View Article

04

Dit weekend geen amateurvoetbal

Komend weekend zijn alle wedstrijden in het amateurvoetbal afgelast. Dit als gevolg van het zeer trieste voorval rondom de grensrechter van SC Buitenboys. Namens voetbalvereniging Olympia betuigen wij ons medeleven aan de familie en vrienden van het slachtoffer. Hierbij het officiële persbericht van de KNVB:

Geen amateurvoetbal dit weekend, ook betaald voetbal herdenkt grensrechter
De KNVB heeft vanochtend onder meer na een goed gesprek met twee bestuursleden van SC Buitenboys tot een aantal maatregelen besloten, in vervolg op het overlijden van grensrechter Richard Nieuwenhuizen:
 
1.     Alle wedstrijden in het amateurvoetbal voor komend weekend worden afgelast;

2.     Voorafgaand aan alle wedstrijden betaald voetbal zal een minuut stilte in acht worden genomen;

3.     De teams en arbitrage in het betaald voetbal zullen komend weekend rouwbanden dragen;

4.     De algemene vergadering amateurvoetbal - die gepland stond voor aanstaande zaterdag - wordt tot nader order uitgesteld.

Ook directeur betaald voetbal Bert van Oostveen laat weten geschokt te zijn door de gebeurtenissen ‘Het is onvoorstelbaar dat zoiets op een voetbalveld plaatsvindt. Dit zijn de vrijwilligers waar onze sport op bouwt, waar we niet zonder kunnen. Zonder respect, geen voetbal. Het is daarom dat we in het betaald voetbal ook stil willen staan bij deze verschrikkelijke situatie. Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden van Richard Nieuwenhuizen.’
Plaats reactie

Only registered users may post comments.