View Article

15

Ben jij volgend seizoen onze coördinator Voetbalschool?

Voetballen kun je bij Olympia vanaf je vijfde jaar J/M in de Voetbalschool (VBS). Komend seizoen (2019/2020) zullen dat spelertjes zijn met geboortejaar 2013 of 2014. We zoeken bij voorkeur een ouder / verzorger van een van deze voetballertjes om de huidige coördinator Nynke Marcus op te volgen. Als je wilt, kun je dit seizoen al vast meelopen om te worden ingewerkt. Heb je interesse om deze super enthousiaste groep, onze Ministars, te coördineren? Neem dan contact op met Esther van Zutphen, manager pupillen (incl. VBS) of vraag Nynke of Gert van Leeuwen (nu coördinator O8 t/m O10, daarvoor van de VBS) naar hun ervaringen. Nynke vertelt: 

"Ik doe mijn taak als VBS coördinator met ontzettend veel plezier. Olympia is een erg fijne club om voor te werken. De communicatie verloopt goed, de sfeer is altijd gezellig en de jeugdopleiding staat hoog in het vaandel. Dat is aan alles te merken.
Het is erg leuk om de VBS te coördineren. Ik doe de planning van de competitie en daarbij ook alles omtrent de communicatie naar ouders en naar collega’s. Op deze manier heb ik veel mensen leren kennen binnen de club en ken ik bijna alle ouders en spelertjes. 
Het lijkt (ook voor mij in het begin) een enorme klus maar ik doe alles vanuit huis en op WhatsApp. Op deze manier gaat er ook niet zoveel tijd inzitten.
Ik vind het om eerlijk te zijn jammer op deze taak over te moeten dragen, maar heb volgend seizoen geen kind meer in de VBS bij Olympia voetballen.
Ik wens degene die het volgend seizoen gaat doen net zoveel plezier toe als ik beleefd heb! 
Wie zou mijn taak over willen nemen in het nieuwe seizoen?"

De voetbalschool, ca 40 voetballertjes, traint dit seizoen op woensdagmiddag en zaterdagochtend. Vier teams doen mee aan de Groene Hart competitie, die met omliggende verenigingen indeling is opgezet. Twee teams spelen iedere week thuis, twee teams uit. De oudste kinderen uit de VBS doen hier aan mee; de technisch coördinator bij Olympia beslist wie er aan toe zijn.

Wat doet een coördinator VBS?

  • communicatie tussen ouders/spelertjes en de vereniging (via veelal WhatsApp)
  • communicatie rond de Groene Hart Competitie, waaronder het regelen van invallers als dat nodig is
  • je bent vooral aanspreekpunt, je hoeft dus niet alles zelf te doen, maar zet het uit
  • vooral een administratieve taak
  • je bent lid van de Jeugdcommissie. Deelname aan de eerste en laatste vergadering (zijn er twee maandelijks) van het seizoen zeer wenselijk. Verder wanneer het uitkomt en/of de agenda van de vergadering hiertoe uitnodigt.

Ben jij volgend seizoen onze coördinator Voetbalschool?
Plaats reactie

Only registered users may post comments.