View Article

13

In memoriam Ron van den Berg

Gisteren bereikte Olympia het trieste bericht dat Ron van den Berg aan de gevolgen van de slopende spierziekte ALS op 62-jarige leeftijd is overleden. We wensen echtgenote Connie en de kinderen Sven, Bjorn en Kari en partners en overige familie en vrienden enorm veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

 

Als voetballer bereikt Ron via de landelijke A-jeugd het eerste elftal van Olympia. Hij is het type vleugelverdediger die je minimaal twee keer voorbij moet. Zijn fanatisme is zijn sterke wapen en hij schroomt ook niet om dit ook te eisen van zijn generatiegenoten Rob van der Vijgh, Roland van den Ban, Herman den Haag en Rob Dekker. Na zijn loopbaan als speler richt Ron zich, naast zijn werk bij de Belastingdienst, op zijn trainersloopbaan, die hij begint als jeugdtrainer bij VV Haastrecht. Ron is daarna enkele jaren succesvol hoofdtrainer bij VV Moordrecht en ook bij Olympia bekleedt hij diverse trainersfuncties en is hij hoofd jeugdopleiding. Bovenal is hij een echte clubman die onder meer aan de wieg staat van het vrouwenvoetbal bij onze vereniging. Ook stelt hij als bestuurslid voetbal een plan op voor onze jeugdafdeling. Verder is hij ook ondersteunend ‘bestuurslid bar’ en heeft hij zitting in diverse commissies met betrekking tot de nieuwbouw, waar zijn zoon Sven als architect bij betrokken is.
Gedenkwaardig is de wedstrijd tussen Olympia 1 en nationale team van Kazachstan. Samen met Ron van Es en bondscoach Arno Pijpers organiseert hij een trainingskamp voor de Kazachen op het Olympia-complex. Ook gaat hij diverse keren als Chef de Equipe mee op de trainingskampen van de A-selectie.
Gezondheidsproblemen doen Ron echter besluiten om een stapje terug te doen en meer te gaan genieten van zijn vrije tijd. Met grote regelmaat bezoekt hij met zijn zoons wedstrijden van zijn andere grote liefde Feyenoord. Hij is daarnaast nog regelmatig langs de lijn te zien bij een wedstrijd van zijn voetballende zoons en dochter. Alles verandert als in april 2018 bij Ron de ongeneeslijke spierziekte ALS wordt geconstateerd. Een ongelijke strijd volgt, waar Ron zich met wonderbaarlijk positivisme doorheen slaat.  Zolang het kan, bezoekt Ron nog wedstrijden van Feyenoord en Olympia 3 waar zijn zoon Sven in speelt. Maandelijks is er een borrel met zijn kameraden in de stad, waar oude anekdotes en sterke verhalen weer de revue passeren. Hier kijkt Ron steeds erg naar uit. Onvergetelijk is ook de benefietwedstrijd die zijn vrienden van VV Moordrecht en Olympia ter ere van Ron organiseren op 18 november 2018.

Olympia verliest met Ron van den Berg een echte clubman met grote verdiensten voor onze vereniging. We zijn hem daar enorm dankbaar voor en wensen zijn kinderen Sven, Bjorn en Kari en zijn vrouw Connie heel veel sterkte met het verwerken van het verlies.  We houden u op de hoogte omtrent informatie aangaande de uitvaart.

 

Bestuur GC & FC Olympia

 
Plaats reactie

Only registered users may post comments.