View Article

02

Einde seizoen 2018/19 - nieuwe seizoen - 2e UPDATE KNVB

Voor de meeste teams zit de competitie er op. Onze veteranen en mogelijk vrouwen 1 (spelen nacompetitie, start 10 juni: succes!) zijn op 16 juni de hekkensluiter. De trainingen gaan door t/m 13 juni. Dat is in de week voor ons Pupillenkamp. Dan is het zomerstop. Alleen de 35-plussers (unstoppalble's) trainen de zomer op vrijdagavond 20.00 uur door op kunstgras. Wil je graag in beweging blijven, dan kun je ook nog gaan jeu de boulen op woensdagmiddag om 13.45 uur. Alleen tijdens de kantinesluiting, de maand juli, is er geen jeu de boules. We starten het nieuwe voetbalseizoen 

in het weekend van 31 augustus / 1 september.  De teams tot en met O10 starten gelijk met de competitie, de overige teams met de beker. Zie de door de KNVB vastgestelde speeldagen-kalender, die je hier kunt downloaden. 

31augustus / 1 september is het laatste weekend van de schoolvakantie in onze regio. Vanuit Olympia hebben we tegen deze start in de zomervakantie bezwaar gemaakt bij de KNVB. Zoals je hieronder kunt lezen is een belangrijke wijziging vanuit de KNVB juist dat er NIET (t/m O12) of minder in vakanties zal worden gespeeld. Dan (voor het eerst in de B categorie) starten in de zomervakantie is op z'n minst heel merkwaardig te noemen. 

Onze belangrijkste bezwaren tegen start in de vakantie: spelers, leiders zijn deels nog op vakantie / komen dat weekend pas terug (dus start je met incomplete teams), maar ook zijn er veel (andere) vrijwilligers, die een goede start (in de week/weken) mogelijk moeten maken, nog weg. Er is door de meeste teams nog niet getraind (trainers en spelers zijn immers nog op vakantie), etc.  We zijn nog steeds in gesprek met de KNVB, maar vooralsnog is er nog niets gewijzigd aan de Speeldagenkalender. 

Wel hebben we (deels nog niet gepubliceerde) informatie ontvangen over wijzigingen voor komend seizoen. Vooral bij de O12 teams zijn er aanpassingen: 

In combinatie met een evaluatie van het afgelopen seizoen, zullen we de (huidige) leiders / spelbegeleiders van JO8 t/m JO10 informeren over de wijzigingen, die er komen. Een uitnodiging volgt binnenkort. Over verdere communicatie wordt nog nagedacht. 
Plaats reactie

Only registered users may post comments.