View Article

06

Voorbeschouwing Olympia-VOC

Aanstaande zondag speelt Olympia 1 zijn zesde thuiswedstrijd van het seizoen. VOC uit Rotterdam is de tegenstander. Een voorbeschouwing.

Olympia
Afgelopen zondag leed Olympia 1 een smadelijke nederlaag tegen Moerse Boys. In Zundert werd het liefst 6-1 voor de thuisploeg. En daar was helemaal niets op af te dingen. Moerse Boys is een prima ploeg die op dit moment als voornaamste titelkandidaat beschouwd mag worden. In dat licht is een nederlaag misschien te billijken, zeker ook omdat Olympia een aantal sterkhouders miste door blessures en schorsingen. Maar als je analyseert hoe Olympia wederom de doelpunten heeft weggegeven, plaatst dat de nederlaag toch in een ander perspectief. Vijf(!) van de zes tegengoals kwamen voort uit persoonlijke fouten. Daar is niet tegenop te voetballen. Helaas heeft Olympia zich op deze manier al meerdere malen tekortgedaan. 

De vraag die je inmiddels kan stellen is of dit komt door de druk en het tempo die de tegenstanders opleggen, of dat het te maken heeft met concentratie en een gebrek aan individuele kwaliteit. Dat laatste mag eigenlijk niet de oorzaak zijn. Olympia beseft blijkbaar nog steeds niet dat er dit seizoen veel mogelijk is. Behalve afgelopen zondag is er nog niet een keer verloren van een kwalitatief betere tegenstander. Daarom ook doet het elftal zich op dit moment tekort met een zevende plek op de ranglijst. Tegen nummer twee VOC krijgt het wederom de kans om te laten zien waartoe het in staat is. Het goede spel in de recente uitwedstrijd tegen Zwervers moet daarbij de norm zijn. Wil je de aansluiting met de top niet al voor de winterstop definitief verliezen, dan is een overwinning eigenlijk noodzakelijk. En dat kan, maar dan moeten de goals niet zo eenvoudig weggegeven worden. Het belooft zondag een stormachtige middag te worden. Dus pinnen onder en poetsen maar. Vorig seizoen won Olympia thuis met 3-0 van VOC. Laat de geschiedenis zich herhalen. Hup Olympia! 

VOC
De traditieclub uit Rotterdam beleeft tot op dit moment een prima seizoen. Met een tweede plek op de ranglijst met maar één punt minder dan de koploper, op bijna de helft van het seizoen, een prima uitgangspositie. Afgelopen zondag speelde VOC thuis met 0-0 gelijk in de topper tegen DHC. Ook qua veldspel hielden de ploegen elkaar goed in evenwicht. In tien wedstrijden incasseerde de Rotterdammers pas zes goals. Wil VOC in de pas blijven lopen met titelkandidaten Moerse Boys en DHC, dan kan het zich zondag eigenlijk geen misstap permitteren. VOC deed vorig seizoen via de nacompetitie lang mee voor promotie naar de hoofdklasse. Pas In de halve finale werd het uitgeschakeld. Bekend gezicht bij de VOC is trainer Mark Weel, die in het verleden als speler en trainer aan Olympia verbonden was.

Olympia-VOC staat onder leiding van: Dhr. A.P. Westenbroek.De wedstrijdbal is geschonken door: Complex E-techniek BV


Programma zondag 9 december:

Groeneweg-GLZ Delfshaven
BMT-VELO
Spartaan’20-Den Hoorn
DHC-Zwervers
VUC-Rood-Wit W.
Olympia-VOC
DOSKO-Moerse Boys

Zondag 16 december (laatste wedstrijd voor de winterstop)
Rood-Wit W.- Olympia


Plaats reactie

Only registered users may post comments.