View Article

23

Voorbeschouwing Olympia-VELO

Aanstaande zondag speelt Olympia 1 zijn vijfde thuiswedstrijd van het seizoen. VELO uit Wateringen is de tegenstander. De aftrap is om 14:00 uur. Een voorbeschouwing.

 

Olympia
Afgelopen zondag deed Olympia eindelijk weer eens van zich spreken. Met een klinkende 1-4 uitoverwinning tegen Zwervers sloten de manschappen van Tom Rietberg weer aan in de middenmoot. Belangrijker nog dan de uitslag was dat het veldspel er goed uitzag. Op het prima bespeelbare kunstgrasveld tikte Olympia zijn tegenstander grote gedeeltes van de wedstrijd zoek. Dat het uiteindelijk maar vier treffers maakte, had het dan ook aan zichzelf te wijten. De overwinning kwam ook precies op tijd om zo een bevestiging te krijgen dat Olympia weer op de goede weg is. In de thuiswedstrijd tegen VUC speelde het ook prima en kreeg het met 2-2 eigenlijk te weinig. Toch is het nog allemaal vrij broos en daarom zou een overwinning zondag op VELO het elftal een nieuwe boost kunnen geven. Doel is nog steeds een klassering in de subtop en dat moet met het aanwezige spelersmateriaal absoluut mogelijk zijn. Sterker nog, het verschil met koploper DHC is slechts zes punten. Genoeg nog om voor te voetballen dus. Maar vanzelf zal dat niet gaan. Met de juiste instelling en overtuiging kan Olympia van iedere tegenstander winnen. Maar als dit ontbreekt, heeft het team weinig om op terug te vallen. Pinnen onder en poetsen dus. Hup Olympia!

VELO
De Wateringers beleven tot nu toe een teleurstellend seizoen.  Met vier punten uit acht wedstrijden staat het momenteel voorlaatste. Opmerkelijk is dat de ploeg al 24 doelpunten tegen kreeg. Afgelopen zondag won VELO wel verrassend tegen Den Hoorn. Wellicht is dit het startsein voor een inhaalrace. Van het elftal van vorige seizoen zijn weinig spelers meer over. Een aantal bepalende spelers stapte over naar de zaterdagtak die in de Tweede Klasse actief is. Toch blijft VELO een geduchte tegenstander van Olympia. Met name in thuiswedstrijden kan Olympia moeilijk winnen van de Wateringers. Een mooi houvast voor het elftal van trainer Patrick van Dullemen.

  

Programma zondag 25 november:

BMT-Den Hoorn
Groeneweg-VOC
DHC-Moerse Boys
VUC-CVV Zwervers
Olympia-VELO
GLZ-Rood-Wit W.
DOSKO-Spartaan’20

 

Wedstrijden Olympia 1 tot aan de winterstop:
Zondag 2 december: Moerse Boys-Olympia
Zondag 9 december: Olympia-VOC
Zondag 16 december: Rood-Wint W.-Olympia

De wedstrijd Olympia-VELO staat onder leiding van Dhr. B. Oosteraken.

De wedstrijdbal is geschonken door: Edwin Versloot Lijmwerken

 
Plaats reactie

Only registered users may post comments.