View Article

01

Enquête: Plezier in Voetbal - Senioren en Junioren: Geef ook je mening!

Update 2 mei: 64 keer is de enquete over "plezier in het voetbal" ingevuld. Iedereen die aan het onderzoek heeft mee gewerkt: hartelijk bedankt! De uitslag van de enquete wordt nu verwerkt in een aanbeveling aan Olympia. Daarover binnenkort meer. 

Enquete 

Bas Gelderblom en Dustin Kalmeijer zijn derde jaars student aan het MBO Rijnland (voorheen ID College). Zij volgen de opleiding sport & bewegen, uitstroom-richting “buurt, onderwijs en sport”. Vanuit hun opleiding hebben ze de opdracht gekregen om bij een sportvereniging een probleem te onderzoeken. Voor Olympia gaan ze aan de slag met een onderzoek onder junioren en senioren met de vraag “Wat zorgt ervoor dat je met plezier voetbalt, en wat kan of moet zelfs beter?". Ze gebruiken hiervoor een online enquête, waarbij de gegevens anoniem worden verwerkt. Vul ook de enquête in, kost je maar zo'n 5 minuten. Zo help je mee om het voetballen voor jezelf bij Olympia (nog) leuker te maken! enquete plezier in voetbal (houden) s.v.p. de enquete in!!!!

Landelijk beeld / KNVB

In Nederland stoppen veel spelers met voetballen in de leeftijd O15 en O17. Ook is voor verenigingen lastig om leden te behouden bij de overgang van de jeugd naar de senioren. Dat constateert de KNVB. Bij Olympia zien we dit zeker ook de laatste jaren. Al groeit bij ons het aantal leden nog wel, maar dat komt met name door de snelle groei van het meisjesvoetbal. De KNVB heeft onderzoek gedaan naar de uitstroom bij junioren, zie dit artikel : https://www.knvb.nl/assist/assist-bestuurders/werving-behoud/junioren. Met de enquete opgesteld door Bas en Dustin willen we ons eigen onderzoek doen om te kijken wat we als vereniging kunnen doen. 

Wie zijn Bas en Dustin?

Bas is lid bij Olympia sinds de toen nog F-jes (O8). Hij voetbalt nu voor het derde seizoen in het vriendenteam van zaterdag heren 1. Met veel van zijn teamgenoten speelt hij sinds de F-pupillen. Hij mocht naar de selectie in de pupillen, maar zei nee. Hij bleef liever bij zijn vrienden voetballen. Dat doet hij nu nog. Maar er zijn ook nieuwe vrienden bijgekomen. Jongens die vroeger bij een andere club hebben gespeeld en al gestopt waren met voetballen. En door het samen gaan met een ander Olympia zaterdag vriendenteam aan het begin van dit seizoen. De trainers/coaches van zaterdag 1 zijn vaders van mede-spelers, die ook in de afgelopen jaren al vaak voor de groep stonden. Trainen, voetballen en vrijwel iedere zaterdag met teamgenoten een feestje tot in de kleine uurtjes, eerst bij Olympia en daarna elders in de stad. Als vrijwilliger is Bas actief bij de jeugd als trainer/coach bij dit seizoen JO9-1. 

Dustin is bij CVV De Jodanboys begonnen op 8-jarige leeftijd, waar hij vervolgens 8 jaar lang gevoetbald heeft. Toen heeft hij de overstap gemaakt naar V.V. Haastrecht waar hij anderhalf jaar heeft gespeeld. Dustin begon daar het eerste jaar in de A-2 en het volgende seizoen voor de B-1. Daarna kreeg hij het te druk met school, werk en stage. Dustin heeft zelf een jaar training gegeven als deel van zijn eerste jaars stage. Sinds dit seizoen voetbalt hij weer in een vriendenteam bij de senioren op zondag bij GSV. 

Ben je 15 jaar of ouder en voetbal je bij Olympia of heb je bij ons gevoetbald: vul dan alsjeblieft de enquête in! Dat neemt ongeveer 5 minuten in beslag. Als Olympia horen we heel graag van junioren en senioren wat we kunnen doen om het voetballen voor jullie (nog) leuk(er) te maken. Want het mooiste spelletje dat er is, dat willen we toch niet gaan missen? En Olympia wil er graag voor zorgen dat leden het naar de zin hebben en betrokken leden van de club blijven! 

NB: ouder dan 25, maar jong van hart, vul bij je leeftijd 20-25 in (25 plus wordt nog toegevoegd aan vraag 1)

Invullen dus: enquete plezier in voetbal (houden) Enquete resultaten ingevuld voor 17 april a.s. kunnen worden verwerkt in het onderzoek. 

Super bedankt al vast! 

Bas Gelderblom, Dustin Kalmeijer en Wilma Neefjes (contactpersoon bij Olympia voor dit project)
Plaats reactie

Only registered users may post comments.