View Article

07

Voorbeschouwing Olympia-BMT

Aanstaande zondag speelt Olympia zijn tiende thuiswedstrijd van het seizoen. BMT uit Den Haag is de tegenstander. Een voorbeschouwing:

Olympia
Afgelopen zondag leed Olympia een volledig onnodige thuisnederlaag tegen GLZ. Al bij rust had het eigenlijk geen wedstrijd meer mogen zijn, maar helaas blijft het verzilveren van de kansen voor Olympia een groot probleem. Zelfs als de keeper eigenlijk al verslagen is. Het is eigenlijk het verhaal van het seizoen: Steeds komt Olympia prima uit de startblokken en creëert het voldoende mogelijkheden om de score te openen. Als dat echter niet lukt, ebt het vertrouwen weg en is het vaak de tegenstander die de score opent. Afgelopen zondag was het niet anders. Wat met name opviel, was dat Olympia na de achterstand op geen enkele manier nog een vuist kon maken om er minimaal nog een gelijkspel uit te slepen. 

Wat dat betreft wacht Olympia zondag een pittige klus. Tegenstander BMT kreeg tot nu toe slechts 17 treffers tegen. De kansen zullen dus duur zijn. Toch hoeft Olympia nog niet te wanhopen, want daar speelt het grote gedeeltes van zijn wedstrijden te goed voor. Alleen moet het zichzelf eindelijk eens belonen met doelpunten. Want anders is iedere tegengoal bijna fataal. Wil Olympia eindelijk definitief wegkomen uit de onderste regionen, is eigenlijk alleen een overwinning zondag het enige dat telt. Daarnaast is het trouwe thuispubliek dit seizoen ook nog niet erg verwend. Het kan niet anders dan dat de spelers en trainer Tom Rietberg deze week uitvoerig met elkaar gesproken hebben over hoe nu verder. Er is nog steeds geen reden tot directe paniek, maar je kan er niet van blijven uitgaan dat al de concurrenten in de staart van de ranglijst maar blijven verliezen. Op eigen kracht de weg omhoog inslaan, daar moet zondag alles voor wijken. Pinnen onder en poetsen dus. Hup Olympia.


BMT
De ploeg uit Den Haag beleeft een uiterst grillig seizoen. Met 22 punten uit 15 wedstrijden staat BMT (Biedt Moedig Tegenstand) op de zevende plaats. En dat is prima. Aangemerkt dient wel te worden dat het elftal inmiddels vier punten in mindering heeft gekregen als gevolg van onrechtmatigheden rondom twee wedstrijden. Eerder dit seizoen won BMT zijn thuiswedstrijd vrij eenvoudig met 2-0 van Olympia. De laatste twee wedstrijden werden door de Hagenaars allebei in winst omgezet. Olympia is dus gewaarschuwd. Mocht BMT zijn twee inhaalwedstrijden weten te winnen, dan kan het zelfs nog aansluiting vinden bij de top van de ranglijst. Maar eerst zondag de wedstrijd tegen Olympia. Als deze niet wordt gewonnen, rest BMT waarschijnlijk niet meer dan een plek in de middenmoot.

Olympia-BMT staat onder leiding van scheidsrechter de heer J.W. Wung.

De wedstrijdbal is geschonken door: Brem Funderingsexpertise BV

Programma zondag 10 maart:
Groeneweg-DOSKO
VUC-Moerse Boys
VELO-VOC
Olympia-BMT
CVV Zwervers-Den Hoorn
GLZ Delfshaven-Spartaan’20
Rood-Wit W.-DHC

Programma komende weken Olympia:
17 maart: DOSKO-Olympia
24 maart: GLZ Delfshaven-Olympia
07 april: Olympia-Rood Wit W.

 
Plaats reactie

Only registered users may post comments.