View Article

07

In Memoriam - Willem ten Brink

We ontvingen afgelopen woensdag het trieste bericht dat ons prominent clublid en speldendrager Willem ten Brink aan de gevolgen van galwegkanker is overleden. Willem is slechts 64 jaar oud geworden. We wensen echtgenote Nettie, dochters Eva, Hannah en Mariëlle en partners, en overige familie en vrienden heel veel sterkte met dit verlies. Vanochtend heeft de crematie in besloten kring plaats gevonden. Op verzoek van Willem en familie publiceren we dit ‘in memoriam’ na deze plechtigheid.

Willem ten Brink wordt in 1965 op 10-jarige leeftijd lid van Olympia. Hij speelt als voetballer in de recreatieve teams van Olympia. Naast zijn actieve voetbalcarrière is hij actief als commissielid en al op zeer jonge leeftijd (hij is dan begin twintig) wordt Willem in de 70-er jaren van de vorige eeuw bestuurslid bij Olympia, als secretaris en vicevoorzitter in de tijd van voorzitter Chris Karelse. Over een periode van vele jaren is hij daarna actief in verschillende commissies, over de  structuur van de club, het zaalvoetbal, evenementen, accommodatiebeheer, jubilea en bestuurlijke ondersteuning. Daarnaast is hij grensrechter bij het 2e elftal en ook vele jaren elftalleider bij de senioren, vooral bij het roemruchte Olympia 3 nog in het afgelopen decennium. Ook is Willem een van de ‘founding fathers’ van de Olympia nieuwbouw en met zijn bedrijf eN-eN meubelmakers lid van de business club Olympia. Hij is vaste bezoeker bij de thuiswedstrijden van JO19-1 op zaterdag en het 1e elftal op zondag. Als liefhebber van architectuur maakt hij tal van stedentrips met vrienden Rob Dekker, Pim van ’t Hoog en Maarten van Grieken. En na verkoop van zijn bedrijf enige jaren geleden is er meer tijd om te golfen met kompanen Hans Streefland en Frank Groenland.

Willem heeft een heel eigen karakter en is voor buitenstaanders niet altijd makkelijk te doorgronden. Hij houdt er ook van een discussie uit te lokken door af en toe een provocerende opmerking te maken. Maar hij wordt heel erg gewaardeerd door mensen die hem kennen, voor zijn vrienden staat hij altijd klaar en zijn club Olympia doet nooit tevergeefs een beroep op hem. We gaan zijn aanwezigheid binnen de club enorm missen en nemen afscheid van een oer-Olympiaan.

Namens het bestuur,

Edo Neefjes, voorzitter

 

N.B. Morgen wordt voor de thuiswedstrijden van Olympia 1 en ‘zijn’ Olympia 3 een minuut stilte in acht genomen uit respect voor Willem en zijn grote verdiensten voor Olympia. Ook spelen deze teams met rouwbanden.Reacties

martin de jager
# martin de jager
Monday, September 9, 2019 11:13 AM
Een echte Olympiaan is heengegaan. Te vroeg, te jong.
Ik heb heel goede herinneringen aan hem.
Willem rust in vrede.

Martin de Jager- Portugal.
oud-voorzitter.


Uw eigen Avatar/foto gebruiken? Ga naar gravatar.com

Plaats reactie

Only registered users may post comments.