View Article

21

Bar a.s. woensdagmiddag gesloten

Dankzij WEP-stages is de afgelopen weken de bar open geweest op woensdagmiddag tijdens de trainingen van de jongste jeugd. Maar ook voor de leerlingen van Praktijkschool GSG Het Segment is het nu herfstvakantie. De bar is daarom aanstaande woensdagmiddag gesloten. Heb je interesse om bijvoorbeeld tijdens schoolvakanties mee te helpen als vrijwilliger om de bar open te houden? Meld je dan aan via e-mail bij de barcommissie@gcfc-olympia.nl of spreek ons op een woensdagmiddag als we wel open zijn aan. Fijne vakantie!

Nieuwsbericht van 19 september: Olympia start samenwerking met Praktijkschool GSG Het Segment via WEP -stages

"Wauw! Wat is hier gebeurd?” Dat was de reactie van de stamgasten op donderdagavond 12 september 2019 in de kantine van Olympia. Keurige rijen flesjes en blinkende ruitjes van de koelingen: het resultaat van een eerste middag WEP-stage door leerlingen uit de derde klas van Praktijkschool GSG Het Segment. WEP staat voor Werk Ervarings Project. Doel is dat leerlingen kennis maken met het werknemersschap en praktische vaardigheden ontwikkelen tijdens stages bij een bedrijf. Olympia is een van die bedrijven dit schooljaar. In ieder geval tot de kerstvakantie. Iedere 4 weken start een nieuwe groep leerlingen om tijdens een dagdeel, bij Olympia op de woensdagmiddag, stage te lopen. Een vaste begeleider via GSG Het Segment is hierbij aanwezig.  leerlingen helpen bij de emballage, opruimen van de bar, intensief reinigen glazen en verkoop. Van 13.00 tot 15.30 uur is de bar ook open voor klanten. Zoals voor de begeleiders van de jongste pupillen en Voetbalschool, die die middag trainen. De eerste middag is vooral veel opgeruimd. Gisteren was Hans Man in 't Veld er om de leerlingen in te werken voor de emballage. 

De start was een succes. Het begin van een voor alle betrokkenen zinvolle langdurige samenwerking?! Of het project na de kerstvakantie door gaat hangt o.m. af van de evaluatie en beschikbaarheid leerlingen. Leerlingen gaan namelijk in de loop van het schooljaar deels zelfstandig stage lopen bij bedrijven buiten het WEP project. 

Foto: start op 11 september met WEP coördinator Anneke van Beek en de eerste klanten. 

Contactpersonen voor dit project:

  • Anneke van Beek - WEP-coördinator Werkcentrum Praktijkschool GSG Het Segment
  • Gaby Dols - secretaris bestuur
  • Wilma Neefjes - contactpersoon (extra) maatschappelijke projecten Olympia
  • José Soetendijk, Olga Sutter - WEP stage begeleider vanuit Het Segment
  • Dennis Sosef - barcommissie
Plaats reactie

Only registered users may post comments.