View Article

10

Schoolvoetbal weer een feestje

Alle schoolteams, begeleiding, supporters, ons bar en onderhoudsteam bedankt voor het feestje dat de afgelopen twee weken het schoolvoetbaltoernooi bij Olympia was. In het bijzonder super dank aan de Olympianen, onze trainers op woensdag van MBO Rijnland en Esther Remmerswaal van Sport.Gouda (zie groepsfoto) voor de begeleiding van de wedstrijden en alles er omheen! Voor Olympia zit het toernooi er weer op. De stadsfinales zijn op woensdagmiddag 8 mei bij ONA en DONK dit jaar. 

Dit jaar is voor de eerste keer in de nieuwe spelvormen gevoetbald. Dat ging goed. Waar nodig kwam er een stukje uitleg, maar de spelers waren vaak al goed voorbereid. 

Puzzelvraag: Bij een wedstrijd gaf een speler bij de aftrap een enorme snelheid mee aan de bal, die met een kleine boog over de keeper in een keer in het doel belandde. Doelpunt? Of niet? ( Menige speler probeerde het daarna na te doen, maar zonder succes..... )

Schoolvoetbal is soms spelen in je winterjas en iets wat op een sportschoen moet lijken. Maar ook met heel ervaren voetballers, zoals een Olympiaan, gescout door Excelsior. Er zijn fanatieke coaches met een heel doordachte opstelling, die niet altijd ten uitvoer wordt gebracht of het resultaat brengt dat wordt verwacht. Maar ook heel relaxte coaches, die de spelers hun gang laten gaan en zich beperken tot nu en dan een veter strikken of wisselen. Spannende wedstrijden waar het heel gelijk op gaat. Wedstrijden waar de winnaar na 5 minuten al bekend is. Een diversiteit, een enorme drukte met vooral heel veel plezier in het spelletje. En gelukkig vandaag zon, na een heel koude en natte start vorige week. Met daaraan vooraf drie druk bezochte gratis clinics op vrijdag. 

Tot volgend jaar!Afbeeldingen

  • Schoolvoetbal weer een feestje
  • Schoolvoetbal weer een feestje
  • Schoolvoetbal weer een feestje
  • Schoolvoetbal weer een feestje
  • Schoolvoetbal weer een feestje
  • Schoolvoetbal weer een feestje


Plaats reactie

Only registered users may post comments.