View Article

04

Eerste winterkampioenen

We hebben maar liefst al twee winterkampioenen in de jeugd: JO12-1 (foto met leiders Maarten en Jeffrey, die zelf voetballen in zaterdag 1) is afgelopen zaterdag kampioen geworden. De week er voor is JO12-3 met leiders Marco en Hassan al kampioen geworden bij een thuiswedstrijd tegen een team van Donk. Afgelopen zaterdag bevestigden ze hun koppositie met een overwinning op wederom een stadsgenoot, een team van Jodan Boys. Een foto van dit team volgt zodra het team weer compleet is. Een speler ligt in het ziekenhuis met een zware longontsteking. Jullie natuurlijk ook hartelijk gefeliciteerd! En beterschap!

 

Meer over deze en mogelijk andere kampioenen in een volgende digitale nieuwsbrief. Heb jij nieuwtjes voor de website, voor Twitter of de nieuwsbrief? Mail: redactie@gcfc-olympia.nl (Wilma Neefjes).


Competitieperiodes

JO11 en JO12 teams spelen in een seizoen een lange beker-periode (7 weken) en daarna 2 competitierondes. Na iedere periode kan de klasse-indeling door de KNVB worden bijgesteld op basis van de prestaties van het team in hun poule.

JO8, JO9 en JO10 spelen vier competitierondes in een seizoen (geen beker meer). Voor deze teams zijn de standen niet zichtbaar. Maar ook hier deelt de KNVB na iedere competitieronde deels opnieuw in op basis van behaalde resultaten zodat iedereen zoveel mogelijk op zijn/haar niveau voetbalt. Bij deze leeftijdsgroepen zijn er geen rangen en standen om plezier in het voetbal te bevorderen. En dus ook geen kampioenen. 

De juniorenteams spelen na 3 beker wedstrijden bij de start van het seizoen twee competitierondes (najaar en voorjaar).

Seniorenteams spelen een volledige competitieronde na de beker, m.u.v. 7x7 op vrijdagavond, die hebben twee competitierondes.

 

 

 

Plaats reactie

Only registered users may post comments.