View Article

31

Voorbeschouwing Olympia-VUC

Aanstaande zondag speelt Olympia 1 zijn vierde thuiswedstrijd van het seizoen. VUC uit Den Haag is de tegenstander.

Olympia:
Wat een ongelofelijk beroerde wedstrijd was dat zeg. De thuiswedstrijd tegen DOSKO. Zelden Olympia 1 zo’n belabberde wedstrijd zien spelen de afgelopen jaren. Het elftal stapte ongetwijfeld met de beste bedoelingen het veld op, maar daar was na het eerste fluitsignaal werkelijk niets meer van te zien. DOSKO, toch bepaald geen hoogvlieger, was op alle fronten de baas. Alle duels werden gewonnen en de bezoekers staken ook aanzienlijk meer energie in de wedstrijd dan Olympia.

Oké, je mag best een keer slecht spelen, maar een bepaalde ondergrens moet wel gewaarborgd blijven. Symptomatisch was misschien wel het eerste doelpunt, onnodig balverlies van Dennis Jongenelen werd met een weergaloos stiftje afgestraft. Door Rik van de Berg in eigen doel welteverstaan! Olympia maakt er dit seizoen een sport van om doelpunten weg te geven, maar nu was het zelfs zo vriendelijk om hem er dan ook maar zelf in te schieten. Heel even leek de ploeg zich in de tweede helft op te richten, maar een tweede tegendoelpunt deed dit mini-offensiefje uitgaan als een nachtkaars. Te veel spelers zijn op dit moment niet in vorm, of, erger nog, lijken de juiste spirit te missen. Wie zou verwachten dat het elftal na deze povere vertoning met de kleedkamerdeur dicht de koppen bij elkaar zou steken, heeft het mis. Al na tien minuten zaten de eerste spelers met natte haartjes monter voor de tv in de kantine om de slotfase van Ajax-Feyenoord mee te pikken. Niets leek er dan ook op dat de spelers erg gebukt gingen onder de nederlaag. Blijkbaar was de uitkomst van De Klassieker van meer belang dan het nabespreken van de wedstrijd. En misschien is dat precies waar de schoen wringt. De meeste spelers voetballen bijna al hun hele leven met elkaar en gaan ook buiten het veld met elkaar om. Prachtig natuurlijk, maar bij prestatiesport mag je elkaar ook best eens corrigeren en scherp houden. Blijkbaar zitten er in deze spelersgroep niet een paar ‘klootzakjes’ die als het even tegenzit het elftal uit het moeras trekken en fouten durven te benoemen. Alleen dan kan er progressie worden geboekt. Zolang dit niet gebeurt, zal het seizoen naar het einde kabbelen, met hier en daar een overwinning, een paar gelijkspelletjes en veel nederlagen. Hopelijk is dat dan net genoeg om het vege lijf te redden. Als de spelersgroep hier vrede mee heeft, is dat prima natuurlijk, maar het druist volledig in tegen de basisprincipes van prestatiesport. Al je het kan opbrengen om twee keer in de week te trainen omdat voetbal je hobby is, dan moet de wedstrijd op zondag de kers op de taart zijn. Bij Olympia is het de laatste weken vooral als een zure haring bij de cappuccino. Er zal ongetwijfeld deze week intern gesproken zijn over hoe nu verder. De sleutel ligt bij de spelersgroep. Het heilige vuur moet snel weer gaan branden, anders kunnen we beter afspreken dat we voortaan met elkaar voetbal gaan kijken in de kantine.
Het seizoen is gelukkig nog lang en dus is er nog genoeg tijd voor eerherstel voor selectie en staf. Te beginnen zondag tegen VUC. Pinnen onder poetsen maar. Hup Olympia! 

VUC:
De Hagenaars stuntten afgelopen zondag op eigen veld door met 1-0 van titelkandidaat DHC te winnen. Danny van Jel zette de thuisploeg voor de rust vanaf elf meter op voorsprong. Wat DHC ook probeerde, gescoord werd er niet meer in de tweede helft. VUC (Voorwaarts Utile Dulci Combinatie) voetbalde in zes wedstrijden evenveel punten (7) bij elkaar als Olympia. Vorig jaar promoveerden de Hagenaars in de herkansingsronde door te winnen van RVC’33. De traditieclub met de klassieke zwart-witte shirts lijkt na mindere jaren de weg omhoog weer te hebben ingeslagen. Bij winst zondag op Olympia nestelt het team van trainer Mark Moen zich voorlopig keurig in de middenmoot. Bekende oud-spelers van VUC zijn Wesley Verhoek, Ricardo Kishna en langer geleden Bertus de Harder.

Programma zaterdag 3 november:
DOSKO-Rood-Wit W 

Zondag 4 november:
BMT-Groeneweg
Spartaan’20-Zwervers
Den Hoorn-VOC
DHC-GLZ Delfshaven
Moerse Boys-Velo

Eerstvolgende twee wedstrijden Olympia 1:
Zondag 18 november: Zwervers-Olympia
Zondag 25 november: Olympia-Velo

Olympia-VUC staat onder leiding van scheidsrechter Dhr. J. VerduijnDe wedstrijdbal is geschonken door: J.J. Dortwegt Holding B.V.

Tot slot een speciale noot voor omroeper Paul van Vliet: De wedstrijd begint om 14:00 uur.
Plaats reactie

Only registered users may post comments.