View Article

01

Olympiaan en speldendrager Joop Benjamens overleden

Het trieste bericht heeft ons bereikt dat onze clubgenoot en speldendrager Joop Benjamens afgelopen donderdag 26 september op slechts 69-jarige leeftijd is overleden aan de gevolgen van kanker. We wensen echtgenote Else, kinderen Joeri en Marit, partners, kleinkinderen, verdere familie en vrienden alle sterkte met dit grote verlies.

Joop Benjamens komt als jonge twintiger uit Amsterdam in Gouda wonen om te gaan werken als docent. Hij voetbalt bij Olympia als linkshalf en raakt verder als voetbalvader betrokken bij de club wanneer zoon Joeri in 1978 gaat voetballen. In 1988 neemt Joop als penningmeester zitting in het bestuur van Olympia in de periode van voorzitter Kor Perdijk (1988-1993). Hij komt ook veel Olympianen tegen in de schoolbanken tijdens een carrière van ruim veertig jaar als docent bij het Antoniuscollege. Joop is zeer fit en sportief en gaat na de bestuursperiode tennissen met een aantal Olympianen in de Gouwe-Inn. Vervolgens tennist hij ook bij TIOD en doet hij veel aan fietsen en hardlopen. Nog maar relatief kort geleden openbaart de ziekte zich.

Op vrijdag 4 oktober wordt om 15.30 uur met een glas wijn afscheid genomen van Joop in de aula van IJsselhof aan de Goejanverwelledijk in Gouda. Het allerliefst heeft Joop rode rozen (zonder verpakking) en geen bloemstukken.

Joop was goed bevriend met Cok de Vries, oud-bestuurslid sponsoring van Olympia in dezelfde bestuursperiode 1988-1993. Deze kleurrijke oud-Olympiaan is vier weken eerder, op 29 augustus, op 78-jarige leeftijd overleden na een lange ziekteperiode.

Namens het bestuur,

Edo Neefjes, voorzitter. 
Plaats reactie

Only registered users may post comments.