View Article

22

Voorbereidingen Jeugd seizoen 2019-2020

Het voetbalseizoen 2018/2019 loopt naar het einde. Daarom starten we na de meivakantie de voorbereiding voor het nieuwe seizoen. Vanaf 6 mei starten we met de selectietrainingen voor jeugdspelers. Zodat we voor 22 juni duidelijkheid kunnen geven over de indeling van de jeugdspelers voor 2019/2020. 

Uitgangspunt is dat elke speler op zijn of haar eigen niveau speelt. Dan is er het meeste plezier en ontwikkeling voor de speler. Waar mogelijk delen we in op geboortejaar. De pupillen zijn dit al gewend. Bij de junioren beginnen we daarmee, met O14, O15, etc. 

Voorlopige indeling op basis van de ontwikkeling en prestatie in het lopend seizoen is een voorlopige indeling gemaakt in selectie- en niet-selectiespelers. Leiders, trainers en technische staf beoordelen de spelers op verschillende momenten. Daarbij wordt gekeken naar voetbaltechnische vaardigheid, mentaliteit, tactisch inzicht en fysieke kwaliteit. Voor de spelers die voorlopig zijn ingedeeld in een selectiegroep geldt in veel gevallen dat ze op andere tijden gaan trainen. Zolang de competitie loopt (tot eind mei) blijven de spelers 1x in de week met hun eigen team trainen en wel op het tweede trainingsmoment.

Benieuwd waar jij bent ingedeeld? Op de website onder de tab Jeugd/Algemeen/Jeugdopleiding vind je de Voorlopige indeling Jeugd 2019/2020. Kijk waar jij bent ingedeeld en wat jouw trainingstijden zijn na de meivakantie. De trainingen gaan door tot medio juni. 

Wedstrijden voor de nog lopende competitie geldt dat de spelers met hun huidige team het seizoen afmaken. Mogelijk worden er voor de zomer nog oefenwedstrijden gespeeld met nieuwe groepen. Hiervoor worden spelers dan uitgenodigd door de trainer of leider. Heb je vragen? Stel ze gerust aan je leider of trainer, of aan Rick Kraaijeveld, Eddy Souisay of mij. 

Voor nu nog een mooie meivakantie!

Jan Chris Kuipers, Hoofd Jeugdopleiding GC&FC Olympia.

 

Plaats reactie

Only registered users may post comments.