View Article

17

Voorbeschouwing Olympia-GLZ Delfshaven

Aanstaande zondag speelt Olympia zijn zevende thuiswedstrijd van het seizoen. GLZ Delfshaven uit Rotterdam is de tegenstander. Een voorbeschouwing:

Olympia
De tweede helft van het seizoen moet voor Olympia in het teken staan van rehabilitatie. Op dit moment staat het elftal van vertrekkend hoofdtrainer Tom Rietberg op een teleurstellende elfde plek op de ranglijst. En dat moet en kan veel beter. Met name de wisselvalligheid heeft Olympia voor de winterstop veel punten gekost. Juist op de momenten dat er een goede wedstrijd was gespeeld, werd deze opgevolgd door een uiterst matige vertoning. 

De winterstop kwam dan ook als geroepen. Tijd om de koppen bij elkaar te steken en een duidelijke doelstelling met elkaar uit te spreken voor de tweede seizoenshelft. Wat dat betreft heeft Tom Rietberg al aangegeven dat hij na zeven dienstjaren als hoofdtrainer graag afscheid neemt met een periodetitel. Het kan niet anders dan dat de spelersgroep zich hierachter schaart. Werk aan de winkel dus, maar het is zeker mogelijk. De spelersgroep bezit voldoende kwaliteit om nog vol voor de nacompetitie te gaan. Spelers die langdurig met blessures kampten sluiten weer aan, zodat de onderlinge concurrentie weer toeneemt. Olympia kan zondag bij winst weer voorzichtig aansluiten bij de subtop. Bij een overwinning brengt het het verschil met tegenstander GLZ, dat op de vierde plek staat, terug naar twee punten. En, ook niet geheel onbelangrijk, het neemt ook voorlopig weer afstand van de staartploegen. Met nog vijftien wedstrijden op het programma is er nog meer dan voldoende tijd om er een goed seizoen van te maken. De spelers en trainer zijn dat eigenlijk aan elkaar verplicht. Zeven jaar goede samenwerking mag niet als een nachtkaars uitgaan. Ieder jaar heeft Olympia zich onder Tom Rietberg verbeterd. Dat kan ook dit seizoen nog. Pinnen onder en poetsen dus. Hup Olympia. 

GLZ Delfshaven
Als debutant presteert GLZ (Geestdrift Leert Zegevieren) tot nu toe uitstekend met de vierde plek. De fusieclub uit Rotterdam maakte in elf wedstrijden precies evenveel doelpunten als dat het tegen kreeg: 21. De ploeg van trainer Eygup Akkanoglu promoveerde vorig seizoen door een 1-3 overwinning bij CVV Zwervers naar de Eerste Klasse. Grote man destijds was Nourdin Boukhari, die met twee treffers GLZ naar promotie schoot. Zwervers promoveerde uiteindelijk ook nog via de herkansing tegen RVC’33. De laatste twee wedstrijden voor de winterstop wist GLZ beide in winst om te zetten en dus ging de formatie ongetwijfeld met een goed gevoel de winterstop in. Willen de Rotterdammers mee blijven doen voor een toppositie, dan is een overwinning tegen het laag geklasseerde Olympia eigenlijk noodzakelijk.

Olympia-GLZ Delfshaven staat onder leiding van scheidsrechter de heer B. van Oosterlaken. Hij wordt geassisteerd door de heren Holvast en Akdeniz.

De wedstrijdbal is geschonken door: Art & Sign  b.v.

Programma 20 januari:
DHC-VELO
VUC-Groeneweg
Olympia-GLZ Delfshaven
DOSKO-CVV Zwervers
Moerse Boys-Den Hoorn

Programma komende weken Olympia:
27 januari: VUC-Olympia
3 februari: CVV Zwervers-Olympia
10 februari: DHC-OLympia

 
Plaats reactie

Only registered users may post comments.