View Article

31

Voorbeschouwing Olympia-CVV Zwervers

Aanstaande zondag speelt Olympia zijn zevende thuiswedstrijd van het seizoen. CVV Zwervers uit Capelle a/d IJssel is de tegenstander. Een voorbeschouwing: 

Olympia
Afgelopen zondag deed Olympia zichzelf ernstig tekort in de uitwedstrijd tegen VUC. En dat mag Olympia zichzelf enorm aanrekenen. Eigenlijk was het de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en bij rust had het verschil al lang gemaakt moeten zijn. Maar vooral in de afronding mistte de ploeg de echte overtuiging. De enige echte kans van de thuisploeg, na tachtig minuten voetbal, was helaas ook meteen raak. Een slotoffensief mocht niet meer baten en zo ging wederom een wedstrijd onnodig verloren. 

VUC hield verdedigend altijd zes spelers achter de bal. Olympia had moeite hier doorheen te voetballen en verzandde te veel in het spelen van de lange bal. En als er wel een keer de ruimte was, werd de counter slordig en vooral ook zonder overtuiging uitgespeeld. Deze momenten moet het team veel beter erkennen en veel zorgvuldiger te werk gaan. Scoren uit een counter is al lang geen schande meer, maar juist een wapen in het moderne voetbal. Ondank dit alles had Olympia eigenlijk ‘gewoon’ moeten winnen, gezien de kansen die het kreeg. Maar als je die niet omzet in doelpunten, speel je iedere wedstrijd met het mes op de keel en is een slippertje meteen bepalend voor het resultaat. Zondag is wat dat betreft een nieuwe kans om de weg omhoog weer in te zetten. En dat wordt tijd, want op dit moment is het zaak om snel weer weg te komen bij de staartploegen. Van belang is wel om vertrouwen in elkaar te houden, want als je eenmaal in een neerwaartse spiraal terechtkomt, kan het ook zomaar een vervelend seizoen worden. Maar zo ver is het gelukkig nog niet. Het elftal van Tom Rietberg kan uitstekend voetballen en kan daarom de meeste nederlagen vooral aan zichzelf wijten in plaats van de kwaliteit van de tegenstander. Een overwinning kan daarbij het vertrouwen weer de boost geven waar het team op dit moment zo naar verlangd. De eerste wedstrijd tegen Zwervers speelde Olympia een prima wedstrijd en was het met 1-4 nog genadig voor onze gasten. Laat het een ruggensteun zijn voor zondag. Maar vanzelf zal het niet gaan. Pinnen onder en poetsen dus. Hup Olympia.

CVV Zwervers
Ook Zwervers beleeft tot nu toe een moeizaam seizoen. Met een twaalfde plek weet het elftal van trainer Ben Sprok alleen nog VELO en Groenenweg onder zich. Afgelopen weekend werd er thuis met 1-2 verloren van Spartaan’20. Vorig jaar promoveerden de Capellenaren via de nacompetitie naar de Eerste Klasse. In een bloedstollend duel was het destijds RVC’33 de baas. In 13 duels vergaarde Zwervers tot nu toe 10 punten. Vier minder dan Olympia, maar wel met een wedstrijd meer gespeeld. Een overwinning is dus eigenlijk het enige dat zondag telt voor de bezoekers, anders wordt het gat met Olympia, dat nu op de veilige tiende plek staat, te groot. 

Olympia-CVV Zwevers staat onder leiding van scheidsrechter de heer F. van Meeuwenoord.

De wedstrijdbal is geschonken door: Pim van ’t Hoog.

Attentie: Mocht het hoofdveld van Olympia worden afgekeurd, dan wordt er 'verplicht' uitgeweken naar het kunstgrasveld. 

Programma zondag 3 februari:
BMT-VUC
Spartaan’20-Rood-Wit W.
Den Hoorn-VELO
DHC-Groeneweg
Olympia-CVV Zwervers
DOSKO-GLZ Delfshaven
Moerse Boys-VOC

Programma komende weken Olympia:
10 februari: DHC-Olympia
17 februari: Olympia-Groeneweg
24 februari: Rood-Wit W.-Olympia
Plaats reactie

Only registered users may post comments.