View Article

14

Voorbeschouwing Olympia-Groeneweg

Aanstaande zondag speelt Olympia zijn achtste thuiswedstrijd van het seizoen. Groeneweg uit Zevenhuizen is de tegenstander. Een voorbeschouwing: 

Olympia
Afgelopen zondag leed Olympia een pijnlijke nederlaag tegen DHC. Al bij rust stond het 3-0 voor de thuisploeg. Olympia had dan ook helemaal niets in te brengen. Met name de manier waarop de doelpunten werden weggegeven geeft voldoende stof tot nadenken. De tweede helft was een formaliteit en gelukkig geloofde DHC het wel, anders had de score wellicht nog hoger kunnen uitvallen. Juist toen het erop leek dat het elftal van Tom Rietberg aan de betere hand was, liep het dus uit op een regelrechte zeperd. Het lijkt alsof het elftal de wedstrijden uitkiest waarin het weet dat er punten gehaald moeten worden.

Anders is het verschil in vorm moeilijk te verklaren. ‘De wisselvalligheid eruit halen’, was een van de voornaamste doelen van trainer Tom Rietberg bij aanvang van het seizoen. We kunnen nu wel concluderen dat dat (nog) niet gelukt is. Hij zal dan ook de tube helemaal leeg moeten wringen, voordat hij Olympia als stabiele Eersteklasser kan afleveren aan zijn opvolger Danny Mulder. Gevolg van de enorme wisselvalligheid is dat Olympia nog steeds niet met een gerust hart naar de onderste clubs op de ranglijst kan kijken. Wil de ploeg het seizoen zonder zorgen kunnen uitspelen, dan zijn zondag de punten weer van levensbelang. En dat is eigenlijk een treurige constatering. Met de juiste drive en motivatie kan Olympia een prima niveau halen, maar als het deze zaken niet op orde heeft, blijft er maar weinig over om op terug te vallen. Het besef zal aanwezig moeten zijn dat als het dit seizoen nog serieus in de problemen komt, het dat alleen zichzelf maar kan verwijten. Zover is het nog niet, maar het wordt wel de hoogste tijd om een goede serie wedstrijden neer te zetten. En zo uiteindelijk op een plek te eindigen waar het gezien de kwaliteiten thuishoort. Makkelijk zal dat niet gaan, dat bleek afgelopen zondag eens temeer. Pinnen onder en poetsen dus. Hup Olympia.

Groeneweg
Dat Groeneweg het dit seizoen niet cadeau zou krijgen, is voor niemand een verrassing. Als promovendus wacht het nog steeds op de eerste overwinning. Toch is er nog niemand die bij onze gasten de handdoek al in de ring heeft gegooid. Met slechts één rechtstreekse degradant en maar twee punten minder dan nummer voorlaatst VELO is er nog alles mogelijk. Een winstpartij en de wereld ziet er opeens heel anders uit. Afgelopen zondag verloor Groeneweg op eigen veld met 1-5 van Spartaan’20. De eerste ontmoeting in Zevenhoven tussen Groeneweg en Olympia eindige in 2-3, in een wedstrijd die tot de laatste minuut spannend bleef. Daarom kan de ploeg van trainer René van Beek best eens het idee hebben dat er zondag wat te halen valt in Gouda. En geef ze eens ongelijk.

Olympia-Groenweg staat onder leiding van scheidsrechter de heer A.G.J. van Loenen. Hij wordt geassisteerd door de heren Van Katwijk en Eimers.

De wedstrijdbal is geschonken door: Firma R. J. van der Zwet

Programma zondag 17 februari:
BMT-DHC
Spartaan’20-VUC
Den Hoorn-Rood-Wit W.
Olympia-Groeneweg
Zwervers-VOC
Moerse Boys-GLZ Delfshaven
DOSKO-VELO

Programma komende weken Olympia:
24 februari: Rood-Wit W.-Olympia
03 maart: Olympia-GLZ Delfshaven
10 februari: Olympia-BMT

 
Plaats reactie

Only registered users may post comments.