View Article

12

Gratis clinics schoolvoetbal in maart

Op drie vrijdagen - 15, 22 en 29 maart - organiseren we bij Olympia weer gratis clinics voor meisjes en jongens uit groepen 5 t/m 8. Om kennis te maken met voetbal en om goed voorbereid mee te kunnen doen met het schoolvoetbaltoernooi in april. De clinics zijn van 18.00 tot 19.00 uur. Het is noodzakelijk om je van te voren aan te melden door een mailtje te sturen naar Esther van Zutphen: manager_pupillen@gcfc-olympia.nl. Vermeld je naam, groep en school in de mail. Vol = Vol. Op 15 en 29 maart wordt tijdens de clinics tevens een korte uitleg gegeven in de kantine over de nieuwe spelvormen en de rol van de spelbegeleider.

Het schoolvoetbaltoernooi wordt net als voorafgaande jaren georganiseerd door SPORT.GOUDA in samenwerking met 5 Goudse voetbalverenigingen. Alle basisscholen in Gouda kunnen teams aanmelden. De voorrondes worden o.a. bi Olympia gespeeld op woensdagmiddag 3 april (jongens 7/8 en meisjes 5/6) en 10 april (meisjes 7/8 en jongens 5/6). De stadsfinale is op 8 mei en wordt dit jaar gespeeld bij de 100-jarige ONA en Donk. 

Dit jaar worden de wedstrijden voor de eerste keer gespeeld aansluitend op de nieuwe voetbalvormen van de KNVB:

  • groepen 5/6 j/m spelen 6 tegen 6 op een kwart veld met een spelbegeleider
  • groepen 7/8 j/m spelen 8 tegen 8 op een half veld (dus iets afwijkend van de KNVB maten) met een scheidsrechter

Ook nieuw is dat dit jaar tijdens het schoolvoetbaltoernooi in het kader van "Gouda goed bezig" de voetbalterreinen bij alle verenigingen rookvrij zijn. 

Als je het leuk vindt om een van de middagen (3 april of 10 april) te fluiten, stuur dan een app bericht naar Wilma Neefjes. 

Wil je meer informatie? Esther van Zutphen en Wilma Neefjes zijn contactpersonen voor het schoolvoetbal bij Olympia dit jaar. 

 

 
Plaats reactie

Only registered users may post comments.