View Article

21

Communicatie

Olympia, dat zijn wij allemaal en maken we met elkaar. Dat willen de twee nieuwe (mede)beheerders van de Instagram en Twitter accounts van Olympia uitstralen. Heb je er al eens op gekeken? Volg je ons? Op Facebook en de website is Olympia al langer zeer actief. Op LinkedIn hadden we twee groepen, waarvan de eerste stilletjes is opgeheven vanwege gebrek aan activiteit. En dan is er nog de voetbalinformatie puur sang op voetbal.nl en wedstrijdzaken KNVB app's. Heb je iets leuks om te delen? Geef het door ...

  • Website Olympia nieuwsberichten, agenda, lidmaatschap, vrijwilligersbeleid, businessclub, sponsoring, nieuws over en vanuit andere commissies / bestuur / JC, wedstrijdprogramma, trainingsschema, indelingen, linken naar Seizoensgidsen, etc... Onderaan de startpagina ook de laatste Tweets van Olympia en nieuwtjes van de KNVB en VI. Op artikelen op de website kun je als geregistreerd gebruiker reageren. 
  • Facebook Olympia heel veel foto's, leuke berichten en linken naar artikelen die geplaatst zijn op de website. Berichten kun je delen, liken of van een opmerking voorzien.
  • Twitter Olympia tot 12 mei vooral informatie rond de wedstrijden van ons eerste elftal (Olympia 1 / zondag). Nu ook korte nieuwsberichtjes, vaak met foto over Olympia breed. Berichten kun je delen, liken en van een reactie voorzien. 
  • Instagram Olympia foto met als je er op klikt tekst. Kun je liken 'vind ik leuk', opmerking plaatsen en door sturen.
  • LinkedIn Olympia Alumni is nauwelijks actief momenteel. De leden van de groep kunnen een berichtje plaatsen.
  • de app van voetbal.nl kun je downloaden op een smartphone. Daar kun je informatie vinden over wedstrijden (o.m. speeltijden, tegenstanders, uitslagen) van je eigen team en andere competitieteams van Olympia. Berichten van de KNVB en Olympia Twitter staan ook in deze app. 
  • de wedstrijdzaken app van de KNVB kun je downloaden op een smartphone mits je geregistreerd staat als lid in Sportlink. Je hebt het e-mailadres nodig waarmee je als lid geregistreerd bent om de app te downloaden. In deze app beheer je je eigen digitale spelerspas (recente foto van je zelf en bepaal je wie er toegang heeft tot je foto op de spelerspas; de scheidsrechter moet het altijd kunnen zien). In deze app moeten spelbegeleiders en scheidsrechters de uitslag invoeren en doen teammanagers opgave wie er bij de betreffende wedstrijd spelen. Ook tijdstraffen, kaarten en andere zaken rond de wedstrijd worden hierin verwerkt. Berichten van Olympia Twitter staan ook in deze app.
  • Meerdere teams hebben een eigen Facebook-account in eigen beheer zoals Facebook Old Stars 1886. Voor de jeugdtoernooien is een aparte website in beheer bij de toernooicommissie van de jeugd: Stroopwafeltoernooi. En er verschijnt bijna maandelijks een digitale nieuwsbrief voor leden van de businessclub via de Sponsorcommissie

Op uitnodiging van het bestuur is een kleine commissie aan de slag met het onderwerp communicatie. Daarover later meer. 

Het is mooi wat er allemaal kan, razend snel (als je er handig mee bent ..), visueel krachtig, maar ook vaak vluchtig in een berg van andere berichtjes.

We hebben in dit digitale tijdperk toch ook nog een gedrukte gids (naast boekjes voor evenementen) bij Olympia: de Seizoensgids. Die verschijnt aan het begin van de competitie en wordt per post bezorgd bij alle leden (een exemplaar per adres) en sponsoren en verspreid onder vaste contacten van de vereniging. 

De (twee)wekelijkse gedrukte De Olympiaan zal niet meer terugkomen. Jammer?! 

In deze weken van de kampioenen; zo zag de bekendmaking in seizoen 1949/1950 er uit: 

Wil je iets delen via een van de Olympia accounts? Stuur het naar de coördinator van je team of bijvoorbeeld Ton Molenaar (o.m. pers, website, seizoensgids en Facebook), Rob vd Gaag (website beheerder), Esther van Zutphen (o.m. Instagram en Facebook) of Wilma Neefjes (o.m. website, seizoensgids en Twitter). Mirelle Kool, die jaren lang zeer actief is geweest bij communicatie (maakte ook films voor analyse wedstrijden eerste elftal), gaat helaas einde van dit seizoen afscheid van Olympia nemen.

 
Plaats reactie

Only registered users may post comments.