View Article

19

Maatschappelijke stage bij Olympia

Het zal jullie ongetwijfeld niet zijn ontgaan dat de afgelopen weken twee “onbekende” jongedames onze ontvangst op zaterdag draaiden. Anna de Ruiter en Jolijn Vrugt uit VWO4 van De Goudse Waarden vulden hiermee hun 30 uur maatschappelijke stage in. Ook iets voor jou?

“De meeste leerlingen kiezen voor een stage bij de kinderopvang of een bejaardentehuis. Maar wij wilden graag iets heel anders doen. Mijn buurvrouw Cora (van Vliet, ouder van speler uit JO15) kwam met het idee om bij Olympia te gaan werken.”

Ik spreek Anna en Jolijn bij hun een na laatste dienst. Hoe kijken ze er op terug?

“Het was heel erg leuk. Heel mooi dat iedereen elkaar kent, een praatje met elkaar maakt. Dat maakt het heel gezellig en geeft gevoel van saamhorigheid. Ook veel jongens van school gezien, die hier voetballen. En alles is goed geregeld.

Op vrijdagavond stuurt Cyriel (de Jong, coördinator van de zaterdag ontvangst) een WhatsApp-bericht als herinnering dat we de volgende dag dienst hebben. Soms is het heel erg druk. Zoals vandaag zelfs hectisch doordat de kleedkamers overlappend bezet zijn en we dus niet de tijd krijgen om tussendoor alles goed na te lopen.

Maar we hebben ook nu en dan even pauze als het wat rustiger is in de middag. Best even lekker. Ook positief dat er naar je geluisterd wordt. We schrijven onze opmerkingen op het uitslagenformulier en daar wordt iets mee gedaan.”

Jolijn had eerder vrijwilligerswerk gedaan. Zo loopt ze collecte voor het longfonds. Maar bij Olympia heeft ze weer nieuwe dingen geleerd. “Vooral leren managen. Vooruit denken om alles op tijd klaar te hebben als het druk is. Als je in de gang loopt om de kleedkamers te openen voor teams en 5 mensen stellen je ondertussen allemaal verschillende vragen, het allemaal vasthouden en goed afhandelen. Het is heel leuk om te ervaren hoe het bij Olympia gaat. En je voelt je ’s avonds beter omdat je iets voor anderen hebt gedaan.”

Anna en Jolijn: super bedankt voor jullie hulp de afgelopen weken! En altijd welkom!


Wil jij ook je maatschappelijke stage bij Olympia lopen?

Als jij ook een maatschappelijke stage plek zoekt: neem contact op met Olympia. Je kunt bijvoorbeeld meedraaien bij de ontvangst, als scheidsrechter bij de jeugd, als vrijwilliger bij extra activiteiten zoals de Stroopwafeltoernooien of clinics. Olympia is een erkend leerwerk-bedrijf; studenten van MBO Rijnland geven bijvoorbeeld trainingen voor hun leerwerkstage. Heb je interesse, maar weet je niet goed bij wie je moet zijn? Neem dan contact op met Wilma Neefjes, 06 21195853. Ik breng je graag in contact met degene via wie je mogelijk je stage kunt lopen. 


Van de website van De Goudse Waarden, waar Anna en Jolijn naar school gaan: Wij vinden een maatschappelijke stage een belangrijke manier om je iets mee te geven op het gebied van burgerschapsvorming. Al onze leerlingen van havo 4 en vwo 4 doen een maatschappelijke stage van 30 uur. De maatschappelijke stage laat je ervaren wat het is om in je vrije tijd belangeloos werk te verrichten voor (zorg)instellingen, verenigingen of andere vrijwilligersorganisaties.”
Plaats reactie

Only registered users may post comments.