View Article

19

Voorbeschouwing Olympia-Moerse Boys

Aanstaande zondag speelt Olympia zijn twaalfde thuiswedstrijd van het seizoen. Moerse Boys uit Zundert is de tegenstander. Een voorbeschouwing:

Olympia
Afgelopen zondag blameerde Olympia zich met een 6-0 nederlaag bij koploper VOC. Bij rust stond het 2-0, maar na de thee liet Olympia zich gewillig naar de slachtbank leiden. En dat is een pijnlijke constatering. Zeker omdat het nog steeds mogelijk is om zich via de periode te plaatsen voor de nacompetitie.

Toegegeven, het is er door het gelijke spel tegen Rood Wit W. en de nederlaag tegen VOC niet gemakkelijker op geworden, maar het kan nog steeds. We kunnen op deze plek wel weer een mooie beschouwing loslaten op het elftal van trainer Rietberg, maar alles is eigenlijk al gezegd en geschreven.  Zonder de intrinsieke motivatie om er alles uit te halen, zowel individueel als team, houdt alles op. Zondag een uitgelezen kans om deze theorie te logenstraffen met een goed resultaat tegen ‘runner up’ Moerse Boys. De eerste wedstrijd tegen de sympathieke vereniging uit Zundert ging roemloos met 6-1 verloren. Tijd voor eerherstel en een doorstart naar de nacompetitie zou je zeggen...Met de vorm van de dag is Olympia tot veel in staat. Pinnen onder en poetsen dus. Hup Olympia!

Moerse Boys
Op dit moment heeft Moerse Boys een verliespunt minder dan koploper VOC. Het moet dan eerst nog wel zijn inhaalwedstrijd winnen. Afgelopen zondag won Moerse Boys de thuiswedstrijd in het Brabantse onderonsje met 3-0 van DOSKO. Toch gaat het de laatste weken een stuk minder eenvoudig, getuige de nederlaag uit tegen Spartaan en de nipte overwinningen op BMT en Den Hoorn. Wil Moerse Boys in het spoor blijven van VOC, dan kan het zich zondag geen misstap permitteren. Op het moeilijk bespeelbare hoofdveld van Olympia zal het naast goed voetbal ook op een gezonde portie strijd en inzet aankomen. Bij winst kan Moerse Boys rustig afwachten wat VOC op maandag doet in de lastige uitwedstrijd tegen DHC.
Er staat voor beide ploegen veel op het spel. Verliezen mag niet. Want dan kan er voor Moerse Boys een streep door het kampioenschap. En kan Olympia de blik op volgend seizoen gaan richten.

Olympia-Moerse Boys staat onder leiding van scheidsrechter de heer J.G. Straver.

De wedstrijdbal is geschonken door: Peugeot Groene Hart Autogroep B.V 

Programma zondag 21 april:
Olympia-Moerse Boys

Programma maandag 22 april:
Groeneweg-Rood Wit W.
BMT-Spartaan’20
DHC-VOC
VUC-VELO
GLZ Delfshaven-Zwervers
DOSKO-Den Hoorn

Resterende programma Olympia:
12 mei: VELO-Olympia
19 mei: Olympia-Sprtaan’20
26 mei: Den Hoorn-Olympia
Plaats reactie

Only registered users may post comments.