zwervers
TAC’90-OVV
VELO-Laakwartier
VOC-Woerden

Eerstvolgende thuiswedstrijd:
Zondag 2 april: Olmpia-Leonidas 


Topscores Olympia
Laurens Bogaard                               5
Dennis Jongenelen                            4
Joris van den Ban                              3
Daley Starreveld                               3
Jeffrey Velberg                                  1
Jesse Branderhorst                            1
Gregory Castano                               1
Stojan Lazarov                                  1
Glenn Heuvelman                             1
Stefan Spaan                                     1
Soefjan de Koning                            1
Errol Vleggeert                                 1
Plaats reactie

Only registered users may post comments.