View Article

18

Meiden JO9-7(M) vieren feestje!

Afgelopen zaterdag 16 maart moest de JO9-7M aantreden bij FC Zoetermeer, een dag die we allemaal niet snel zullen vergeten. Coach Patrick Tank vertelt ....

Velen hadden verwacht dat de wedstrijd niet door zou gaan, wellicht ook vanwege het vroege tijdstip van 08.30 uur, maar vooral vanwege het weer. Het regende erg hard en door de windstoten was het echt zeer onaangenaam buiten. Andere wedstrijden waren wel afgelast, maar die van ons ging gewoon door. 

Om 08:00 uur kwamen we aan bij FC Zoetermeer en na het omkleden gingen we met enige tegenzin naar buiten. Het kopje koffie van Sander deed zoals wekelijks weer wonderen voor de ouders, maar helaas niet voor de kinderen. De een na de ander kwam met koude handjes, voetjes, neuzen, gezichten, knieën, benen, armen, buik naar de kant met het verzoek eruit te mogen, maar op een enkeling na werden de kinderen toch weer het veld ingestuurd. Top ouders....En dat heeft ook wel degelijk zijn vruchten afgeworpen want de wedstrijd werd na iets minder dan 30 minuten afgesloten met de uitslag 1-3.

De doelpunten waren van Noa 2x en Renza 1x, maar dit had zeker niet gebeurd als de rest van de meiden zich ook zo hadden ingezet. En die ogen van alle meiden toen ze scoorden .... geweldig!!!!

En Isa wat knap dat je ondanks dat je niet veel te doen had, toch de ballen die er op je afkwamen tegen wist te houden. En zonder iemand te kort te doen: iedereen was geweldig en deed super haar best om tot scoren te komen en om de bal af te pakken. Wat een trotse leider/trainer was en ben ik!!!

Hoe zou ik dit bij de meiden beter kunnen aangeven dan ze tijdens de laatste korte pauze erop te attenderen dat ik ze met chocolademelk met slagroom zou trakteren omdat ik zo super trots was op ze. Nou die chocolademelk en koffie/thee voor de ouders ging er goed in. ;-) 

Trots reden we weer terug naar Gouda, met 3 punten in onze zak, maar veel belangrijker: een uitslag waar de meiden weer enige tijd op kunnen teren.

En dat is tevens mede afhankelijk van ouders en vrijwilligers. Dus ook jullie ouders allemaal bedankt voor jullie positieve bijdrages de afgelopen maanden. Ook voor Louise Hekelaar en mij als trainers maakt dit het veel leuker. Ik hoop daarom echt dat de kinderen door zullen blijven gaan en dat er volgend seizoen weer een gezellige en leerzame tijd zal zijn. En tenslotte wil ik via deze weg graag Olympia bedanken voor het bieden van de mogelijkheid om prachtige momenten met onze kinderen te kunnen beleven. Onbetaalbaar!!!!!

 

Noot redactie: hartelijk gefeliciteerd team! Op 9 maart heb ik de eer gehad om een keertje jullie spelbegeleider te mogen zijn. Was genieten van jullie blijvende enthousiasme in een toen zware pot. JO9-7 is het seizoen gestart als MO8-1. Helaas bleek de KNVB dit seizoen nog geen competitie voor deze meiden voor onder 8 jaar te hebben. Reden dat ze nu al zijn gaan spelen in de onder 9 jaar meisjescompetitie. Op de tweede foto: handen geven voor de wedstrijd. Een vast ritueel bij de nieuwe wedstrijdvormen. Bij Olympia in 2013 als sportieve start van iedere jeugdwedstrijd ingevoerd, net zoals ons eerste elftal altijd doet. Geeft jouw team ook (nog) handen voor de wedstrijd aan de tegenstander?!

 Afbeeldingen

  • Meiden JO9-7(M) vieren feestje!
  • Meiden JO9-7(M) vieren feestje!


Plaats reactie

Only registered users may post comments.