View Article

23

JO17-3 eerste voorjaarskampioen in de jeugd

JO17-3 werd zaterdag 18 mei als eerste in de jeugd voorjaarskampioen in 2019. Wat was de weg naar dit succes?

Het is woensdagavond 22 mei 20.15 uur. De doelen staan uit op veld 2b (helft kunstgras). Een grote groep voetballers speelt een wedstrijdje. Een hard schot op het doel; de bal vliegt meters door en beland tussen de fietsenrekken. Een bulderende lach, een vriendschappelijke por. En een welkome korte adempauze voor spelers en trainers, die net zo fanatiek als de jongens achter de bal aan rennen. 


 

Geeft die blik tijdens de training succesfactoren voor kampioenschap in een notendop weer?  Lol met elkaar, bevlogen trainers/coaches en fanatiek blijven trainen al zit de competitie er al op?

Ik spreek een deel van het team na afloop. “We blijven altijd wel met een groepje napraten. Met een man of 5/6. Gewoon gezellig.”

“Ja, we zijn een vriendenteam. Drie van ons hebben dispensatie gehad om in dit team mee te kunnen blijven doen.” “We willen graag bij elkaar blijven volgend seizoen.” "Mees gaat wel naar een ander team; hij sluit aan bij het nieuw geformeerde vriendenteam JO19-3, dat volgend seizoen start." En Joris, zoon van trainer Wladimir, zal helemaal stoppen. Het voetballen is niet meer te combineren met zijn koksopleiding. “Olympia was geen keuze, bij voetballen bij een andere club was ik onterfd…. Maar ‘k vindt het nu heel jammer dat ik afscheid neem.” Wladimir Sirre speelde zelf vele jaren bij Olympia (foto 1986 A1 en seniorenselectie). Wladimir en Chris van der Leest vormen al jaren een duo, die samen trainen, samen coachen en nu ook nog om de beurt vlaggen. Chris was altijd al een liefhebber van het mooiste spelletje dat er is, maar is pas actief geworden op het veld toen zoon Dirk ging voetballen. Het plezier in de samenwerking is zo groot, dat ze er over denken samen op woensdag training te blijven geven, ook al stopt Joris. (NB Dit seizoen trainden Hafid Bartal en Ferko van Dijk op maandagen het team).

In JO17-3 voetballen jongens al vanaf de F'jes. Zoals Sebastiaan, die daarnaast bij Olympia een pupillenteam traint. Maar er zijn ook spelers, die veel later zijn komen aanwaaien. Bijvoorbeeld na een verhuizing. “Olympia was gewoon lekker dichtbij.”

Waar naast lol met elkaar het vriendenteam ook uit blijkt: “Wij accepteren van elkaar wat we wel en niet kunnen. Zo hebben we in het begin van het seizoen afgesproken dat iedereen in principe evenveel speelt. Toen het kampioenschap meer in zicht kwam, zijn we wel iets tactischer gaan spelen in de opstelling. We wilden allemaal kampioen worden. En natuurlijk komen we trainen. Maar als iemand niet komt vanwege zijn examens of door zijn werk bijvoorbeeld, dan respecteren we dat. En al zijn we maar met 6 spelers, dan hebben we met de coaches er toch 8. Het gaat altijd door.” “Naar je zin hebben en lekker voetballen als team ligt ook heel erg bij je zelf. Als je denkt dat je beter bent, tegoed bent voor een team; tja dan gaat het niets worden.”

Het team heeft ook een vaste groep supporters. Ouders worden op de hoogte gehouden via een app.-groep naast de app.-groep voor de spelers. Dat de sfeer in het team super is, blijkt ook uit vaste supporter Brechtje. Dit jaar kon ze geen dispensatie meer krijgen om bij het team aan te sluiten, maar vaak was ze op de bank te vinden om de mannen aan te moedigen.

Er wordt nog getraind. En misschien zijn ze als team actief bij de sport en speldag voor mensen met een verstandelijke beperking op 31 mei bij Olympia, waar Wladimir in de organisatie zit. Net als alle andere kampioenen (najaar en voorjaar en hele seizoen) wordt JO17-3 gehuldigd op Oudjaarsavond op 31 mei. 

Govert: "Oh, was dit al het interview …..?!" 

JO17-3: gefeliciteerd! En vooral nog heel veel plezier met elkaar. Dat het balletje in de juiste richting mag blijven rollen ….Afbeeldingen

  • JO17-3 eerste voorjaarskampioen in de jeugd
  • JO17-3 eerste voorjaarskampioen in de jeugd
  • JO17-3 eerste voorjaarskampioen in de jeugd
  • JO17-3 eerste voorjaarskampioen in de jeugd
  • JO17-3 eerste voorjaarskampioen in de jeugd
  • JO17-3 eerste voorjaarskampioen in de jeugd


Plaats reactie

Only registered users may post comments.