View Article

04

Voorbeschouwing Olympia-Rood-Wit W.

Aanstaande zondag speelt Olympia zijn elfde thuiswedstrijd van het seizoen. Rood-Wit W. uit Sint Willebrord is de tegenstander. Een voorbeschouwing:

Olympia
Olympia deed afgelopen weken goede zaken. En dat werd tijd. Het won achtereenvolgens van BMT, DOCOS en GLZ  Het duurde lang voordat het vaak goede spel na de winterstop ook punten is gaan opleveren. Op het juiste moment hebben de manschappen van trainer Rietberg het juiste spoor gevonden. Het mooie is dat deze reeks precies startte bij aanvang van de derde periode. Met negen punten uit drie duels staat Olympia daarin dan ook bovenaan. Een periodetitel zou een passend afscheidscadeau zijn voor onze vertrekkende hoofdtrainer. Maar daar al over speculeren is nog veel te prematuur. 

Het is echter wel de stip aan de horizon waar de selectie naartoe moet werken. Het team moet beseffen dat er nog kans is op een prijs. Via de stand op de ranglijst wordt dat aan het eind van het seizoen een onmogelijk verhaal, daarvoor is het gat met de koplopers te groot. Maar met een serie goede wedstrijden kan je zomaar in de nacompetitie staan. En daar heeft het dit seizoen lange tijd niet naar uitgezien. Tot zover het speculeren, de orde van de dag leert ons dat Rood-Wit W. zondag op bezoek komt. Een aantal weken geleden stond de eerste ontmoeting tussen beide ploegen op het programma. Deze eindigde in 1-1. Met het opgepoetste vertrouwen en het thuisvoordeel is een overwinning eigenlijk het enige waar Olympia zondag tevreden mee kan zijn. Anders bestaat het gevaar dat het seizoen als een nachtkaars uitgaat. En daar zit werkelijk niemand op te wachten. Pinnen onder en poetsen dus. Hup Olympia! 

Rood-Wit W.
Afgelopen zondag won Rood-Wit het Brabantse onderonsje met DOSKO vrij eenvoudig met 3-1. Een broodnodige zege die de vereniging uit Sint Willebrord weer enige lucht verschaft. Met een tiende plek staat het nu veilig boven de gevarenzone. Het verschil met nummer 12 in de stand Zwervers is vijf punten. Zolang Rood-Wit dit verschil in stand houdt, speelt het ook volgend jaar weer in de Eerste Klasse. Het verschil met de ploegen in de middenmoot is echter nog te overzien en bij een overwinning zondag sluit Rood-Wit weer aan. Het elftal van trainer Reinald Boeren wist van de negentien gespeelde wedstrijden er zes in de volle winst om te zetten.

Olympia-Rood-Wit W. staat onder leiding van scheidsrechter de heer J.J. Koene.

De wedstrijdbal is geschonken door: Schoonmaakbedrijf Heuvelman B.V.

Programma zaterdag 6 april:
DHC-Den Hoorn
Programma zondag 7 april:
BMT-Zwervers
Groeneweg-VELO
Spartaan’20-Moerse Boys
VUC-GLZ Delfshaven
Olympia-Rood-Wit W.
DOSKO-VOC 

Programma komende weken Olympia:
14 april: VOC-Olympia
21 april: Olympia-Moerse Boys
12 mei: VELO-Olympia
Plaats reactie

Only registered users may post comments.