View Article

04

Feestelijke Spel- en Sportdag: alom blije gezichten

Vrijdag 31 mei jl. organiseerde GC&FC Olympia - in samenwerking met De Klup - voor de 33ste keer de zogeheten Spel-, Sport- en Feestdag voor verstandelijk gehandicapten uit de Goudse regio. Olympia’s voetbaloudje Ton Broekhuisen ging er eens kijken. En kwam opgetogen terug. Ja, met een sfeerverslag natuurlijk.

Vrijwilligers zijn die morgen al vanaf half acht in de weer om de diverse attracties op te stellen op het (binnenkort tot kunstgrasveld getransformeerde) hoofdveld. Zo rond tien uur wordt de dag afgetrapt met een gezamenlijke warming-up. Aansluitend volgt de traditionele groepsfoto.

Brede lach

De ochtenduren staan volledig in het teken van spelletjes. Vrijwilligers, te herkennen aan de brede lach om hun mond, leiden de diverse spelonderdelen (zo’n tien in totaal) in goede banen. Daarnaast is er nog een mobiele vrijwilligersbrigade: jongens en meisjes met kannen limonade én bekertjes om de dorst van de deelnemers te lessen.

‘Ik ben prima en mooi’

In groepjes van - pak ’m beet - acht gaan de deelnemers (veelal gehuld in rode shirts met de prachttekst ‘Ik ben prima en mooi’) de diverse onderdelen te lijf. Gewapend met een formulier waarop de resultaten per onderdeel worden genoteerd.

Hartverwarmend

Bij het ringsteken bijvoorbeeld gaat het erom om - liefst - twee ringen aan een lans te prikken. Dat valt nog lang niet mee. Als je met een karretje van een hellinkje suist. Hilarisch, maar vooral hartverwarmend. Ook leuk: binnen een bepaalde tijd zo veel mogelijk ballen in een minibasket werpen. Met z’n tweeën tegelijk. Ieder een eigen basket(je). Met de rivaliteit die daar dan bij hoort.

Onderdelen op een rijtje

Andere onderdelen waarop de strijd met elkaar kan worden aangebonden zijn onder meer: windcabine (zo veel mogelijk rondvliegende balletjes in een tas zien te stoppen) / voetbalschietwand / reuzenflipperkast / tien #ofzo op een rij / minivoetbalveldje / knotshockey / ballen gooien op blikjes / ringen werpen op rondraaiende spin. Ook is er een fotoshoot-hoekje waar de deelnemers kunnen worden geportretteerd. En natuurlijk ontbreekt een levensgroot springkussen niet.

Disco

Joost, een van de deelnemers: ‘Leuk hoor, die spelletjes. Maar ik zie vooral uit naar vanmiddag. Want dan is er disco. En neem ik een biertje.’ Voordat Joost én de anderen hun heupen los kunnen gooien, is er eerst een lunch. Daarna worden de deelnemers geschminkt. En is het party-time. Met muziek van Hazes tot house. Plus een optreden van de Goudse zingende ijsverkoopster  Bertha Verbeek.

Hulde

Al met al: geweldig om dit spektakel van nabij mee te maken. Met al die blije gezichten als kers op de taart. Hulde voor al die enthousiaste vrijwilligers. Diepe buiging voor de organisatoren namens GC&FC Olympia: Martin Swets, Wladimir Sirre, Mirjam, Mirjam van Huffelen, Frank van Sommeren en Kelly Dijkstra.

PS

Foto’s: De Klup / Mirelle Kool / Wilma Neefjes

Noot redactie: Op Facebook komen binnenkort meer foto's te staan van o.m. Nico den Broeder, die voor alle deelnemers een persoonlijke foto ter herinnering aan deze super geslaagde dag heeft gemaakt. Afbeeldingen

  • Feestelijke Spel- en Sportdag: alom blije gezichten
  • Feestelijke Spel- en Sportdag: alom blije gezichten
  • Feestelijke Spel- en Sportdag: alom blije gezichten
  • Feestelijke Spel- en Sportdag: alom blije gezichten
  • Feestelijke Spel- en Sportdag: alom blije gezichten
  • Feestelijke Spel- en Sportdag: alom blije gezichten


Plaats reactie

Only registered users may post comments.