View Article

18

Nieuw competitieteam vandaag gestart: JO8-5

Het is nog donker. De ontvangst van deze morgen, spelers uit de junioren en zaterdag senioren, hebben de velden al uitgezet met dopjes en met doelen gesjouwd. Langs de lijn bij veld 1 staat een grote groep ouders. Beetje in spanning want hun kinderen spelen vandaag hun eerste wedstrijd in de KNVB competitie voor Onder de 8 jaar. In de derde competitieronde* van dit seizoen start JO8-5 als een team vanuit de Voetbalschool. Spelers uit team Sparta, team Inter, team Heerenveen en team Vitesse doen mee in een combinatie van twee teams per competitiewedstrijd. Een extra uitdaging; zijn ze er klaar voor? 

Woensdagavond werden de ouders bijgepraat over de nieuwe fase. Wat houd de 6 tegen 6 spelvorm in? En ja een coach/ouder is spelbegeleider bij Olympia bij de teams t/m O10 jaar. Vooral de kinderen laten voetballen, plezier hebben en acties maken. En zelf laten beslissen wat er gebeurt als de bal bijvoorbeeld over de zijlijn gaat. Passen ze de regels verkeerd toe, loopt het niet helemaal lekker door bijvoorbeeld een groot niveau verschil, dan leg je de regels uit en help je ze op weg. En wat zijn je taken als leider? En als ouder: zeer welkom om het hele team positief aan te moedigen! Achter de hekken. En coachen? Dat doet de coach. Zo ook vanmorgen.

De eerste wedstrijd van JO8-5 werd gespeeld door de combinatie Sparta en Inter tegen Bernardus JO8-3. Daar waar de tegenstander soms meer dan een kop groter was en een krachtig schot had, speelden de Olympianen behendig door de linies heen met voortdurend de blik op de bal gericht. In deze leeftijdscategorie worden uitslagen uitsluitend genoteerd in Sportlink zodat de KNVB kan (her)indelen op sterkte bij de volgende competitieronde. Er is geen ranglijst zichtbaar. Maar we winnen allemaal graag en dat was zo vanmorgen met 8-6. 

Een extra team dus bij onze jongste pupillen om op zaterdagochtend van te genieten. Kom eens kijken bij 6 tegen 6 op veld 3 of bij de VBS op veld 1.

Ander nieuws van het front van de Voetbalschool: Chakib Salmane is samen met Linda Bolkenstein vanaf nu actief als coördinator bij de VBS.

Op de foto het team Inter/Sparta onder leiding van Tom Rietberg (coach) en Michael in 't Hout (spelbegeleider).

*De jeugd in O8 t/m O10 heeft 4 competitierondes en geen bekerperiode dit seizoen. Het is het eerste jaar dat de KNVB het speelschema zo heeft ingedeeld voor deze leeftijdsgroepen. Doel: alle teams zoveel mogelijk op hun eigen niveau te laten spelen. Afbeeldingen

  • Nieuw competitieteam vandaag gestart: JO8-5
  • Nieuw competitieteam vandaag gestart: JO8-5
  • Nieuw competitieteam vandaag gestart: JO8-5


Plaats reactie

Only registered users may post comments.