View Article

03

JO15-5 startte dit weekend in de voorjaar-competitie

Het is een koude druilerige zaterdag-ochtend, kortom de ‘perfecte’ omstandigheden voor de eerste voetbalwedstrijd na de winterstop. De mannen van JO15- 5 pakken hun voetbalspullen bijeen en gaan op weg naar het verzamelpunt. Daar aangekomen blijkt dat niet iedereen aanwezig kon zijn voor de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. Het team wordt aangevuld met drie spelers van de andere teams, waaronder 1 dame. Dan verplaatst een ieder zich richting de voetbal velden van FC Schoonhoven waar precies om half twaalf de aftrap plaats vindt.

In de eerste helft lijken de tegenstanders aan elkaar gewaagd en eindigt de eerste helft met een verschil van twee doelpunten in het voordeel van de club uit Gouda. In de tweede helft krijgen de mannen en de dame van Olympia meer grip op de wedstrijd en met een aantal mooie counters loopt het verschil snel op naar een stand van 0 - 5.  Schoonhoven JO15-5 heeft gedurende de wedstrijd ook een aantal kansen op een tegendoelpunt maar vinden dan jammerlijk de lat of de paal van het doel of de keeper van Olympia. Uiteindelijk treffen ze 10 minuten voor het einde toch een keer het doel van de gasten en staat het 1-5.

Om toch zeker te zijn van de eerste winst van dit jaar geven de mannen en dame nog een paar keer goed gas en staat het snel  1-7.  In de laatste minuut krijgt Schoonhoven nog een vrije trap en schieten ze de bal over het muurtje van Olympia toch nog even in het doel van Olympia. Het wordt de eindstand, want snel na deze tegentreffer klinkt het eindsignaal.

Het harde werken en de goede samenwerking  resulteerde in klinkende overwinning. Ook voor de toeschouwers was het een sportieve en fijne wedstrijd om naar te kijken. Mannen en vrouw, spelers en invallers van JO15-5 bedankt voor jullie inzet!

Verslag is van ouder Sylvia Harmsen. Een mooie foto-reportage van deze wedstrijd kun je vinden op: foto album JO15-5 2/2/2019.

Noot redactie: Olympia JO15-5 speelde eerder thuis in de najaar-competitie tegen Schoonhoven JO15-5 en sloot toen ook met winst de wedstrijd af (5-2). Ons team eindigde voor de winterstop op de zesde plek in hun poule van 10 teams in de zesde klasse. Beide teams komen in de voorjaar-competitie uit in een poule van 6 teams in de 7e klasse. Sinds seizoen 2017/2018 spelen jeugdteams (weer) twee competities per seizoen om zoveel mogelijk op gelijk niveau in een poule te spelen en daarmee plezier en ontwikkeling te bevorderen. Succes en vooral veel plezier!

 

 

 Afbeeldingen

  • JO15-5 startte dit weekend in de voorjaar-competitie
  • JO15-5 startte dit weekend in de voorjaar-competitie
  • JO15-5 startte dit weekend in de voorjaar-competitie


Plaats reactie

Only registered users may post comments.