View Article

31

Slikkerveer leert sterk Olympia lesje effectiviteit

"Slikkerveer voor de beker. Naarmate je verder komt worden ze beter. Deze was op papier een geduchte tegenstander: 1 klasse boven ons, stijf bovenaan met meer dan 100 doelpunten voor. We waren dus gewaarschuwd en scherp als altijd." Ons veteranenteam (zondag competitie) is heel ver in de beker gekomen. Vandaag werd weer gespeeld. 

"Harrie mocht het neerzetten en die heeft er kijk op. De snelste en fitste stonden in de basis. Olympia begon goed. Rustig bal in de ploeg houden, proberen aan te vallen waar kon, maar vooral: rustig opbouwen. Balletje achterlangs van links naar rechts tot je een gaatje ziet. Ging prima. Weinig kansen, maar ook Slikkerveer bleek niet alleen maar uit Ronaldo’s te bestaan. Helaas liepen er voorin wel een paar hele behendige, die niks nodig hebben voor een doelpuntje. Lang gelijk op, maar uiteindelijk 1 aanval van Slikkerveer die de spits makkelijk in het hoekje legt. 0-1. 

Niks verloren. Olympia recht de rug, blijft prima spelen en na een prima steeklobje van Cherry op de doorlopende Jurgen, keihard afgerond in de kruising. 1-1. Het kan nog! Helaas kort daarop 1-2 en 1-3 in minder dan vijf minuten. Slim bewegende voorhoedespelers en doorlopende middenvelders worden vrijgespeeld en 1 op 1 voor Richard gezet. Ze falen niet. Dodelijk efficient: 3 kansen, 3 goals. 

Rust. 

Na de thee en wat omzettingen hetzelfde spelbeeld: Olympia speelt prima, creëert kansjes maar Slikkerveer schopt ze erin. Weer twee keer alleen op Richard af, twee keer goal. 1-4 en 1-5. Wedstrijd gespeeld. Toch maakt John, die weer heerste op het middenveld, nog heel bekeken 2-5. In de drukte vanaf een meter of 10, even aannemen, kijken, scoren. Daarna 2-6 ( 6 kansen, 6 goals) en nog een penalty voor Olympia wegens hands, die door John met risico middendoor werd gescoord. 3-6. Niks op af te dingen. Kansen creëren is een kunst, kansen afmaken ook. Slikkerveer kan beide en gaan dus door. Olympia kan zich optrekken aan de gedachte dat als we elke week zo spelen, we bovenin onze competitie kunnen eindigen. Beste man van het veld was als vanouds weer de scheidsrechter, de heer Heckmann."
Plaats reactie

Only registered users may post comments.